reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

hej!

Dziewczyny jeszcze troszkę i synek kończy pierwszą klasę a od września mój mały pięciolatek zacznie drugi rok ale jestem dumna
laugh.gif
laugh.gif
... a dziś pojechał na wycieczkę!

Pozdrawiam was!

reklama
kaska31 tak pisalo w papierach informacyjnych, ktore dostalismy z kliniki, ale moze nie sa tacu sztywni w tych terminach..okaze sie jak pojdziemy na spotkanie. A ty w ktorej klinice podchodzilas do ivf?
Dziekuje ci bardzo za tego posta, dalas mi troche wiary..
Gwiazdeczka no caly czas probuje wierzyc..ale czas mija, za nami kolejne niepowodzenia, co nie nastraja zbyt optymistycznie zwlaszcza, ze 30-stka na karku. Kiepsko sie stymulowalam , wiec teraz jeszcze zaczelam sie martwic o moja rezerwe..
No nic jestesmy spakowani, za godz ruszamy w droge, postaram sie w tym tygodniu nie myslec o tym wszystkim zapomniec..zycze wam dziewczyny milego tygodnia i mam nadzieje zastac jakies dobre wiesci, gdy wroce..moze np od noelki?:)
my zanim podchodzilismy jak nam papiery przyslali tak czekalismy 6 miesiecy ale kolejne podejscie to tylko 3 miesiacy wszystko trwalo.ja podchodzilam w glasgow bo tutaj mieszkam.

agnieszka.kk to twoj synek juz duzy chlopak, czas leci.. dzieci szybko rosna:)

moj scan dzis wygladal tak:

na wstepie to zaskoczylo mnie zachowanie pani z recepcji, i technik ktora robila usg. Zawsze cala obsluga byla mila, ale taka bezplciowa, na sile sie usmiechali. Dzis pani z recepcji, zaczela zartowac do mnie, ze juz niedlugo bedzie mnie umawaic na pierwsze usg, ale ciazowe, ze mam myslec pozytywnie i sie nie poddawac...itd, uzywala slow darling, sweety:) Moze trafilam dzis na jakas inna, moze miala dobry humor, albo widziala, ze juz tak dlugo do nich chodze a tu wciaz nie mam brzucha.

Pani od usg wreszcie mi wyjasnila o co chodzi z tymi 3 cyklami clo w klinice. W pierwszym cyklu robia monitoring, w drugim badaja progesteron, a w trzecim nic nie robia,:) smiala sie do mnie, ze na pewno zakonczy sie na pierwszym cyklu, ale powiedziala to przed usg:(
Co do moich nieregularnych @, to mam czekac do 30dc, robic test, jak negatyw to brac provere na wywolanie @, no wreszcie mnie ktos uswiadomil, bo nawet w klinice na ostatnim spotkaniu z wielka pania doktor mi tego nie powiedziano!

Na pocztaku usg powiedziala, ze clo ladnie na mnie dziala, nie wiem co mialo oznaczac "ladnie", no ale dobra, Jak zaczela badac glebiej zobaczyla na prawym jajniku wielka cyste ( do ktorych mam sklonnosc~) albo jest to duzy pechol, ktory peknie.
Ja oczywiscie jestem przekonana, ze to torbiel, znacie mnie pesymistke:) Wiecie, juz moglabym nie jajeczkowac w tym cyklu tylko tak bardzo nie chcialabym miec torbielii znowu:(
W czwartek kolejny scan, mam nadzieje, ze sprawa sie wtedy wyjasni...

w miedzyczasie mamy sie starac oczywiscie, myslicie zeby codziennie, czy co dwa dni?

Noelka no ta cysta nie jest tam mile widziana, ale zobacz jaka ci dali nadzieje. Nie wiem czemu ale ja tez myśle, ze zajdziesz w pierwszym cyklu-po prostu tak jakos czuje:) i clo działa mimo, ze tego nie czujesz!!! I mimo cysty tez można zajść. Starajcie sie jak chcecie. Nic na sile. Jeśli macie ochotę codziennie to dzialajcie. Z doświadczenia wiem, że nie zawsze ma sie ochotę wtedy kiedy "trzeba" albo nie zawsze jest czas. Co dwa dni wystarczy, ale jak macie ochotę to może być codziennie :)trzymam za ciebie kciuki bardzo bardzo mocno.

Hej witam cieplutko dziewczyny!! Dołączam do wyspiarek - staraczek, niestety po aniolkowej, wczesneeej ciazy...(3tc). Wracając do tematu jak faktycznie zapatrujecie sie na opiekę w czasie ciazy ?? Może wcale nie jest tak złe jak większości sie wydaje, nie ingeruja niepotrzebnie w organizm i nie faszeruja prochami ...?:nerd: Co myślici? Co kraj to obyczaj kazdy narzeka już sama nie wiem co myśleć. Jakoś ludzie tu żyją i dzieci rodzą :blink:

motylek witaj i życzę szybkiego zafasolkowania:tak: Moze napisz cos więcej o sobie, długo się staraliście o ciąże???
noelka mam nadzieję że to nie cysta i że wszystko będzie ok, ja tez podobnie jak aniolkowa mam przeczucie że uda się w pierwszym cyklu:tak: jesli chodzi o staranka to niezalecam codziennie, bo nasienie jest słabsze, lepiej co dwa lub nawet trzy dni, ale decyzja należy do Was, najważniejsze zeby się udało:-D Daj znac w czwartek.

Witajcie!
...jestem nie do życia
unhappy.gif
@ mnie zalała,w pracy ciepło jak cholera a do tego dużo roboty
unhappy.gif

Jakoś humoru mi brakuje,siły opadają,chyba zaczynam wpadać w jakąś depresje tylko dlaczego skoro wszystko jest ok?
dry.gif

Z tego wszystkiego na kolacje zjadłam 3 lody,masakra jakaś...

Dobranoc dziewczyny.Spokojnych snów!

reklama
Hop hop kochane a gdzie wy się podziewacie???
Tyle nowych staraczek na wyspach było a teraz nie ma żadnej :szok:

U mnie już ok.Ten spadek energii to chyba z przemęczenia ale czekam,czekam z wielką niecierpliwością,jeszcze troszkę i urlopik :-D

Miłego dnia !!!

Do góry