reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Oczywiscie, że nam tu truj-po to jesteśmy.
Skoro masz starego krwiaka to musialaś krwawić, albo brudzić (taki brązowy sluz). Wszystko zależy od tego gdzie umiejscowiony jest krwiak. Ja miałam przy samym ujściu, więc krwawilam non stop, bo on sie wydalał. Krwiak sie wchłania wraz ze wzrostem dziecka. Narazie Kruszynka jest zagrożona, bo jest za malutka. Dziwie sie, ze lekarz nic ci nie przepisał, bo przy krwiakach trzeba brać leki. Może on w ogóle nie ma pojęcia i możesz nie miec krwiaka. Widziałaś go na usg? Jakąś czarną plamę wokół zarodka?
Pamietaj, ze nawet jak zaczniesz krwawić, to wcale to nie oznacza nic złego, tylko może to być wydalanie krwiaka.
Wiem, że ci cieżko i ciąża z krwiakiem jest bardzo trudna, ale wierz do końca w to maleństwo. Mi lekarze dawali 50/50 że sie uda donosić, kazali sie przygotować psychicznie na najgorsze, ale tez wierzyć w szczęśliwe zakończenie.
Szkoda, że nie dostałaś zwolnienia z pracy. Mi pl gin dał zwolnienie, nawet gp w drugiej ciąży mi dał. Oszczędzaj sie jak najwiecej, unikaj wchodzenia po schodach i jak najmniej wstrząsów dla macicy.
Cierpliwie czekamy do czwartku, może jednak wszystko sie okaże inaczej.
Trzymaj sie jakos

reklama
abed nie bede brac tabletek na wlasna reke na razie, boje sie troche. Dziekuje za propozycje luteiny, na razie sie wstrzymam, jak bede potrzebowac na pewno uderze do Ciebie. Do gp nie mam kiedy isc bo jest czynne do 18 i nie zdarze po pracy, dopiero w srode ide i wtedy powiem mu na czym sprawy stoja. Mam nadzieje ze nie dostane zadnych wizyt przez nastepne 2 tyg od przyszlej soboty bo wyjezdzamy. Fizycznie czuje sie dobrze. Dzis mam takie pojedyncze rzadkie klucia w brzuchu i nic wiecej.

Dunia bardzo Ci dziekuje za cieple slowa, duzo znacza dla mnie....

aniolkowa od ostatniej@ wogole nie plamilam, zadnej krwi, caly czas mam zwykly bialy sluz i tyle. Wiec nie rozumiem co on gadal, ze krwiak jest stary. Wiesz tam w gabinecie ta sprawa tak mnie uderzyla, ze wogole nie myslalam co sie jeszcze moge spytac i czy on na pewno mowi wszytsko fachowo. dopiero teraz zaczelam sie tak zastanawiac nad tym wszystkim. Mam nadzieje, ze uda nam sie zlapac innego gin na czwartek. Co do tego zdjecia usg to moge ci wyslac jak chcesz, ale widze na nim jaby czarna plamke i tam zardoek. Na jednym zblizeniu jest sam zarodek i tam nie ma plamki, ale moze zrobil z bliska, nie wiem juz sama. Wiesz jak mi pokazywal na monitorze usg to widzialam wszytsko wyraznie,ale tez nie wiem co jest co mogl cos pokrecic,
Tymczasem bede sie starala powoli chodzic i chyba powiem w pracy o tym mojej "superowej" manager bo jakbym zaczela krwawic to lepiej zeby wiedziala, ze nie symuluje.
Bardzo nie chce isc do pracy, ale nie mam wyboru, musze niestety, za tydzien jedziemy do Hiszpanii, pozniej do PL i 9.08 bede miec wizyte z gin w polsce i wtedy sie wszytskiego fachowo dowiem i pewnie dostane jakies leki oby nie bylo za pozno.

to dobrze że fizycznie czujesz się dobrze... może ten lekarz się pomylił... oby tak ... trzymam mocno kciuki za Ciebie i małą fasolkę żeby okazała się silna :-) i pisz czasami jak się czujesz

Noelka wyślij mi to zdjęcie ale coś mi sie wydaje, że ten "wachowiec" coś powymyslał. Juz samo to, ze nie zalecił leżenia i leków jest podejrzane dla mnie. Jeszcze sie okaże że z dzidzią wszystko w najlepszym porządku :tak:

to zdjecia na usg na drugim zdjeciu gdzie jest tylko jedna czarna plama to moj jajnik bez torbiela:)

Załączniki

• IMG.jpg
    IMG.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_0001.jpg
    IMG_0001.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 29
Na niektórych zdjęciach widać drugą plamkę, ale z tego co ja pamietam ze swoich zdjęć moja była duuuuuużo większa. A na niektorych jest tylko sam zarodek. Ja jeszcze wierze, że to jakaś pomyłka.

Ten krwiak jest niby na okolo calego zarodka. Na jednym zdjeciu widac jakby czarna plame ale nie widze w nim zarodka. Moj M. Umowil mnie na czwartek na 20 do innego gin ktory jest bardzo dobry i wykwalifikowany ma super opinie i moja kuzynka do niego chodzila wiec zasiegne drugiej opinii a ta wizyte z tym dziwakiem odwolalismy na srode. Szkoda ze dopiero czwartek bede odliczac dni. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. W pracy powiedzialam manager o krwiaku. Jej reakcja jak zawsze byla durna. Powiedzialam ze powinnam lezec i odpoczywac bo inaczej podrazniam krwiak a ona na to ze jak bede w ciazy to HR zle patrzy na zwolnienia lekarskie i wysla mnie na przymusowe wczesne maternity. Co za glupia baba. Nie mowila tego ze zloscia czy jakos tak perfidnie tylko ze musi to sprawdzic ale w tej sytuacji nie powinna mnie tym denerwowac. Dodala jeszcze ze tylko wizyty z polozna sa platne w tej firmie a jak bede potrzebowac jakichs dodatkowych skanow to mi nie zaplaca. Jak tylko bede wiedziec na sto procent ze jestem w ciazy to sama porozmawiam z HR i zobacze jak to jest. Niestety dzis za duzo musialam latac w pracy bo boli mnie brzuch czasem mocniej zakuje w samym dole ale mam nadzieje ze moja kruszynka jest bardzo silna i przetrwa to wszystko.

na wcześniejszy macierzyński mogą cię wysłać cztery tygodnie przed terminem jeżeli jesteś na zwolnieniu... a tak możesz całą ciążę możesz być na zwolnieniu... i nie mogą ci sugerować kiedy masz iść na macierzyński, to nie zgodne z prawem... i płacić Ci mają za wszystko nawet za dodatkowe badania... ja byłam 4 razy na badaniu krwi bo laboratorium mi źle robiło i za wszystko płacili... pokazywałam list z wezwaniem na kolejne badania tylko... jeśli będziesz miała problemy zawsze możesz zadzwonić do ACAS-u ja dzwoniłam i tam mi wszystko powiedzieli... i na stronie gov też masz wszystko... ja wierzę że ta ciąża jest silna jak moja rok temu:-) trzymaj się i odpoczywaj dużo po pracy :-)

reklama
noleka gdzie Ty pracujesz, ze jest takie zimne podejscie do Twojej ciazy? Nie moge zrozumiec tej znieczulicy Twojej managerki, nie przejmuj sie tym co mowi. Uwazaj na siebie i swoja kruszynke, wszystko bedzie dobrze, daj znac jak po kolejnym usg

Do góry