reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Agitatka GRATULACJE! nie moglo byc inaczej :) mialas piekny wykres i objawy inne niz zwykle. Bardzo mnie cieszy twoje szczescie. Musisz kontynuowac brzuszki na watku po Noelce, kari i mnie :) Dbaj o siebie kochana, przeziebienie staraj sie wyleczyc lagodnymi, najlepiej domowymi sposobami. Zycze tobie zdrowej ciazy kochana! Dobry poczatek 2013 roku na watku i bedzie tez i dobry koniec bo przeciez twoja fasolka to pazdziernikowe dziecie :) Trzymam za ciebie i fasolke/ki :) kciuki &&&&
Ktora nastepna?

Milego dnia dziewczyny u boku swoich polowek! my dzis zostajemy w domku, przygotuje jakas kolacje przy swieczkach. Bez rozmachu ale najwazniejsze, ze we dwoje. To nasze ostatnie walentynki w kameralnym gronie :)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi czy tutaj wykonują betę od tak jak to się dzieje w Polsce. Nie wiem co mam myśleć o tej bladości kreski. Jest mocniejsza niż wczoraj to fakt i nie trzeba się przyglądać widać z każdej strony i pod każdym kontem, ale świruje po ostatnich wydarzeniach. No i duphaston poszedł w ruch, a w niedziele jadę po kolejne dawki progesteronu, wolę się ubezpieczyć

Agitatka, ja moge tylko z mojego doswiadczenia powiedziec. Bete zrobilam w PL bo akurat tam o ciazy sie dowiedzialam, zrobilam prywatnie. A w uk jest tak, ciaze chca zebys najlepiej zglosila dopiero gdzies w 8tc, bo wczesniej nie za wiele sie sila zeby o taka mloda ciaze walczyc. Dostalam skierowanie na pierwsze badanie krwi i moczu jakos w 8-9tc. Byly to glownie ogolne badania krwi (wiadomo rowniez dla potwierdzenia ciazy) czyli grupa krwi i poziom krwinek i takich tam, do tego oczywiscie badanie moczu. Dlatego jak chcesz miec pewnic czy beta przyrasta musisz badania zrobic prywatnie.

Ostatnia edycja:
ja watpie ze tu robia bete. Ja zrobilam sobie w prywatnej polskiej klinice tutaj. Juz nie pamietam ile kosztowalo, ale musialam wiedziec czy po tak dlugich staraniach w koncu zaszlam. Roxii i aniolkowa poradzily mi zeby zrobic bete i powtorzyc po 2-3 dniach i sprawdzic czy rosnie. I tak tez zrobilam:) I rosla bardzo szybko:)

Agitatka jejku cały dzień mi po głowie chodziłaś, nie mogłam się doczekac aż wróce do domu i sprawdze czy są dobre wieści no i są!!!!!!:-D Gratuluję kochana!!!!!!! w końcu, w końcu w 2013 mam fasoleczkę, jak poczatek roku dobry to cały też musi taki być, teraz to sie posypią fasoleczki:tak: Bardzo, bardzo się ciesze, że ci się udało tylko powinnas klapsa dostac za to że wczoraj zrobiłas test i się nie przyznałaś:cool2: nie ładnie, nie ładnie:-D A wczoraj co ci wyszło? była już widoczna kreseczka???? Dbaj teraz o siebi kochana, przede wszystkim musisz się wyleczyć z tego przeziębienia, także zakładaj ciepłe majtki i pij herbatke z miode i cytrynką:tak: Co do bety to faktycznie tu w UK nie chcą jej robić, tylko po ivf sprawdzają, ale tak normalnie to nie. Musisz znaleźć prywatne labolatorium i sobie zpłacić.
Miska Ty już zaczełaś stymulacje??? superrr w takim razie niedługo punkcja i transferek, trzymam kciuki za ładne pęcherzyki;-) Ja jeszcze nie znam daty transferu u mnie ciągnie sie wszystko jak falaki z olejem. Już biore zastrzyki wyciszające, ale to dopiero poczatek, za tydzien w czwartek mam wizyte kontrolną i prawdzą czy już jestem gotowa żeby brac tabletki na wzrost endo, takze zobaczymy. Najprawdopodobniej transfer będzie na początku marca, ale moze się przeciągnąc. Na dzien dzisiejszy nic jeszcze nie wiem. A Ty odzywaj się i dawaj znac jak tam sytuacja, trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

Agitatka, kochana...GRATULUJE :-) tak bardzo sie ciesze, ze Ci sie udalo. Nie wiem dlaczego ale mialam przeczucie, ze Ty bedziesz pierwsza z nas w tym roku. Duzo zdrowka Ci zycze i dbaj o siebie :-)

Roxii, Osinka, loczkis, yas, joasia, kari, abed, noelka, aniolkowa, edith, miska dziękuję Wam bardzo za kciuki i wszystko :-)
Zarażajcie się ile wlezie :tak:
Wczorajsza kreseczka była, ale bardzo blada. Dziś też nie jest taka jak kontrolna, ale nie mam już wątpliwości, że tam jest :happy2::happy2:
No niestety, nie będę dryłować do Londynu ponad 200 mil za jedną betą. Zadowolę się kolejnym zwykłym sikaczem z grubszą kreską. Mam jeszcze 3 sztuki więc dokończę, bo przecież już mi nie będą potrzebne :tak:
Ale wydaję mi się, że skoro kreska jest wyraźniejsza niż wczoraj, to oznacza ciążę i jest coraz więcej hormonu w moczu :tak::tak:

A przeziębienie ustępuję czuję się o wiele lepiej niż wczoraj. Gardło już prawie nie boli, lekki katar. Płukałam różnymi domowymi miksturami i pomogło

Ostatnia edycja:
agitatka ja tu robiłam betę. W ostatniej ciąży poszłam do gp i powiedziałam, ze jestem w ciąży, ale plamię i chce zrobić betę, bo jestem juz po jednym poronieniu. Gp mnie skierował na betę bez problemu. Robiłam jedna a po 2 dniach kolejna i zadzwonili do mnie z wynikami. I tez od razu zaczęłam brać duphaston. Spróbuj.

reklama
Witam o poranku :happy2:
Test powtórzyłam i nie mam już żadnych wątpliwości BĘDĘ MAMĄ :-):-):-):-):-) Druga kreska pojawiła się praktycznie od razu. Intensywność jeszcze większa i wyraźniejsza z dnia na dzień. Tempa też ładna, na razie zawieszam mierzenie. A i już zaliczyłam poranne mdłości i nie tylko, jak otworzyłam lodówkę :happy2::happy2: Wszystko zniosę i się cieszę nawet z tego :tak:

Jeszcze raz kochane moje Dziękuję za wparcie :tak:

Do góry