reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
nam też w zeszłym roku o tej porze 3 lata stukały... jak by mi ktoś powiedział że się uda to bym nie wierzyła... nie poddawałam się ale traciłam wiarę że się kiedyś uda... tak że dziewczynki wierzę że się Wam uda :-) tak długie czekanie MUSI być wynagrodzone :tak:

Magdalena to bardzo dziwne, ze tylko tyle badań mieliście robione i od razu na ivf. A znaleźli przyczynę waszej nieplodnosci?? W sumie ja do tej pory miałam niewiele wiecej. Mam nadzieje, ze ta laparo to będzie ostatnia opcja.

Abed ja z kolei nie mogę uwierzyć, że my nadal nic. W każdą rocznicę, każde urodziny, święta życzymy sobie, żeby to były ostatnie we dwoje, że juz za rok napewno będziemy we trójkę. I rok w rok jest to samo. Powiększa sie tylko grono Aniołków. Tak bardzo bym chciała wiedzieć kiedy nam sie uda.

aniolkowa musisz ich tam troche steroryzowac w pracy i kazac sie okreslic. Niestety czym blizej daty wyjazdu bilety sa zawsze drozsze. Mam nadzieje, ze ci sie szybko to wyjasni.
tez tak mielismy z M. ze na kazde swieta, urodziny, rocznice itd zyczylismy sobie jednego.... jestem pewna ze w koncu sobie to wykrakacie....
czy podczas ostatniej ciazy mialas dupka na podtrzymanie? bo juz nie pamietam?bo moze progesteron masz niski? ale w sumie pewnie mialas juz badany progesteron i pewnie jest ok.

abed wam w zeszlym roku 3 lata, i zaciazylas tez, moze to znak dla mnie, ze bedzie dobrze, bo ja w tym 3 lata i ciaza:)

mnie dzis troche boli jak na @. I w pracy rano troche bylo nie dobrze, ale tylko przez ok 10min. Wciaz ziewam i zmeczona chodze ale to dlatego, ze kawe odstawilam. Zawsze bylam kawoszem, mocna czarna stawiala mnie zawsze na nogi. Teraz boje sie taka pic, wiec sypie bardzo malo, plaska lyzeczke i jeszcze dodaje mleka, a powiem wam ze nie pilam mleka chyba z 20 lat, nienawidze go , poswiecam sie jak moge:)
i ciazy mi brzuch, nie moge w to uwierzyc ze juz tak troche wyszedl, jak siedze w pracy to czasem mi jest ciezko:) Nie jem wiecej, nawet chyba mniej. Cokolwiek zjem to strasznie dlugo czuje sytosc, jakbym zjadla 5 obiadow. I zle mi jakos z tym. Taka spuchnieta sie czuje przez to. Ostatni posilek dzis jadlam ok 13 , kanapke na lunch dosyc wypchana serem, szynka i warzywami i wogole nie czuje glodu, wrecz przeciwnie. Mam nadzieje, ze mi to minie bo jak na razie jem troche na sile a brzuch bardziej puchnie:(

chcialabym przesylac juz fluidki, ale boje sie ze to za wczesnie, moze zaczne po usg, zobacze jeszcze ....:)

Spać ci sie chce to normalne, organizm domaga sie tego, czego teraz najbardziej mu brakuje. Kiedy tylko możesz rób sobie drzemki, bo tego właśnie twoje ciało teraz dla ciebie chce, odpoczynku. Jeśli chodzi o jedzenie to czytałam, że w pierwszym trymestrze wcale nie trzeba jeść jakos wiecej, tylko trzeba dbać o to, zeby jeść zdrowo i dostarczać niezbędne składniki. Podgryzaj coś cały czas to wtedy unikniesz mdłości, bo one są wtedy, kiedy jesteś glodna (najbardziej rano) masz tu fajna stronkę na temat odżywiania w ciąży-kilka fajnych przepisów tutaj jest, zreszta nie tylko dla ciężarnych.

Jadłospis na drugi miesiąc ciąży | MamyBaby

Tak, ja brałam duphaston. Mam go cały zapas, progesteron mam ok, ale w ciąży miałam go za mało i mój gin w pl powiedział, że raczej w każdej ciąży bede musiała go uzupełniać. Ważność mi sie kończy za kilka miesięcy, więc mam nadzieje, ze zdążę wykorzystać.

aniolkowa.mamamoże to głupie ale ja za każdym razem jak się nie udawało to myślałam sobie że to musi być jakaś określona dzidzia... wiecie o określonych cechach, bo przecież w każdym miesiącu może być inna... i dla tego muszę długo czekać aż przyjdzie na nią kolej :-) i wtedy się pojawi :-)

noelka
a ja myślę że dobry znak to to że też rodzisz w marcu :-D normalnie czuję się jakoś z tobą powiązana:-) zaglądałam wczoraj na marcóweczki 2013 tak z sentymentu i widziałam że już tam jesteś ;-) ja robiłam test 4 sierpnia więc rok temu jeszcze nic nie wiedziała... a rodzić miałam 31 marca, ale wyszło 1 kwietnia - taki żarcik :-) ciekawe czy też będziesz miała chłopaka ;-)
ja też nic nie mogłam jeść... wręcz się zmuszałam żeby jeść regularnie tak jak dziewczyny piszą....

abed ta data to moze sie jeszcze zmienic kto wie czy nie trafie na kwietniowe:)
pisze troche na forum marcowym, ale nie nadazam za dziewczynami, wciaz cos pisza nowego a ja bidna po pracy nie nadazam z czytaniem i nie jestem w temacie:)

dokładnie było tak ze mną... zaglądałam tam tylko czasami i to nie wątek główny bo tego nigdy nie byłam w stanie nadrobić... teraz dziewczyny mniej piszą bo mają dzidzie ale czasami dobrze poczytać że ktoś ma podobne problemy z dzieckiem ;-)

a tak sobie pomyślałam właśnie że mój powrót na to forum i ciąża noelki przyniosą wam szczęście i teraz wszystkie będziecie w ciąży :-) więc ja mogę wysyłać ciążowe fluidki tylko nie wiem jak to się robi muszę gdzieś podpatrzeć... ale wysyłam :-)

Ostatnia edycja:
Tez zerknęłam na marcówki 2013 i widzę, ze jest dziewczyna, która była razem ze mną na listopadówkach 2012 i razem straciliśmy Fasolki-a teraz ona znowu jest w ciąży:-)

Abed oby było tak jak piszesz i żebyśmy tu wszystkie szybko zaciążyły :-) ja póki co mam 3 miesiące przerwy. W październiku ponawiamy próby.

Osinka, Dunia jestescie?

Gwiazdeczka ty jeszcze w dwupaku??

Ostatnia edycja:
reklama
abed fluidki wygladaja tak ~ ~~~~:) czym wiecej wyslesz tym lepiej dla nas:) moga byc kolorowe, pogrubione itd. Musisz poszukac tego przycisku u siebie na klawiaturze.

Roxii udanego urlopu zycze!!!! my tez na krotko jedziemy w sierpniu od pon do pitaku, ale na pewno zdarzysz sie nacieszyc rodzinka.

Do góry