reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

aniolkowa jak będę miała przepis na tą Sangrię to wam podam, bo była naprawde pyszna!:tak: U nas tez dzisiaj leje i ciśnienie do du... bo nieciekawie się czuję, do tego jeszcze @:baffled: Cieszę się że jutro wolne to się wyśpię, odpocznę i wygrzeje, może sampoczucie tez się poprawi.
Szkoda, że wczoraj nie udało Wam się nigdzie wyjść, ale za to miałaś domowe spa zawsze to jakiś relax;-) Co do bóli głowy to też mam z tym problem, często mi się to zdarza i niestety za każdym razem muszę wziąć tabletkę, bo inaczej nie przejdzie i zacznie boleć coraz mocniej:sorry2: odziedziczyłam to po babci i mamie, one też od zawsze się z tym zmagały, jakis taki cholerny gen od bólu głowy się u nas rodzinnie ciągnie...:no:

reklama
aniolkowa wiesz czego powodem sa u Ciebie te migreny? To straszne, ze musisz sie z nimi meczyc nawet kilka dni:(

Roxii na wolnym fajnie, jeszcze nie czuje, ze wolne bo dopiero weekend mija. Dzis zaczelam robic pranie i chyba bede prac caly tydzien tyle podostawalam ciuszkow:) Nie wiedzialam, ze ten proszek fairy tak ladnie pachnie:)
Rozlozylismy lozeczko, chcialm juz wstawic ochraniacze i skapnelam sie ze zamiast zestwa do lozeczka to kupilam do kolyski:) mam nadzieje, ze mi wymienia, mam paragon, ale kupowalam w grudniu wiec moze to za duzo czasu minelo:(

Noelka myślę że spokojnie Ci wymienią :-) ja też używałam tego proszku i płynu do płukania... przywiozłam go do polski i dopiero co mi się skończył... jak zaczęłam szukać w polsce to się załamałam... wiesz jak one mogę powiedzieć śmierdzą... ciekawe jak piorą bo jeszcze nie prałam... wyprać to jedno a wiesz ile zajmie wyprasowanie tego?? ;-)

Noelka masz na to kilka tygodni, więc spokojnie zdążysz. I bez problemu ci wymienia te ochraniacze. Juz sie nie mogę doczekać aż wrócisz z porodowki i pokażesz nam zdjęcie małego;-)

Moja mama miała takie straszne migreny razem z wymiotami przez 3 dni i po niej to odziedziczylam. Jak byłam z tym u gp to mówił ze to stres (u nich to nawet ból pięty jest od stresu), ale moja siostra jest masażystą i pare razy robiła mi zabiegi + akupunkture i twierdzi, że większość moich boli głowy jest od bardzo mocno sciśnietych mięśni miedzy łopatkami i w szyi. Co blokuje jakies tam inne miesnie i doplyw tlenu. Na to trzeba regularnych i glebokich (cholernie bolesnych) masaży oraz ćwiczeń na szyję. Mam nawet specjalną poduszkę do spania, ale ja nauczona spać na brzuchu i nie umiem na niej spać. Od nowego roku zaczęłam pić wiecej wody (dawniej wypijałam ok 500-700ml max, teraz staram sie przekroczyć 1,5 litra co jest dla mnie MORDĘGĄ, bo ja bym częściej jadła niz piła. Po prostu nie czuje pragnienia) i widzę, że mam rzadziej te bóle głowy. przed świętami skończyłam serie masaży, ale widzę znowu pogorszenie w szyi i chyba sie klaniają kolejne serie:-( to sie nazywa SKS (starość kur...starość :-D)

abed z tym prasowaniem to bedzie kupa zabawy. Bo ja mam zelazko w domu jak nowe, w przeciagu 4 lat moze z 10 razy tylko uzywane:) Nie lubie prasowac i zawsze staralam sie tak wieszac ciuchy zeby ich potem nie prasowac:) No ale teraz bede ladnie prasowala ubranka malego i je skladala:) Ty caly czas prasujesz wszystkie ciuszki swojego synka> Jesli nie to kiedy przestalas?

aniolkowa sks fajna choroba. Mojego meza to chyba juz dawno nawiedzila:)

Ja dzis nie moglam spac w nocy od 2-5 rano krecilam sie w lozku, potem zasnelam na chwile i przed 7 juz wstalam. W glowie jakies dziwne mysli mialam, ubranka, pranie, lozeczka, karmienie piersia itd. Chyba udziela mi sie ekscytacja powiazana z malym stresem. Przejdzie mi to na pewno jak przygotuje juz wiekszosc rzeczy. Musze sie przeciez wysyspiac porzadnie i wylenic poki jeszcze mam czas:)

aniolkowa mama w jednym tygodniu robie 2 nocki, a w drugim 3... bo oprocz tego pracuje jeszce wdzien od 9-15:30 codziennie... jesli mam luzniej, to dobieram sobie jakies nocki, choc nie lubie, bo u nas zawsze w nocy cos sie dzieje.... dzis mialam 3 szalejace /tlukace sie cala noc/ babcie, oprocz tego inna babcia wymiotowala - prawdopodobnie dostala wylewu, o 4 rano zabrali ja do szpitala... wesolo dzis mialam ;-)

dobrze, ze spadl snieg hahahha szkola zamknieta, wiec do drugiej pracy nie ide,poprzestawialam sobie i jutro pojde, zaraz jade na zakupyl bo lodowka pusta (caly weekend spalam miedzy nockami)

Roxii - to na pewno ostatnia miesiaczka w tym roku:-) chcialabym juz czytac Twoje narzekania na mdlosci, zaparcia, rozstepy ciazowe :-D

aaa dawaj tu przepis na sangrie!!!!

