reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

agitatka niestety praca. Jeszcze 3 tygodnie do urlopu:-)

Roxi to elegancko:-) za tydzień transfer a za 2,5 testujesz!!!! Oj juz sie nie mogę doczekać.

Loczkis ja dostaje po 2-3 dniach do odstawienia. Lada chwila @ przyjdzie, albo i nie przyjdzie w ogóle....:-)robiłaś test??

Dziewczyny czy duphspaston w ogóle moze zaszkodzić jak sie go bierze na własna rękę? Koleżanka mi chciała w Pl załatwić i lekarz ją ochrzanił, że mozna sobie nadrobić wiecej szkody niz pożytku biorąc dupka.

reklama
aniolkowa a w jakim sensie wg tego ginekologa ma on zaszkodzić. Przecież nie bierzesz go przez cały cykl tylko od połowy. Mi się wydaję, żeby był taki szkodliwy nie był by przepisywany, a przepisuję się go z wielu powodów, nawet zerkając na ulotkę. Także ja bym brała. On raczej może pomóc w zajściu, a nie odwrotnie

aniolkowa nie robilam testu, bo jakos mi do glowy nie przyszlo, ze moge byc w ciazy :szok: raczej nie jest to mozliwe, poczekam pare dni i zobaczymy kiedy @ zawita :-D

loczkis testuj!! A nóż los ci dał pstryczka w nos :tak:

Agitatka tez mi sie wydaje, ze nie ma co zaszkodzić duphaston w II fazie, bo niby czym? Przecież nie rozreguluje oragnizmu, nie zaszkodzi ciazy, nie opóźnia czy hamuje @ to czym? Moze po prostu nie chciał jej wypisać recepty dla kogoś innego.

Roxii super :-) cieszę się :-) hmmm to jak dobrze pójdzie to Noelka rodzi a ty :-) no chyba że małemu na świat się nie będzie śpieszyć ;-) to będziesz pierwsza :-) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&& żeby wszystko poszło jak do tej pory :-)

Aniołkowa ja brałam ale dopiero jak byłam już w ciąży, ginekoloszka powiedziała mi że nie zaszkodzi... a mi pomógł na pewno na głowę ;-) a nie rozmawiałaś o tym ze swoim ginekologiem jak byłaś w polsce?

Noelka jak samopoczucie? zdecydowałaś się jak chcesz rodzić?? nie czytaj za dużo bo to nie pomaga ;-)

aniolkowa nie ma sensu robic testu, bo progesteron w 22 dc byl ponizej 1, wiec nie ma szans na II kreski. nie chce znowu ogladac I, poczekam sobie spokojnie ;-) ciężko mi powiedzieć, czy Duhaston zaszkodzi, bo nie jestem lekarzem, ale to jest przeciez tylko progesteron, wiec nie wiem w czym mialby ci zaszkodzic :baffled:

Roxii super z tym endo, trzymam kciuki za pozostale zabiegi &&&&

Agitatka ciesze sie, ze z synkiem lepiej, oby tak dalej!

Noelka ja tez mysle o tym porodzie w wodzie, glownie dlatego ze tu nie maja tendencji do dokladnego czyszczenia maluchow zaraz po wyjsciu na swiat, a tak dzieciatko trafia odrazu do kapieli :) Ale ja chyba zbyt bym sie krepowala z golym tylkiem tak caly czas na widoku, moze glupio mysle, mama mi powiedziala ze jak bede rodzic to na moj goly tylek zwroce najmniejsza uwage ;) ot takie moje durne myslenie ;-)

