reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Agitatka serdeczne zyczenia dla twojego synka:)

ja melduje sie nadal w dwupaku:) zero objawow tylko jedynie leciutkie bole jak na okres ale bardzo rzadko:)

Agitatka w taki razie zdrówka dla synka :-) niech wam wiele radości przyniesie :-)

kari ja jak byłam w Anglii to patrzyłam na bbc ale nigdy się nie sprawdzała... taki urok angielskiej pogody że nie da się jej przewidzieć ;-)

angielska pogoda nieprzewidywalna :-D cholerka.
A cisnienie chyba bliskie zeru... kawa mnie nawet dobudzic nie moze choc zazwyczaj nie pijam ale dzis zaserwowalam sobie w ramach postawienia sie na nogi... niestety nic z tego.

Agitatka 100 lat dla synka i oczywiscie duuużo zdrówka:-) I jak on się dzisiaj czuje?? daj ma gorączkę? jejku ci lekarze tutaj naprawdę są straszni:no: może jak sytuacja sie powtórzy i znów bedzie miał taka gorączkę to jedź z nim na pogotowie, moze tam bedzie ktos bardziej kompetenty i cos poradzi:tak: Ale mam nadzieję, ze nie będzie takiej konieczności i maluch szybko wróci do zdrówka.
Noelka masz jakieś delikatne skurcze?? może niedługo się zacznie:-) Melduj tu wszystko nabierząco:tak:

Ja zaniedługo jade do mojego GP po zwolnienie do poniedziałku, troche się stresuję, bo ostatnio nie chciał mi dac i coś burczał że się nie należy itd:sorry: W koncu wybłagałam, ale cieżko było. No i boję się że dzisiaj też nie bedzie chciał dać, w razie czego będę brała go na litość i jak bedzie trzeba to się tam rozpłaczę:-D ehh no nic zobaczymy jak się uprze i mi nie da to w piątek będę musiała wrócic do pracy:baffled:

roxii mam nadzieje ze uda sie zalatwic zwolnienie bez problemu. Ja w takich sytuacjach staram sie troche grac:) lzy w oczach itd. Ale w twoim wypadku musi ci dac powiedz ile razy juz podchodziliscie i ze to bardzo wazne dla was na pewno to zadziala.
Z tymi skurczami to miewam ale bardzo rzadko i takie bezbolesne lekki ucisk tylko w macicy wiec nawet nie wiem czy mozna to nazwac skurczem:)
dzis godzinny spacer zaliczony, chata posprzatana wiec zaczynam lezenie:(

Roxii Filip czuję się nie najlepiej, widać, że coś mu dolega. Gorączka jest względna, na tą chwilę ma 37.8 ale nie ryzykuję, podaje mu co 3 godziny leki. Bo z jego zdolnościami do drgawek, to...Na pogotowiu u nas jeszcze gorzej niż w przychodni, do której należymy, a szpitala nie ma w tym mieście co mieszkamy :no: W razie czego będziemy dzwonić po karetkę. Ale mam nadzieję, że to nie będzie konieczne.

Trzymam kciuki, żeby dał ci zwolnienie bez żadnego ALE &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Roxii mam nadzieje, ze zalatwisz to zwolnienie bez problemu a jak bedzie swirowal to odegraj oskarowa role ze lzami ;-) Przeciez nie wymuszasz na sile tylko masz powod.

Agitatka 100 latek dla synka! Zrowka duzo! Co do badania krwii to przypuszczam, ze to nie jest za kazdym razem tylko grupa krwii, mnie sprawdzali cala morfologie kazdorazowo zeby sie upewnic, ze nic za bardzo nie spada lub nie przyrasta tam gdzie trzeba. Wspolczuje jednak klucia w dwie lapki, ja taka zylasta, ze golym okiem widac, musze przyznac ze jeszcze nigdy w uk nie zdarzyly mi sie siniaki po wkluwaniu, trafialam na dobre pielegniary.

Kari a jak tam wasza sytuacja, bylas cos sprawdzic w councilu? Mam nadzieje, ze uda wam sie zalatwic bezproblemowo niezbedna pomoc.

Noelko moja kolezanka miala takie bole na 3-4 dni przed porodem, jakos tez w tym czasie zaczely jej sie saczyc wody ale nawet nie wiedziala, ze to to bo takie to bylo delikatne. W kazdym razie te bole rozszerzyly jej bardzo szyjke macicy. W nocy obudzila sie z mocnym skurczem, kazali jej wziac relaksujaca kapiel z uwagi na to ze skurcze nie byly jeszcze takie czeste, ale w ciagu godziny juz wyladowala w szpitalu nie minely dwie godzinki i urodzila coreczke. Wiec moze i u ciebie sie juz cos zaczyna powolutku.

Agitatka wszystkiego najlepszego dla synka - zdrowka przede wszystkim:-)

Roxii mam nadzieje ze zwolnienie zalatwione - bo inaczej to nie bylby lekarz tylko jakis bezdusznik ;-)

ja ogolnie nie moge narzekac na nhs. zdazaly mi sie sytacje ze trafialam na takich sobie lekarzy ale jak popatrze na caloksztalt to mam dobre zdanie. duzo osob porownuje nhs do polskich prywatnych gabinetow a nie do panstwowej sluzby zdrowia ktora tez nie zawsze jest idealna. zycze wam zebyscie w przyszlosci trafiali do ludzi z nhs takich jak ja ;-) i sobie zebym nie trafiala na tych "pseudo lekarzy co niektorzy maja doczynienia z nimi" ;-)

reklama
Cholera jasna ale jestem wściekła! pojechałam do lekarza a na gabinecie kartka, że dziś nieczynne bo staff ma jakis trening:wściekła/y: ale się wkurzyłam, pojechałam na darmo:crazy: No i jutro rano musze tam jechać znów, bo na piatek potrzebuję już zwolnienie. Ehh ja to mam zawsze pecha, musieli zamknąć akutrat dzisiaj:wściekła/y:
No nic zbieram się bo zaraz jade na angielski, a jutro rano znów muszę jechac to tego GP:sorry: Ale jestem zła wrrrrrrr:crazy:

Do góry