reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

Gwiazdeczka nie ma sprawy;-) Ja liczyłam sobie termin przez internet, wiesz sa rózne strony co obliczają mniej więcej datę porodu i wyszło mi pod koniec października. Jakby faktycznie tak było to dzieciątko bedzie spod znaku skorpiona tak jak ja i mój M:-D Ale byłoby fajnie:tak:

reklama
Hejka....
Roxi bardzi sie ciesze ze betka przeniesiona na jutro, bo z tym czekaniem to mozna zwariowac.... wszystko bedzie dobrze i juz bedziemy mogli na maksa sie cieszyc z twojej fasolki:)
A z tym co pisalas o tym ze kazdy zasluguje zeby miec dzieciatko tylko poprostu czasy sie zmienily i zanieczyszczen wiecej to masz absolutna racje i ja tez to wiem ale sama pamietasz jakie glupie mysli przychodza jak czlowiek probuje dociec dlaczego wlasnie ja....

Gwiazdeczko u ciebie juz 14 tydzien:szok: No to niezle utrzymalas przed nami to w tajemnicy:tak::-D A rodzinka juz wie?? Dziekujemy za fluidki mam nadzieje ze ktoras zlapie i bedzie mogla podac dalej:))

Aga masz racje tyle pieknych miejsc na swiecie.... my musimy najpierw dostac urlop w pracy potem bedziemy szukac miejsca - ale chyba zostaniemy przy Hiszpani:tak:

Noelka tak jak piszesz nadzieja nigdy nie umiera... i choc czlowiek watpi i ma durne mysli czasem to i tak w glebi serca wierzy ze kiedys sie uda:tak:

Roxii super ze jutro masz betke, ale ja i tak wiem jaki bedzie wynik:) na pewno bedzie dobrze zobaczysz:) od jutra prosimy o mega fluidki i od gwiazdeczki tez:)

aniolkowa
ja dzis mialam to badanie na chlamydie i jednak pobierali mi wymaz z pochwy, strasznie nie przyjemnie bylo, jakos gorzej chyba niz usg dopochwowe:(

Noelka to nie dobrze, ze było nieprzyjemnie. Ale za to pewnie bardziej wiarygodne niz z moczu. Ja nigdy nie miałam robionych żadnych wymazów, więc nie wiem jakie to uczucie.

Roxi trzymam kciuki rano, żeby beta przyrastała pięknie. Mój S tez skorpion:)

Ja liczyłam sobie termin przez internet, wiesz sa rózne strony co obliczają mniej więcej datę porodu i wyszło mi pod koniec października. Jakby faktycznie tak było to dzieciątko bedzie spod znaku skorpiona tak jak ja i mój M:-D Ale byłoby fajnie:tak:

He he no Roxii to by bylo super:)

Noelka nie wazne ze bylo dziwne to badanie wazne ze jednak zrobili ci z wymazu - bo tak jak pisze Aniolkowa.mama jest dokladniejsze.... bo ja to mialam wlasnie z moczu robione...

Aniolkowa.mama nigdy nie mialas zadnego wymazu robionego:szok::szok: Nawet u gina??? No a co z cytologia tez nie?? Ja wlasnie ostatnio sie zmobilizowalam i poszlam tutaj zrobic cytologie bo juz tyle razy mnie zapraszali na to badanie. Juz przyslali mi wyniki ze wszystko w porzadku i ze nastepne badanie za 3 lata. W Polsce kaza niby raz do roku robic cytologie a tu co 3. W sumie nie chcialo mi sie isc bo i tak robie ja w Polsce ale se mysle niech widza ze sumienna ze mnie pacjentka:))
Nic ostatanio dziewczyny nie piszecie o sobie.... ja wlasnie mam w planach od jutra mala dietke przeprowadzic bo przez to leniuchowanie w domku sie troszke odlozylo no i wiosna idzie to trzeba sie troszke podreperowac:)))

Zuzia Oprócz cytologii oczywiście nic takiego nie miałam:) jakoś nigdy nie było potrzeby. Podobnie jak badanie piersi-sama nie robię, bo nie umiem, mimo, ze słyszałam, że to nic trudnego a jak kiedyś poprosiłam gina, żeby mi zrobił to nie był za bardzo chętny i od tamtej pory jakoś mi trochę wstyd pytać. Tez robiłam tutaj niedawno cytologie i bardzo dobrze to wspominam. Szybko, delikatnie i dyskretnie. W Polsce tez sie teraz zmieniło i chyba co 2 lata jest. Slyszalyscie o tym, że cytologii nie powinno sie robić w ciąży? Tak mi tu powiedzieli a mi pl gin robił.

