reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki o maleństwo w 2016

Chcecie się pośmiać ? :sorry2: Mam chyba drugą owulację lol ... to możliwe ?
Skopiuje aby nie powielać ze staraczek :

Wow, a ja nawet nie wiem jak mam liczyć ten cykl, pobolewa mnie dół brzucha, śluzu jakby mniej i jest biały... tak sobie wyliczam i w ciemno obstawiam, że jestem już 4 albo 5 dzień po owu ...ból owulacyjny miałam w zeszły czwartek jeszcze na końcówce okresu.. nie wiem jak to liczyć, czyli w piątek mogła byś owu tak ?albo w sobotę ehh ...
Wedle starego cyklu 28-dniowego jeszcze powinnam być w okresie płodności a owulka jeszcze nie nastała ... i bądz tu człowieku mądrym ...:sorry:
Wychodzi mi z obliczeń, że obecny cykl będzie 20 - 21 - dniowy, czyli znowu w styczniu będę mieć @ ...ale to zakręcone...

I dzisiaj podbrzusze i prawy jajnik boli mnie całyyy dzień ledwo żyję ... to możliwe żeby były dwie owu ?

reklama
Chcecie się pośmiać ? :sorry2: Mam chyba drugą owulację lol ... to możliwe ?
Skopiuje aby nie powielać ze staraczek :

Wow, a ja nawet nie wiem jak mam liczyć ten cykl, pobolewa mnie dół brzucha, śluzu jakby mniej i jest biały... tak sobie wyliczam i w ciemno obstawiam, że jestem już 4 albo 5 dzień po owu ...ból owulacyjny miałam w zeszły czwartek jeszcze na końcówce okresu.. nie wiem jak to liczyć, czyli w piątek mogła byś owu tak ?albo w sobotę ehh ...
Wedle starego cyklu 28-dniowego jeszcze powinnam być w okresie płodności a owulka jeszcze nie nastała ... i bądz tu człowieku mądrym ...:sorry:
Wychodzi mi z obliczeń, że obecny cykl będzie 20 - 21 - dniowy, czyli znowu w styczniu będę mieć @ ...ale to zakręcone...

I dzisiaj podbrzusze i prawy jajnik boli mnie całyyy dzień ledwo żyję ... to możliwe żeby były dwie owu ?
:) Hmm... A moze to zagnieżdżanie??? :) i rzeczywiście ten cykl był krótszy..
Ewentualnie tamten ból nie był jednak owulacyjny tylko coś innego i osiłka jest teraz?
Dwóch chyba nie mozna miec, tez szukałam kiedy informacji na ten temat i wszędzie piszą ze nie moze byc...

Ale którakolwiek bedzie najwcześniej u gina, to niech zapyta go o to :) ja tez zapytam jak bede sie wybierała :)

Jest tylko jeden problem, nie mam śluzu :unsure: W ogóle ten cykl mi się pochrzanił i powiem Wam, że już nic nie wiem ... mieliśmy dzisiaj jeszcze próbować ... ale chyba z bólu nie dam rady. Może jakieś ustrojstwo się przypętało ... podbrzusze boli również jak je uciskam delikatnie ...już się nawet naczytałam o endometriozie ...ehhh

Jest tylko jeden problem, nie mam śluzu :unsure: W ogóle ten cykl mi się pochrzanił i powiem Wam, że już nic nie wiem ... mieliśmy dzisiaj jeszcze próbować ... ale chyba z bólu nie dam rady. Może jakieś ustrojstwo się przypętało ... podbrzusze boli również jak je uciskam delikatnie ...już się nawet naczytałam o endometriozie ...ehhh
A mierzysz tempetature ?

Strawbelka i takie podejście mi sie podoba ! Jeżeli wierzy sie tak mocno to na pewno sie uda! Będę bardzo mocno 3mala za Ciebie kciuki !! [emoji4]

Dzieki dziewczyny za rady juz zaczynam szukać dobrego endokrynologa w swoim mieście powiedzcie mi jeszcze czy zbicie tsh do właściwego poziomu jak długo moze trwać?

Kobietki, witam się :)

Czy są tu mamy używające testów owu? Bo mam prośbę o interpretację - czy to już jest pozytywny test? Bo pozytywny jest, gdy kreska testowa jest identyczna bądź ciemniejsza od kontrolnej. Tej tyci tyci brakuje.. Kurczę, mąż wraca w sobotę wieczorem.. Liczyłam na owu tak jak przed ciążą (17-20 dzień przy cyklach 28-31). Dopiero mi cykl wrócił od porodu ;) i taka prawda, że jedyna szansa na kolejne bobo. Od lutego wstrzymujemy starania na nie wiem jak długo.
Jeśli dziś (14 dc) już jest pozytywny to w sobotę wieczorem będzie za późno?

Załączniki

• 1452795507238.jpg
    1452795507238.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 64
Druga krecha teoretycznie powinna być równie ciemna jak ta testowa ...i nawet tak producent nakazuje, ale nie używałam tych testów więc nie wiem. Moim zdaniem to jeszcze nie owu.

bertha - tak, 37,2 ....mam ją podniesioną już od okresu:tak: a dokładnie 3 dni przed końcem.

Czy są tu mamy używające testów owu? Bo mam prośbę o interpretację - czy to już jest pozytywny test? Bo pozytywny jest, gdy kreska testowa jest identyczna bądź ciemniejsza od kontrolnej. Tej tyci tyci brakuje.. Kurczę, mąż wraca w sobotę wieczorem.. Liczyłam na owu tak jak przed ciążą (17-20 dzień przy cyklach 28-31). Dopiero mi cykl wrócił od porodu ;) i taka prawda, że jedyna szansa na kolejne bobo. Od lutego wstrzymujemy starania na nie wiem jak długo.
Hej, ja myśle ze to nie jest jeszcze 100% pozytywny. Jesli jeszcze masz testy zrób pózniej, albo jutro rano, ale ńie z pierwszego moczu. Myśle ze jeszcze bedzie ciemniejsza i sobota bedzie idealna na przytulanki! :)

Druga krecha teoretycznie powinna być równie ciemna jak ta testowa ...i nawet tak producent nakazuje, ale nie używałam tych testów więc nie wiem. Moim zdaniem to jeszcze nie owu.

bertha - tak, 37,2 ....mam ją podniesioną już od okresu:tak: a dokładnie 3 dni przed końcem.
Czyli rzeczywiście tak jakby było juz po owu.. Za tydzien bym zrobiła test i zobaczysz :):)

reklama

Na moje to jest pozytywny ja mieszkam w Holandii i uzywam takich testow na etykiecie mam wyszczegolnione jakie kolory o czym swiadcza a na tych Twoich nie ma?

Załączniki

• 1452801202251-1702317478.jpg
    1452801202251-1702317478.jpg
    221,2 KB · Wyświetleń: 54
Do góry