nie zdecydowalam sie na porod w wodzie. Szczerze to sie troche boje bo jakby cos sie zaczelo dziac to tam nie ma lekarza i z 6 pietra zawozili by mnie na 1. Wiem, ze to nie az tak daleko, ale w wypadku jakis problemow licza sie sekundy. Moja polozna mowila mi, ze musze brac wszystkie warianty pod uwage nawet to, ze bardzo dlugo mialam tego krwiaka w macicy w ciazy. No i monitorowanie dziecka w czasie porodu tez jest bardzo wazne. W wodzie tego nie masz, a na zwyklej porodowce jestes podpieta do ktg i obserwuja czy tetno dziecka jest caly czas w normie.
Takze te brzydsze sale zwyklej prodowki na mnie czekaja, ale jestem pewna, ze nie zwroce na nie uwagi pod wplywem emocji i bolu.
abed czy ty pod koniec ciazy duzo sie pocilas w nocy. Mi jest wciaz goraco, pizame musze codziennie zmieniac bo mam straszne poty. W sumie odkad zaszlam to jest mi cieplej bo ja zawsze zmarzluch bylam, ale teraz to wiecznie goraco
Ogrzewanie w domu wlaczam juz bardzo rzadko
aniolkowa z tym dupkiem to mi trudno stwierdzic czy psuje cykle. Ja mialam go tylko z pl na wywolanie @, a pozniej luteine na podtrzymanie ciazy. Nie znam sie na tym, ale na wlasna reke chyba bym nie chciala brac w czasie cykli bo baalabym sie ze cos zaburzy. Jedynie jabys zaszla to wtedy bierz od razu na podtrzymanie. Ale ty jestes bardziej doswiadczona w tych lekach wiec musisz sie zastanowic czy ci to pomoze.
Na twoim miejscu w kwietniu odezwalabym sie do kliniki, zeby miec wizyte najpozniej juz w maju i mam nadzieje, ze daliby ci na niej CLO. Ja z tego co pamietam to czyszczenie jajowodow mialam w lutym, nastepna wizyte w maju i od czerwca bralam CLO. ALe bym sie usmiala jakbys miala tak samo
Aha i mi jeszcze dali tabletki na wywolanie @. wiec jakbys miala nieregularne cykle, albo bala sie ze @ przyjdzie pozno to tez o nie popros.
joasia wozek super
ja tez mam 3 w 1. siedzi jeszcze w kartonie na strychu. zlozymy dopiero jak juz maly bedzie w domku. Tylko fotelik musze wyjac i pocwiczyc z mezem zapinanie w samochodzie