reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

oliv - ja mialam maloplytkowosc w obu ciazach... i bralam mala dawke aspiryny - pytalam sie polskiego gina o to i kazal dalej brac... ale nie wiem jak to jest jak trzeba brac wieksze dawki... do jakich wartosci spadaja Ci plytki?

reklama
Marchew ostatnio miałam jak norma jest 400 czegoś tam to ja miałam o 70 mniej to jakies 330 i leczyli mnie żelazem a w tej ciazy wykryli mi nadkrzepliwość o 30 za duzo ale moje maleństwo juz nie żyło , wlasnie w 10 tygodniu zrobili mi pierwsze badania i juz było za pozno ciaza juz ponad tydzien nie żyła .

ovli - nie mogłaś mie maloplytkowosci i nadkrzepliwosci jednoczednie bo to sie wyklucza - moze chodzi Ci o niedokrwistosc? czyli wlasnie anemie? na maloplytkowosc nie ma lekarstwa :(

To było 2 lata temu jak zaczełam leczyć sie na tarczyce miałam organizm bardzo wycięczony. Miałam silna anemię , małopłytkowość i nie dobory witaminy b12 , bardzo silne miesiaczki przez 7 dni lało się ze mnie strumieniami . Wyglądałam jak stara baba , wory pod oczami sine jak śliwki , włosy wypadające , skóra jak papier ścierny , spałam 22 godziny i nadal byłam śpiąca tragedia dziewczynyv. Lekarz powiedział ze to dlatego bo tarczyca spotkała sie z anemia i niazczylo wszystko stwierdzili ze to nie jest moja choroba od urodzenia tylko na skutek czegoś innego i zaczęli mnie lezyc wlasnie żelazem i pomogło . Została tylko tarczyca acha i jeszcze robili badnai na cukrzyce ale jest ok ;) . A nadpłytkowosc nie wiem dlaczego moze w ciazy jak byłam to wszystko sie zmienia i moze dlatego . Dlatego wlasnie tak wazne sa te badnai krwi we wczesnej ciazy żeby to wszystkie paskudztwa wykryć .

kara kochana nie wiem co powiedzieć, bo to że jest mi przykro to za mało :-(
powinnas zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy i to zaraz po poronieniu sie go robi, zeby wyszedł wiarygodnie. Od bardzo wczesnych początków ciąży powinnaś brać acard+ clexane (PL) lub właśnie aspirynę (UK).
Ja bym ci odradzała brać anty, zaszkodzisz sobie i namieszasz jeszcze bardziej. Już i tak organizm daje ci w kość wiec nie warto jeszcze mu dokładać.

Ja byłam na wizycie u ginekologa - wszystko jest w jak najlepszym porządku, pęcherzyk miał 16mm czyli idealnie jak na 12 dc, zlecił mi badania hormonów - w poniedziałek odbieram wyniki. Wszystko jest dobrze a ciąży brak. Popiepszone to wszystko!

Kara a mam takie pytanie jeszcze a robił ci ktos badania na przeciwciała jakiekolwiek np na ANA lub na przeciwciała przrciw plemnikowe czy przeciw łożyskowe . Bo traz ty miałas pusty pęcherzyk nie było zarodka to moze poprostu nasienie twojego męża były za słabe żeby to wszystko pociągnąć ja tak miałam w 2 ciazy był pęcherzyk ale pusty . I ogólnie sie pytam czy robią tutaj takie badania . I jeszcE mnie ciekawi czy robili tobie i twojemu mężowi kariotypy ? Bo bie wiem czy mam w Polsce zrobic na własna rękę czy czekac i miec nadzieje ze w klinice w Londynie mi zrobią . Sama nie wiem już ;(
A czy ktos wie jakie badania robią w takich klinikach ?

ovli ja dodałam zdjęcia jakie badania były przeprowadzone. A mówiłam ci też ze my wszystkich nie przechodzilismy bo nasza córeczke badali, a ona zdrowa. Jeśli chodzi o nasienie mojego M. To w klinice nieplodosci ostatni raz rok temu było badane i on ma bardzo dobre parametry. Z tym jajej plodowym pustym to może być moja wina bo ja mam pcos a wiadomo ze czasami jajeczka są mniej wartościowe. A może Poprostu natura.

AniołkowA pójdę do gp jak poronie to jajo, wczoraj poczułam ze coś tam się dzieje myślę jest nareszcie, rano wstaje a tu koniec, chyba się nie oczyszcz, masakra. Dobrze ze się sprawdzasz może jakiś mały tuning ci się przyda, a z chińskiej medycyny nie chcesz tymrazem korzystać?

Ovli w raporcie pisze mi tak " Microarray analysis undertaken on DNA extracted From uncultured tissue showed a normal female result:Karyotype: arr(1-22,X)x2
Oni Poprostu badali ja bo była naszym dziełem a więc dużo odpowiedzi było w niej.

Ostatnia edycja:
reklama
kara ja cały czas regularnie chodzę na akupresurę. Zamierzam też wrócić na jogę, myśle wrócić na akupunkturę ale muszę policzyć czy mnie na to stać :-p ale to bardziej po to, zeby sie zrelaksować niż pod kontem starań. Rzuciłam pracę, która była moim największym stresorem - zaczynam żyć!

Do góry