reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Magda mi też się wydaje ze robienie tego badania w ciąży ma większy sens, po to się je robi 2 razy bo imunologia jest zmienna, a w ciąży pewnie też jest inna, dlatego nie wiem czemu kekarz tak twierdzi. Nie byłam wtedy przygotowana do tej rozmowy bo mi powiedzieli ze 90% ludzi nie poznaje powodu poronienia. Ja sue nie nasawialam i nie miałam prawie żadnego pojęcia o tym zespole a więc przyjęłam wszystko co mi mówił.

reklama
Mi tez lekarz z Polskiej przychodni zalecił zrobic wlasnie badania do 6 tyg po poronieniu . U mnie te 3 poronienia napewno były inne i z innego powodu dlatego uwazam że powinno się robic takie badania w każdej ciazy i po każdym poronieniu .

Kara ale ty bedziesz brac tabsy na wywolanie czy czekasz???ja dostalam dzisiaj list mam klinike 1 lipca szybko sie zorientowali nie ma co :szok:co do tego zakrzepu to ja mysle ze on zadzilal jak korek nie mysl tak ze sie meczyla bo ci to nie da spokoju ja wiem ze to jest trudne ale latwiej ci bedzie przejsc zalobe I sie w jakims stopniu pogodzic z tym
Ovli to badanie to w Pl robia chyba dopiero po 3 poronieniu

Mama,Ovli z tego co wiem to w PL wskazanie do wszelkich badan jest wlasnie po 3 poronieniu,bo 2 jeszcze o niczym nie przesadzaja. Ale lekarze w PL z tego co czytałam to zlecają czasami już po 1 poronieniu komplet badan, to chyba tak jak z ta luteina napędzanie kasy z NFZ i nie tylko bo nie które sa płatne,nie mowie ze to zle je wykonywać po 1 czy 2 poronieniach bo czasami naprawdę można zapobiedz następnym,ale czasami to jest bez sensu a biznes NFZ się kreci.Prawda jest ze wskazanie jest dopiero po 3. Dzonilam do sekretaki mojego GP ze chce zrobić ten test na zespol antyfosfolipidowy ona powiedziała ze musi zapytać się lakarza czy on jest "happy with that" to jak doktorek będzie happy to je zrobia,a jak mi odmowia to będę się starac poszukać miejsca gdzie mi to zrobia. Myslicie ze klinika nieplodnosci do której wcześniej nalezalam prywatnie mogą zrobić mi to badanie,bo na ich stronie nic nie pisze o takich swiadczonych usługach. Na razie nie dzwoniłam bo nie chce się nakrecac ze tu na pewno odmowia.

Kara mi tez zaczynaja robic coś po 3 poronieniu po 1i po 2 nic nie robili tylko na tarczyce i anemię i co miałam 2 lata temu małopłytkowość .
Kara nie pytaj sie w recepcji o badania pytaj sie lekarza ty masz im te badania wyrwać ty masz byc happy nie on , bo to o ciebie chodzi i o twojej zdrowie . Umów sie na wizytę do twojego lekarza i powiedz ze chcesz te badania i on ci łachy nie zrobi musi ci to zrobic . Nie wiem jak jest u ciebie w Gp ale u mnie robią badania krwi na miejscu i ja juz o nie nie musiałam sie pytac Bo od szpitala dostali taka notatek jakie badania maja mi zrobic . Zresxta jak miałam łyżeczkowanie i przed miałam spotkanie z lekarzem zeby uzgodnić i podpisać papiery na zabieg to juz w tedy kazałam mu napisac list do Gp na temat mnie i co maja robic po nastepnym pozytywnym teście . Tak jak to moja klientka mówi że u lekarza trzeba być wyrafinowanym nie bać sie oni musza sie nas bać nie odwrotnie . Sorki kara ,ktory to juz raz poraniasz ? To nie sa żarty . Wiec idziesz do lekarza i robi ci badania a jak nie to urządzasz mu Meksyk w przychodni jakiego jeszcze nie widział choćby mieli cie w kaftanie wywieźć to sie opłaca bo tu chodzi o twoje życie ,zdrowie i twoja przyszłość, szczęście i dzieciątko .;)

Ja wybrałam naturalne. Ja nie w recepcji się pytałam tylko zadzwoniłam do sekretarki mojego GP tak jest szybciej bo na wizytyte często czeka się parę dni ostatnio nawet tydzień czekałam. Dzwoniła właśnie sekretarka bo oni nie mają żadnego zclecenia na te badania ze szpitala i ona się pytała jaki lekarz z jakiego departamentu to zlecił bo oni muszą się dowiedzieć o co chodzi.

Kara a może lepiej by było iść po radę do położnej? Na pewno masz ją w przychodni. Ja bym przygotowała się do tej rozmowy jak najlepiej i podała jej mocne argumenty. Na forum poronienie.pl są dziewczyny z ogromną wiedzą w temacie tych badań i na pewno szybko by Ci wszystko wyjaśniły. Ja wiem,że czasem ciężko jest omijać ich system, tym bardziej,że to są drogie badania i też nie każdy ma kasę na wyłożenie, nawet jeśli prywatnie gdzieś to robią. Ja bym chyba tak zagrała. Umówiła się na wizytę do położnej i próbowała z nią coś wskórać. Mi położna właśnie ostatnio pomogła najbardziej, kiedy miałam problemy po porodzie. Postawiła na nogi cały szpital i nie mieli wyjścia :-p Koniecznie poszukaj info dlaczego ważne jest robienie tych badań jeszcze w ciąży :happy: Powodzenia kochana!

U mnie dziewczyny lipa....

Progesteron 7dpo w tym cyklu raptem 27 (czyli 8,5 w tych polskich jednostkach). Mój Gp mówi,że na granicy (bo powyżej 28 owulację uznają za odbytą), ale nawet gdyby, to dla ciąży stanowczo za mało...Mam mega dół :sad: Wysłał mi pocztą skierowania na progesteron w kolejnym cyklu i prolaktynę, bo miałam podwyższoną w poprzednim cyklu....Głupia nakręciłam się na ciążę w tym cyklu :nerd: Z tymi wynikami to przecież nie możliwe. Zakupiłam już sobie ten agnus castus i jak tylko @ przyjdzie, to zaczynam go brać. No i jak wyjdzie znowu podwyższona prolaktyna, to poproszę GP o skierowanie do specjalisty, ale znając życie, będzie to wszystko trwało wieki............. :-(

Kara no wlasnie nie maja zlecenia no to musza sie skontaktować ze szpitalem albo nie wiem juz bo to dziwne u ciebie że nie napisali so Gp , moze czekają na twoje poronienie jak juz bedziesz po wszystkim . A kiedy masz sie do nich zgłosić ? Masz umówione jakies spotkanie ?

reklama
Do góry