Agitatka kiedy testujesz??? juz mnie palce bola od trzymania kciukow!!! :-)

kurcze u mnie w tym meisiacu szczyt dni plodnych wypadnie akurat wtedy, gdy robie trzy nocki... chyba jedna odpuszcze... :-Da dobiore pozniej w innym terminie....

milego dnia dziewczynki!!!! jade na zakupy, a potem pewnie bede spac!

noelka ja nie prasowałam chwilkę po cesarce, bo nie dawałam rady, ale teraz prasuje cały czas, bo mi się wydaje że to wszystko zmięte jest... nie bardzo prasuje śpiochy, jak mi się chce... ja lubię prasować jak tylko mam czas więc nie ma problemu... jesteś podekscytowana... ja się trochę uspokoiłam jak spakowałam torbę :-) ale spokojnie zdążysz ze wszystkim :-) wyśpij się na zapas :-)

Osinka no to nie miałaś fajnej nocki w pracy... rozumiem że pracujesz w domu opiek?

czesc babeczki,
Abed mam nadzieje, ze z raczka synka juz lepiej. Jakbys nie uwazala i nie chuchala na dziecko,zawsze moze sie cos przytrafic, nie przewidzisz. Nie dziwie sie, ze sie z mezem zdenerwowaliscie przeciez to wasz najwiekszy skarb!

Aniolkowa, mam nadzieje, ze te migreny to nic powaznego, dobrze ze pijesz wiecej plynow, moze jakas choc mala ulge tobie to przyniesie. Rozumiem jak to jest z tym zmuszaniem sie bo ja mam tak samo, czasem sie martwie czy nie pije za malo, szczegolnie w moim stanie, wody nigdy nie lubilam i chyba sie to nie zmieni. Życze zeby szybko przeszly te bole.

Roxii, zdrowka zycze i zeby to ostatnia @ w tym roku byla :)

Agitatka, juz sie twojego testowania nie moge doczekac, ktos tu musi kontynuowac te nasze ciaze. Noelka niedlugo rodzi, ja juz na 25tc, dziewczyny potrzebne zastepstwo :) &&&&

Noelka ale ty juz blisko jestes rozwiazania, ja czekam teraz na ten macierzynski i powazne zakupy sie zaczna. Zazdroszcze ci juz tego prania i prasowania dla synka, ja mam jeszcze pare tygodni, ale zapamietam nazwe proszku :) Juz mam pokupowane spiochy i bodziaki ale wciaz za malo zeby prale puszczac.

Ide zaraz na miasto sie przewietrzyc i polazic po sklepach, tu mam tez sporo charity shopow i juz takie perelki znalazlam jeszcze z metkami albo jak nowe dla malej. A jaka oszczednosc, po 1-2f sztuka, po co mam wydawac fortune i kupowac wylacznie nowe, kiedy dzieci i tak rosna jak na drozdzach.

Wszystkim Wam zycze milego dnia :)

osinka to u was śnieg leży U nas sucho. To ty nie masz wolnego w tym tygodniu, bo teraz dzieci mają tydzień przerwy w nauce przynajmniej u nas

joasia, osinka bądźcie cierpliwe, jeszcze trochę i zatestuje, może w czwartek, a jak nie to w piątek w dniu spodziewanej @

Roxii korzystaj z wolnego ile wlezie :tak:

loczkis a jak twoje samopoczucie?

abed ​jak synuś?

Żołądek dalej do d... Do tego przeziębienie się rozkręca mimo brania gripexów i aspirin c :wściekła/y: A ja ogólnie nie należę do często chorujących. Ah...
Dziś nie mierzyłam temperatury, bo mały miał ciężką noc. Jak zaczął kaszleć o 2 to przestać nie mógł. On nie spał, to i ja też.

Pozdrowienia

reklama
Dzieki dziewczynki za wiare we mnie, ehh zobaczymy jak to bedzie...ja się nie nastawiam, staram się na luzie do tego podejść bez niepotrzebnego spinania się...
Agitatka ja tez już nie moge się doczekac Twojego testowania, kurcze tak bardzo chiałabym zeby jakaś nastepna fasoleczka się pojawiła na naszym wąteczku:tak: trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&
joasia jak tam zakupy udane????
noelka spokojnie wiem ze się tym wszystkim stresujesz, ja na twoim miejscu też byłabym zdenerwowana. Ale napewno ze wszystkim zdążysz, masz jeszcze trochę czasu i pewnie jak większość rzeczy zrobisz to napewno bedziesz spokojniejsza:tak: Teraz odpoczywaj sobie i wysypiaj się, przynajmniej próbuj bo po porodzie dłuuugo bedziesz chodziła niewyspana;-)
aniolkowa ja tez z tymi moimi bólami głowy byłam kiedyś u GP to mi powiedział ze to migrena a na to nie ma żadnych leków, tak ma być i już:baffled: naszczęście aż takie mocne migrenowe bóle rzadko mi się zdarzają, ale ogólnie czesto boli mnie głowa, tedy biore tabletkę i jest ok, ale ileż można żreć te tabsy?? no ale juz się z tym pogodziłam, bo co innego moge zrobic??? Tez słyszałam, ze pice duzej ilosci wody może pomóc, niestety mam podobnie jak Ty ja bardzo mało piję, rzadko odczuwam pragnienie, a za wodą już w ogóle nie przepadam, głównie pije 100% soki owocowe, zawsze to coś....

Do góry