Cześć kobitki!!!:-) jak wam weekend minął?? U nas była piękna pogoda, bylismy na plazy i czułam sie jak na wakacjach w ciepłych krajach hehe:-)
Nie ma za co :-) mam nadzieje ze traficie na owulke
No widzisz ja czytałam na innych stronkach ze trzeba na poczatku robic
Ale jak tak mówisz to ja jednak zrobie sobie te same hormony tylko kurka wizyte u giny mam 8 i hormony tez 8 bede robic, nie wiem czy wyniki tego samego dnia beda... jak nie to najwyzej wyniki dopiero skonsultuje we wrzesniu
ehhh zawsze napiete terminy jak do Polski jade...:-hmm:
a jak tobie w ogóle te wyniki wyszły??
Dzięki mellisa za wyjaśnienie:-). .
Nie ma za co :-) mam nadzieje ze traficie na owulke
Melisa ja FSH i LH tez robilam i byłam w 22 dniu cyklu. lekarz może sobie sprawdzić na danym moment cyklu jak to wygląda. zresztą na wyniku z laboratorium miałam rozpisane normy na poczatek cyklu, przed owulacją, po owulacji a nawet menopazę
ja zrobiłm FSH, LH, prolaktynę, plus prolaktynę z obciążeniem
"Podwyższona prolaktyna to najczęstsza przyczyna braku ciąży. Jego nadmiar jednakże blokuję owulację. Jej wysoki poziom często także obniża progesteron - hormon niezbędny w II fazie cyklu dla rozwoju zarodka. Prolaktyna zwana jest także "hormonem stresu" - jej poziom podnosi się w sytuacjach dla nas nieprzyjemnych.
Stąd tak ważny jest jej prawidłowy poziom, zarówno podstawowy jak i z tzw. obciążenie - takie badania bowiem jako pierwsze należy zrobić w przypadku trudności z poczęciem. "Obciążenie" to właśnie obraz zachowania się prolaktyny w sytuacjach strsesowych. Badanie zatem prolaktyny z "obciążeniem" polega na:
- pobraniu krwi ww celu zbadania poziomu podstawowego
- podaniu badanej osobie tabletki metocloparamidu i ponownym zbadaniu poziomu prolaktyny po upływie jednej godziny."
No widzisz ja czytałam na innych stronkach ze trzeba na poczatku robic
Ale jak tak mówisz to ja jednak zrobie sobie te same hormony tylko kurka wizyte u giny mam 8 i hormony tez 8 bede robic, nie wiem czy wyniki tego samego dnia beda... jak nie to najwyzej wyniki dopiero skonsultuje we wrzesniu
ehhh zawsze napiete terminy jak do Polski jade...:-hmm:
a jak tobie w ogóle te wyniki wyszły??