reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Kara a nie mialas w rodzinie takich przypadkow I wogole ja na twoim miejscu to bym anty nie brala to jest tak ze ogolnie caly organism ma taka tendencje do tworzenia sie ich czy tylko w ciazy dla plodu??ja jestem zielona w tym temacie jakos nie mialm nigdy stycznosci ale taki zakrzep wogole jest niebezpieczny

reklama
Od strony mojego taty dziadki umarli wcześnie i jakoś nie wiele wiem bo rodzice dawno nie są razem. Dziadek miał miażdżyce nogę mu obcieli, miał sztuczne żyły, ale palił to wiesz jak się mówi,a miażdżyca to tez chyba zatory. Jeśli chdzi o ten zespół antyfosfolipidowy to ci czytakam to takie złośliwe fosfolipidy tworzą skrzepy i uposledzaja narządy do końca tez nie wiemwiem, ale czytałam tez ze imunologia jest zmienna dlatego to badanie robi się raz a za 6 tyg następne ale też czytałam ze imunologia w ciąży tez jest inna. Jejku nie wiem jak mam to cały czas to jak taki skrzep się zrobi w plucu albo sercu to co? Ja nie ogarniam mize one złośliwe tylko w ciąży są sama nie wiem.

No wlasnie to lepiej chyba byc pod opieka jakiegos specjalisty przeciez udar mozgu tez jest od zakrzepu kurde patzr na wikipedi jest napisane ze moze dojsxc do zakrzepicy w kazdym naczyniu ale to jest powazna sprawa myslalm ze to jakas blachostka ale w nastepnej ciazy to wystarczy ta aspiryna czy cos wiecej bedziesz musiala brac??

Jak wynik będzie pozytywny to heparyne w zastrzykach, jejku tez poczytałam i trochę mi tak dziwnie. A jak wynik będzie negatywny to jak wytłumaczyć taki skrzep. Najlepiej byłoby porozmawiać z kimś kto się na tym zna ale to chyba najlepej prywatnie w PL.

Kara ja tez miałam wlasnie w tej ciazy nadkrzepliwość prawdopodobnie robiły sie skrzepy i wlasnie to zabiło ciaze ale badają to . I tak jak pisałam wczesniej ze od pozytywnego testu aspiryna lub heparyna . Krzepliwość tez mozna zbić żelazem , dieta i duzo ruchu . Moj dziadek ma miażdżycę i ma 83 lata i sobie popija i fajczy faje . Ja dzisiaj wiem ze odziedziczyłam choroby moje od rodziny ze strony tatusia ;) . A jeszcz e ostatnio czytałam ze dobre sa zimne prysznice na krew lepiej płynie . I ja rozczytałem o tym zatorze płucnym to w strachu byłam .

To chyba trzeba do poradni imunologicznej nie wiem ale chyba to od tego jest taki lekarz to clexane chyba daja ja je bralam po cc ale ja mialam 10 zastrzykow ale tak cala ciaze je brac:szok:ale z drugiej strony czego sie nie zrobi dla dziecka

Mama w Polsce dziewczyny jadą wlasnie na tak zwanym " zelaznym zestawie " zeby donosić ciaze i dzieci sie rodzą zdrowe . I tak jak mówisz co sie nie robi dla dziecka !!

Ovli mój lekarz mówił ze aspiryne to już w trakcie starań. Jak poczytasz o tym to piszą ze to ma wpływ na płodność juz nawet nie na samą ciążę.Branie aspiryny robi z nas bardziej płodne. A w Pl właśnie czytałam ze biorą aspiryne i clexane - to heparyna tylko taka ma nazwę.
Ale powiem wam ze skrzep 29 gr trochę mnie nastraszył. Czytałam tez ze dobrze jest jeść szpinak,cczosnek i cebulę.

Ostatnia edycja:
reklama
Kara tylko ja sie boje brać aspiryny przed bo moge znów miec małopłytkowości i anemię . Ja sama juz nie wiem co brać a co nie bo włączyłam juz z maloplytkowoscia i nadplytkowoscia . Mam wizytę 16 czerwca w tej klinice poronien to ide tam z misją ja im tam powiem jak ja bardzo potrzebuje ich pomocy w 10-12 tyg ciazy ,ja jej wcale nie potrzebuje , bo nie dochodzę do tych tygodni ja potrzebuje pomocy wczesniej we wcześniejszych tygodniach . Badania krwi to po pierwsze . Przysięgam ,że jak jeszcze raz ktoś z lekarzy powie mi że mam czekac na cokolwiek do 12 tyg to obiecuje zrobie im średniowiecze w tych ich mózgach . Bo gdyby mi zrobili wczesniej te badani krwi to wykryłoby nadkrzepliwość a oni czekają do 12 tyg i my biedne razem z nimi , nic nie świadome żuczki . Jesli mi nikt nie pomoze we wczesnej ciazy to ja nigdy nie bede miec dziecka bo ja mam problemy we wczesnym etapie , każda ciąża 8-9 tydz i koniec . Wiec te ich badania w 12 tyg moga sobie wsadzić w tyłek .

Do góry