reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

aniolkowa.mama tez byłam zdziwiona ze dali progesteron, bo byłam pewna ze tu nic nie dają. Ale z tego co wiem to dają go tylko i wyłącznie po in vitro i mam go brać tylko do dnia w którym mam testować, potem juz nie. Tak normalnie to oni nie podtrzymują ciaży i nie dają progesteronu, dobrze ze chociaż po in vitro dali zawsze to jakaś większa szansa:tak:
wiesz ja progesteron zaczelam brac 4 dni przed transferem i biore do dzisiaj mam brac do 12 tygodnia wiec niewiem czy tobie tak odstawia bo najpierw bierzesz do wyniku bo niewieadomo jaki wynik bedzie a jak bedziesz w ciazy pewnie bedziesz brac jeszcze ja dodatkow juz od polowy listopada biore progrynova 21 i mam brac do 12 tygodnia plus kwas foliowy ty tez lykaj.

reklama
Noelko szkoda, że test negatywny:(też liczyłam, że chociaż tobie sie uda. wiem jakie to bolesne:( przytulam
pewnie natura zrobi nam kiedyś psikusa i uda sie w cyklu, w którym najmniej sie starałyśmy. Dobrze, że twój zrobił badanie, ale rozumiem jakie to dla faceta ciężkie pomyśleć, że problem mógłby tkwić w jego armii. Ja tak jak ty boje sie tych wszystkich procedur, ale tak jak kiedyś mowilysmy- każdy krok zbliża nas do macierzyństwa. To teraz czekasz na @ i ustalasz termin Hsg?

Ja bardzo liczę na to, ze dostanę w klinice clomid na wywołanie owulki. Czytałam trochę o nim i często do 3 cykli sie zachodzi. Oby juz coś ruszyło, bo czuje jak każdy miesiąc ucieka mi przez palce.

Dziewczyny czy ten progesteron jest tu na receptę??

Ostatnia edycja:
aniolkowa tak czekam na @ i hsg, mozliwe ze nawet jak dostane @ w lutym to na hsg nie bedzie miejsca, zobaczymy jak to bedzie.
czuje dokladnie jak ty, ze kazdy miesiac ucieka mi przez palce, czasem mi trudno zrozumiec, czemu to wlasnie ja? czemu to wlasnie nam musialo sie przytrafic?;/
wiem, ze nie powinnam tak myslec sa ludzie, ktorzy maja jeszcze ciezej ode mnie......

noelka, aniolkowa.mama wiem dziewczyny jak Wam cieżko, tak szczerze mówiąc to początek drogi jest chyba najciezy, przynajmniej dla mnie był:sorry2: Człowiek nie potrafi zrozumieć dlaczego akurat ja? co miesiąc czeka z wielką nadzieją i co miesiąc jest to samo...:-( Wiem jak to boli i naprawdę Was rozumiem. Ale uszy do góry kochane, te wszystkie procedury i badania nie są aż takie straszne, najgorsze w tym wszystkim jest to ze to się ciągnie w czasie, ale da się przeżyć. Noelka przykro mi z powodu testu, biedna tule Cię mocno. Ale wiesz powiem Ci ze dobrze zrobiliscie ze zaczeliście robić badania to był dobry krok, krok do przodu. Im szybciej zacznie się szukanie przyczyny, leczenie tym szyciej doczekacie się dzidziusia:tak: Każde badanie, wizyta to jeden krok do przodu do macierzyństwa! Trzymam za Was kciuki dziewczynki żeby jaknajszybciej się Wam udało i głowy do góry, choć wiem ze jest cieżko.
Kaska kwas foliowy to ja biorę juz od 3 lat wiec pewnie juz mi się on uszami wylewa:-D a od 3 miesięcy biorę takie specjalne witaminy dla kobiet w ciąży które oczywiscie zawierają również kw. foliowy. A co do tego progesteronu to nie wiem, mi babka mówiła że mam brać do dnia w którym mam zrobić test, być może jak wydzie pozytywny to dadzą mi go więcej. Skoro Tobie dali to moze ja też dostanę;-)
aniolkowa.mama nie wiem czy progesteron jet na receptę bo ja go dostałam w klinice, a tak jak chcesz brać na własną rękę to nie mam pojęcia.