Oj ja tez sie leniwa zrobiłam, najchętniej to bym leżała z książką cały wieczór.

Aniolkowa.mama a juz myslalam ze wogole nie mialas badan:) A co do cytologii to nie slyszalam nic o tym ze w ciazy sie nie robi ale ja to wogole ciemna w tych wszystkich tematach jestem:) A co do leniuchowania z ksiazka to ja niestety jestem z tych niecierpiacych czytac:sorry: Ale za to jestem wielkim kinomaniakiem. Jakis czas temu z M sie zdecydowalismy na wykupienie karnetu do kina i chodzimy co tydzien w offy. W zeszlym tygodniu nawet 4 seanse zaliczylismy;-) No ale to zalezy co kto lubi. Marzy mi sie jeszcze na basen chodzic ale cos sie zmobilizowac nie moge:-D

A zapomnialam jeszcze dodac ze czytalam dzisiaj artykul na wp Chcesz, by urodziła chłopca? Musisz to przeczytać! - Facet - WP.PL odnosnie szans na zaplodnienie.... w ktorym pewien doktor Braga tłumaczy, że najlepszym okresem na zapłodnienie (czy to sztuczne, czy naturalne) są miesiące marzec, kwiecień oraz maj, co oznacza, że już niebawem wejdziemy w owe "okno rozrodcze".... hihihihi dodatkowo wnikliwa analiza pozwoliła stwierdzić, że pary, które przystępowały do programu in vitro wiosną, miały 1,5-raza większe szanse na sukces, a więc w tym wypadku upragnione dziecko, niż pary starające się o zapłodnienie w każdej innej porze roku! Takze dziewczyny do dziela wiosna idzie:-D:-D:-D

o kurcze Zuzia musze przeczytac sobie ten artykul dzis po pracy wyglada na ciekawy:)
Ja juz czasami czuje wiosne, rano jak wstaje robi sie szybciej jasniej, jak ide na metro ptaki swiergaja...:)Ale dopada mnie tez wtedy dol, ze jeszcze rok temu bylam pewna, ze na wiosne 2012 bede miec wieeelki brzuch:)
no ale trudno chyba wybiore sie w weekend na ciuchowe zakupy przed wiosenne zeby sobie humor poprawic, zawsze jakas szmatka poprawia mi troszke nastroj.
Co do ksiazek to ja kiedys bylam doslownie molem ksiazkowym, teraz z powodu pracy,brakuje mi czasu. Nawet studiowalam w pl kierunek zwiazany z literatura:)

ehh moze wam napisac przykra sytuacje. wczoraj jak bylismy w gp z moim mezem na ten wymaz, spytalam sie czy szpital nie przyslal zadnych wynikow na test spermy, ktory mial robiony 2 tyg temu. Recepcjonista byla b.mila i weszla w systemie do bazy szpitala i wydrukowala wyniki. Akurat przechodzila moja pani dr z gp i recep. pokazala te wyniki, zeby nam zinterpretowala i sie okazalo, ze lab. Mial do zbadania tylko 0.5ml bo zakretka od probowki byla nie dokrecona i duzo sie wylalo. M sie tak wkurzylam rzucil papierami, wyszedl na zewnatrz powiedzial ze nie bedzie tego powtarzal, ze on dobrze to zakrecil i w llabie to musieli uszkodzic. Rozumiem jego zdenerwowanie, duzo go to badanie kosztowalo, ale pozniej zaczelam z nim rozmawaiac ze ja przechodze o wiele wiecej testow i go namowilam ze musi isc jeszcze raz. Do maja ma duzo czasu. Ale zobaczcie powinni od razu do nas zadzw ze cos jest nie tak i trzeba oddac jeszcze raz, a nikt z nami sie nie skontaktowal i w maju na spotkaniu w klinice bysmy musieli pewnie wszystko przekladac. Ogolnie dr z gp powiedziala ze z tej malej ilosci spermy wyszlo ze wszystko jest w normie, ale nie da sie okreslic ruchliwosci co jest b wazne wiec trzeba zrobic jeszcze raz.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry