reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Roxii nawet tak nie myśl,że popsułaś nam walentynki!!!
Wiesz co ja mój pierwszy test zrobiłam first response druga kreseczka była bardzo blada,następnego dnia zrobiłam test taki zwykły z funcioka i wyszły mi 2 piękne krechy,a dziś rano powtórzyłam test bo chciałam dać mojemu M w prezencie walentynkowym taki ładny i dupa jedna krecha.I teraz zgłupłam i nie wiem czy nie pospieszyłam się z radością i z pięknym suwaczkiem.Jutro mam wizytę więc wszystko się wyjaśni,jestem dobrej myśli i u Ciebie też będzie dobrze<3

Roxi nic sie narazie nie martw. Cień cienia drugiej kreski tez oznacza ciążę, ale bardzo wczesna. Widocznie Twoja królewna dopiero sie gnieździ. Poczekamy jeszcze dzień dłużej na betę. Nie trać nadziei.

Silene to bardzo dziwne z tym twoim testem. Może jakiś felerny był. Skoro @ nie ma a wcześniejsze wyszły pozytywne to musi być ciąża.

A ja dziś wstałam o 7, w swój wolny dzień i zrobiłam S. śniadanie:szok: . To naprawdę wyczyn i poświęcenie dla mnie, bo ja śpioch niesamowity. On w ciężkim szoku. No ale potem wróciłam do łózia dospać:) on za to obiecał mi dziś kolacje przy świecach:tak: niestety u nas też krwawe walentynki:(

aniolkowa.mama no to bardzo ładnie z Twojej strony, postarałaś się:tak: Życzę Wam udanych walentynek:-)

We mnie wspąpiła malutka nadzieja, czekam do jutra z nastawieniem ze się udało, a co mi tam:-p:-D
Silene no faktycznie dziwne to ze jedna krecha wyszła:baffled: moze faktycznie test felerny, anolkowa ma racje skoro @ nie ma to ciąza jest napewno, a betkę robiłas????

Silene no juz mi ulżyło:-D cieszę że są dwie kreseczki:-)

A ja przed chwilą zrobiłam pewien "myk". Kiedyś czytałam ze testu owu. wykrywają wczesną ciąze, no i miałam w domku takowe testy i jeden zrobiłam tak dla sprawdzenia. No i wyszły dwie kreski, ta druga blada, ale mocniejsza od tej na tescie ciazowym:tak: Nie wiem co mam o tym mysleć:baffled: Myślicie ze żeczywiscie test owu moze wykryc ciaze???

Hej

Roxii ja mysle ze to za wczesnie zrobiony test - nie wiem czy dobrze pamietam ale wydaje mi sie ze ty test mialas robic dopiero jutro najwczesniej ale przesunelas na dzisiaj bo sa walentynki... spokojnie i tylko sie nie zamartwiaj jutro beta wiec sie dowiemy... wiem ze pewnie jestes roztrzesiona i najgorsze mysli w glowie ale my wszystkie tu wierzymy ze sie udalo....

Silene gratulacje z okazji fasolki:-) A z tymi testami to niezle wyszlo ale mysle ze poprostu ten jeden musial byc jakis uszkodzony albo cos.... przesylaj te fluidki zeby Roxii sie zarazila:-)

Milego dnia dziewczyny:)

Silene no juz mi ulżyło:-D cieszę że są dwie kreseczki:-)

A ja przed chwilą zrobiłam pewien "myk". Kiedyś czytałam ze testu owu. wykrywają wczesną ciąze, no i miałam w domku takowe testy i jeden zrobiłam tak dla sprawdzenia. No i wyszły dwie kreski, ta druga blada, ale mocniejsza od tej na tescie ciazowym:tak: Nie wiem co mam o tym mysleć:baffled: Myślicie ze żeczywiscie test owu moze wykryc ciaze???
Kochana ja tez duzo czytalam ze testy owulacyjne zrobione na koniec cyklu gdy wychodza pozytywnie to potrafia pokazac ciaze... probuje cos znalezc na temat poziomu LH ktory wlasni wykrywaja testy owulacyjne i znalazlam na szybkiego tylko to ,,Jeśli komórka jajowa zostanie zapłodniona, powstała zygota podejmuje produkcję (hCG), która działając podobnie do LH, podtrzymuje życie ciałka żółtego. Poziom progesteronu w takiej sytuacji nie obniża się, a zatem nie dochodzi do krwawienia miesiączkowego i ciąża może być utrzyman,, - wiec prawdopodobnie:tak::tak:..

oo i jeszcze cos takiego znalazlam: test owulacyjny może wykryć ciąże, ale nie jest to wynik jednoznaczny. poniewaz test owulacyjny wykrywa LH w moczu, a ciążowy HCG. te oba hormony są w pewnym sensie do siebie podobne (w składzie chemicznym) i przy dużym natężeniu HCG test owu może go "wykryć" jako LH.

Ostatnia edycja:
Roxii nie wytrzymalam i zagladam na net w pracy z kom. Kochana ja czytalamam ze testy owu dziewczyny robia jak ciazowe wiec na stowe to oznacza ciaze. Jutro sie dowiesz wszystkiego bedzie dobrze zobaczysz

reklama
Do góry