Halo a co tu taka cisza???:szok: dziewczynki co nic nie piszecie???? opuszczasie się:-p Co u Was słychać?????
Pozdrawiam:-)

Witajcie!
W końcu mam internet
laugh.gif

My już po przeprowadzce i muszę wam powiedzieć dziewczyny że urobiłam się po uszy ale warto było,same plusy :)

Roxii jak tam u Ciebie sprawy się trzymają?
Pozdrawiam was!

Hej Aga w koncu jesteś!:-)
Jak po przeprowadzce? juz wszystko zrobione? zadowolona jesteś z nowego domku???
U mnie wporządku, tylko to czekanie mnie wykańcza:sorry2: Jeszcze parę dni i wszystko będzie wiadomo. 14 lutego robie test w domu:tak:

Noelko szkoda, że test negatywny:(też liczyłam, że chociaż tobie sie uda. wiem jakie to bolesne:( przytulam
pewnie natura zrobi nam kiedyś psikusa i uda sie w cyklu, w którym najmniej sie starałyśmy. Dobrze, że twój zrobił badanie, ale rozumiem jakie to dla faceta ciężkie pomyśleć, że problem mógłby tkwić w jego armii. Ja tak jak ty boje sie tych wszystkich procedur, ale tak jak kiedyś mowilysmy- każdy krok zbliża nas do macierzyństwa. To teraz czekasz na @ i ustalasz termin Hsg?

Ja bardzo liczę na to, ze dostanę w klinice clomid na wywołanie owulki. Czytałam trochę o nim i często do 3 cykli sie zachodzi. Oby juz coś ruszyło, bo czuje jak każdy miesiąc ucieka mi przez palce.

Dziewczyny czy ten progesteron jest tu na receptę??
ja jak czelam podejscie do in vitro w klinice mi dawali i jak mowilam ze mi sie konczy kolejna partie dali.

Hej Aga w koncu jesteś!:-)
Jak po przeprowadzce? juz wszystko zrobione? zadowolona jesteś z nowego domku???
U mnie wporządku, tylko to czekanie mnie wykańcza:sorry2: Jeszcze parę dni i wszystko będzie wiadomo. 14 lutego robie test w domu:tak:
Tak my już po przeprowadzce.Ogólnie wszystko jest już na swoim miejscu ale wiadomo jak to w domu zawsze coś do roboty się znajdzie.Muszę jeszcze podokańczać szczegóły w pokojach i będzie ok :)
Czy jesteśmy zadowoleni...hmmm:rolleyes2: pewnie ze tak,jest dobrze,same plusy a co najważniejsze Alan w szkole radzi sobie doskonale.Jestem z niego taka dumna :) :zawstydzona/y::tak:
Teraz szukamy miejsca na urlop.Mąż ciągle przegląda oferty i zdecydować się nie można :-D
Ale widzę że Ty datę wybrałaś kosmicznie fajna :-D 14 lutego życzę Ci oby te dzień był dla Ciebie,dla was niezapomnianym dniem i oczywiście mocno mocno trzy mam kciuki za teścik bo o tym własnie tu piszę.Jestem z Tobą Roxii.Buziak

Mam jeszcze trochę pracy w domu więc będę zaglądała w miarę możliwości :)
Miłego...:)

reklama
Aga to super ze najgorsze za Wami i ze nowe gniazdko sie podoba to najważniesze:tak: My tez będziemy się przeprowadzać, ale dopiero pod koniec marca, juz niemogę sie doczekać, bo mieszkanko które znaleźliśmy jest bardzo ładne:-) Ale ten ogrom pracy przy przeprowadzce mnie przeraża, nienawidzę tego:sorry2:
A na wakacje kiedy sie wybieracie??? macie jakies typy gdzie chcielibyscie pojechać???
Tez mi sie marza takie prawdziwe wakacje, ale narazie to wykluczone, teraz trzeba się skupic na innych rzeczach:tak:
Dzieki Aga za kciuki, napewno sie przydadzą, mam złe przeczucia ale nadzieja zawsze jakaś jest. Jeszcze pare dni i wszystko się wyjaśni;-)

Do góry