reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Joasiu kupilam 4 testy rozniej czulosci (tzn dwa sa 25 a dwa chyba 15) i ten 15 bede jeszcze dzis robic.... mi na uczelni nie zaloza implantu dopuki nie dostane @ wiec jesli nie przyjdzie to beda czekac i testowac na ciaze..... dzieki za kciuki jak tylko zatestuje to dam znac ;)

reklama
czesc dziewczyny. mam pytanie do tych ktore biora siemie lniane- ile razy dziennie i po ile tabletek bierzecie? kupilam sobie dzisiaj i mam zamiar zaczac zazywac :) z tego co wiem, to nie trzeba jakos specjalnie wybierac dni cyklu, tylko mozna zazywac przez caly cykl, czy tak? pozdrawiam :)

loczkis siemie mozesz zaczac brac w kazdym dniu cyklu i nie musisz przerywac po owulce, ogolnie zazywac caly cykl. Nie wiem jakie stezenie zazywasz, najlepiej przeczytac na opakowaniu informacje o dawkowaniu, ja zazywalam 2 razy dziennie po jednej kapsulce. Wierze, ze pomoglo mi zajsc w ciaze bo juz w pierwszym cyklu stosowania zaskoczylam. Polecam

Zrobilam jeden test wyszla I kreska i taki cien cienia ktory zaraz zniknol..... tak jak w poprzednim cyklu tezx mi tak wyszlo a potem byla @.... jesli @ nie przyjdzie powtorze jutro rano i jesli dalej nie bedzie to w poniedzialek rano na uczelni

dzieki Joasiu :) u mnie na opakowaniu jest napisane, ze 1-3 razy dziennie po 1-3 tabletki, wiec jest mala rozbieznosc ;) myslalam, zeby brac 3 razy dziennie po 1 tabletce na poczatek, bo chce tez go podawac mojemu M, a opakowanie ma tylko 90 tabletek, i pewnie nawet na miesiac nam nie starczy :-) czytalam o nim duzo dobrego, nie tylko pomaga na sluz, wiec mysle, ze mi nie zaszkodzi :)

dzieki Joasiu :) u mnie na opakowaniu jest napisane, ze 1-3 razy dziennie po 1-3 tabletki, wiec jest mala rozbieznosc ;) myslalam, zeby brac 3 razy dziennie po 1 tabletce na poczatek, bo chce tez go podawac mojemu M, a opakowanie ma tylko 90 tabletek, i pewnie nawet na miesiac nam nie starczy :-) czytalam o nim duzo dobrego, nie tylko pomaga na sluz, wiec mysle, ze mi nie zaszkodzi :)
Jak chcesz brac 3x dziennie, nie zaszkodzi a na pewno pomoze. Zobaczysz jaki bedzie ślizg :-D

kochane dziewczynki-wyspiarki u nas to było tak że zdecydowaliśmy że jeśli mamy zostać rodzicami to nie na siłę i po prostu żyliśmy normalnie, bez przesadnych starań. My jeszcze jesteśmy młodzi (24 i 26 lat) więc czas nas nie gonił : ) no i tak akurat 'zaskoczyło' teraz : ) ciekawą rzeczą jest że ostatni okres miałam około 6 tygodni temu, jednak czuje jakbym była w 3-4 miesiącu... Czy któraś z młodych mamusiek czuje w pierwszych tygodniach ruch w macicy? Czy ja sobie to urajam?

no i tak akurat 'zaskoczyło' teraz : ) ciekawą rzeczą jest że ostatni okres miałam około 6 tygodni temu, jednak czuje jakbym była w 3-4 miesiącu... Czy któraś z młodych mamusiek czuje w pierwszych tygodniach ruch w macicy? Czy ja sobie to urajam?

Ruchy macicy to pewnie nie, mozesz co najwyzej czuc jakies ciagniecie, bo wlasnie macica sie juz przymierza powoli rozmiarem do dzidzi. Bedziesz zapewne cos czula z przerwami przez cala ciaze w mniejszym lub wiekszym natezeniu. Ja w zasadzie jakos lightowo narazie przechodze, TFU TFU. najgorsze byly 2 pierwsze dni, raz wymioty i 2 dni babelkow w brzuchu ktore prowadzily do rozwolnienia. A teraz gdyby nie ta sennosc i zgaga to bym gory przenosila :-)

Sembonzakura.... idz na usg... jesli mozesz to sprawdza ile jestes w ciazy. Ja w pierwszej ciazy mialam krwawienia w czasniej spodziewanej @ przez 4 miesiace ciazy.... nie zauwazylam zadnej zmiany w krwawieniu bo moje @ zawsze byly skape i krotkie a to nagle ciaza.... jesli czujesz sie dziwnie albo jakies ruchy czy cos ( moga to byc jelita i gazy) to sprawdz jesli masz okazje czy mozliwosci. Ja nie chce nikogo nakrecac ani nic ale takie przypadki tez sie zdazaja.... owszem mialam wtedy inne objawy jak sennosc i mdlosci ale zzucalam to na traumatyczne przezycie ktore zaowocowalo ta ciaza wiec nie zwracalam uwagii na to zbytnio bo cala bylam roztrzesiona i nie do zycia wogole.

reklama
czyli sugerujesz że mogę być dalej niż 6 tygodni? Po jutrze mam pierwszą wizytę u lekarza. Testy robiłam w zeszłą środę i wtedy jakby magicznie pojawiły mi się objawy, do tej pory nie czułam dosłownie nic. Poza tym schudłam dwa kilo. Co do'ruchów' to jest możliwe że tak silnie przeżywam ciąże że sama je sobie urajam... Ale na sto procent czułam je nie w jelitach ale w macicy, możliwe że się rozciąga :) Co do moich pierwszych tygodni to tak jak mówie do środy byłam najnormalniejszą dziewczyną, od zrobienia testu jest mi non stop niedobrze, jestem humorzasta i cały czas zmęczona. To chyba też psychologiczne.

Do góry