A ja dzis mialam super niespodzianke jak kurier pojawil sie z wozkiem :) ale bryka! Napatrzec sie nie moge :) Zamowilam taki 3 w 1, wiec co chwile przekladalam opcje jak glupia :p a moja kicia najbardziej sobie spacerowke upodobala :-)
IMG-20130307-00350.jpgIMG-20130307-00380.jpg

nie zdecydowalam sie na porod w wodzie. Szczerze to sie troche boje bo jakby cos sie zaczelo dziac to tam nie ma lekarza i z 6 pietra zawozili by mnie na 1. Wiem, ze to nie az tak daleko, ale w wypadku jakis problemow licza sie sekundy. Moja polozna mowila mi, ze musze brac wszystkie warianty pod uwage nawet to, ze bardzo dlugo mialam tego krwiaka w macicy w ciazy. No i monitorowanie dziecka w czasie porodu tez jest bardzo wazne. W wodzie tego nie masz, a na zwyklej porodowce jestes podpieta do ktg i obserwuja czy tetno dziecka jest caly czas w normie.
Takze te brzydsze sale zwyklej prodowki na mnie czekaja, ale jestem pewna, ze nie zwroce na nie uwagi pod wplywem emocji i bolu.

abed czy ty pod koniec ciazy duzo sie pocilas w nocy. Mi jest wciaz goraco, pizame musze codziennie zmieniac bo mam straszne poty. W sumie odkad zaszlam to jest mi cieplej bo ja zawsze zmarzluch bylam, ale teraz to wiecznie goraco:) Ogrzewanie w domu wlaczam juz bardzo rzadko:)

aniolkowa z tym dupkiem to mi trudno stwierdzic czy psuje cykle. Ja mialam go tylko z pl na wywolanie @, a pozniej luteine na podtrzymanie ciazy. Nie znam sie na tym, ale na wlasna reke chyba bym nie chciala brac w czasie cykli bo baalabym sie ze cos zaburzy. Jedynie jabys zaszla to wtedy bierz od razu na podtrzymanie. Ale ty jestes bardziej doswiadczona w tych lekach wiec musisz sie zastanowic czy ci to pomoze.
Na twoim miejscu w kwietniu odezwalabym sie do kliniki, zeby miec wizyte najpozniej juz w maju i mam nadzieje, ze daliby ci na niej CLO. Ja z tego co pamietam to czyszczenie jajowodow mialam w lutym, nastepna wizyte w maju i od czerwca bralam CLO. ALe bym sie usmiala jakbys miala tak samo:) Aha i mi jeszcze dali tabletki na wywolanie @. wiec jakbys miala nieregularne cykle, albo bala sie ze @ przyjdzie pozno to tez o nie popros.

joasia wozek super:) ja tez mam 3 w 1. siedzi jeszcze w kartonie na strychu. zlozymy dopiero jak juz maly bedzie w domku. Tylko fotelik musze wyjac i pocwiczyc z mezem zapinanie w samochodzie:)

wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta kobietki!!! :-)

Noelka chyba zadzwonię do kliniki jeszcze w marcu, najwyżej mnie zbędą. Zauważyłam, że jak biore duphaston to nie plamię tydzień przed @ tylko jeden, dwa dni i dostaje @. Także chyba mi trochę uregulował progesteron.
A tak w ogóle to dlaczego ty tak wcześnie wstajesz? W wolny dzień?

Milego dnia dziewczynki

reklama
joasia no to może teraz z kotem na spacer będziesz chodzić ;-) a pod czas porodu nie ganiasz z gołym tyłkiem ;-) przecież cały czas jesteś w koszuli tylko jak muszą sprawdzić lub na końcu...

Noelka ja strasznie się pociłam... jak zwykle zmarzluchem jestem to było mi gorąco... jeszcze po porodzie kilka tygodni tak miałam... a co do podłączania do ktg to wydaje mi się że jak nic się nie dzieje to nie jesteś podłączona ale mogę się mylić... ja byłam podłączona cały czas bo miałam kroplówkę... będzie dobrze zobaczysz :-)

Aniołkowa dzwoń, na pewno ci to nie zaszkodzi a może jak Noelka mówi :-)

Wszystkiego najlepszego dziewczynki spełnienia marzeń :-)

Ostatnia edycja:
Do góry