reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Styczen 2015

reklama
Niestety teraz prawie każdy ma kredyt... My mieszkamy na razie u mnie w domu rodzinnym z moją mama i bratem. Nie ukrywam ze krew mnue nie raz zalewa bo nie mizemy sie dogadać. Miedzy mna a mama jest straszna roznica pokolen. Jestem najmłodsza i różnica zdań jest ogromna. I dlatego marzę zeby byc jyz na swoim i robic tak ja chce a nie jak ktos oczekuje

Właśnie o to chodzi, że bez kredytu to byśmy szybko nie uzbierali na te mieszkanie. Jak trzeba zapłacić ratę - to trzeba, a odkładać ciężej, bo chce się coś kupić, gdzieś pojechać itd. ;-)

Moja babcia powtarza, że "da Bóg Owieczkę, da i traweczkę". Więc w nosie z kredytami! Trzeba się postarać o Owieczkę :-)

Znam tylko jedną osobę, która kupiła mieszkanie bez kredytu. Rodzice znaczy się jej kupili. My się do naszego nowego wprowadziliśmy przed świętami :) 3 pokoje urządzone tak, jak chcieliśmy. Choć kosztowało nas to masę pieniędzy, nerwów i stresu (w Warszawie ceny zaporowe), ale jest nasze <3

Ale jeden pokój taki pusty na razie ..

Bo kupić mieszkanie bez kredytu jest prawie nie wykonalne. A jak soe buduje dom to nie trzeba od razu wykladać całej kasy. Ale plus mieszkania, że już od razu w nim mieszkasz. A budowa i wykończenie domu się ciągnie i ciągnie.
Miłego dnia dziewczyny :*

Wcale nie tak od razu. Remont naszego mieszkania trwał ponad rok. Bo układ mieszkania był do d kompletnie i w ogóle nam się nie podobało nic. Zostały okna i grzejniki jedynie, WSZYSTKO inne było wywalone (ściany, instalacje całe, wyposażenie itd). Doprowadzaliśmy je do stanu surowego i trzeba było wszystko robić. A za to, ile wydaliśmy, to byśmy całkiem spory dom pewnie mogli postawić ;)
Ale myśmy chcieli mieszkać w tej dzielnicy <3

reklama
Zakocona a na jakiej dzielnicy mieszkacie? My mamy w planie kredyt.... Ale raczej gdzieś MARKI lub Ząbki bo to prawie Warszawa a ceny dużo lepsze

Do góry