reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

Cześć kobitki!!!:-) jak wam weekend minął?? U nas była piękna pogoda, bylismy na plazy i czułam sie jak na wakacjach w ciepłych krajach hehe:-)

Dzięki mellisa za wyjaśnienie:-). .

Nie ma za co:) :-) mam nadzieje ze traficie na owulke :tak:

Melisa ja FSH i LH tez robilam i byłam w 22 dniu cyklu. lekarz może sobie sprawdzić na danym moment cyklu jak to wygląda. zresztą na wyniku z laboratorium miałam rozpisane normy na poczatek cyklu, przed owulacją, po owulacji a nawet menopazę :)

ja zrobiłm FSH, LH, prolaktynę, plus prolaktynę z obciążeniem :)

"Podwyższona prolaktyna to najczęstsza przyczyna braku ciąży. Jego nadmiar jednakże blokuję owulację. Jej wysoki poziom często także obniża progesteron - hormon niezbędny w II fazie cyklu dla rozwoju zarodka. Prolaktyna zwana jest także "hormonem stresu" - jej poziom podnosi się w sytuacjach dla nas nieprzyjemnych.
Stąd tak ważny jest jej prawidłowy poziom, zarówno podstawowy jak i z tzw. obciążenie - takie badania bowiem jako pierwsze należy zrobić w przypadku trudności z poczęciem. "Obciążenie" to właśnie obraz zachowania się prolaktyny w sytuacjach strsesowych. Badanie zatem prolaktyny z "obciążeniem" polega na:
- pobraniu krwi ww celu zbadania poziomu podstawowego
- podaniu badanej osobie tabletki metocloparamidu i ponownym zbadaniu poziomu prolaktyny po upływie jednej godziny."

No widzisz ja czytałam na innych stronkach ze trzeba na poczatku robic:baffled:
Ale jak tak mówisz to ja jednak zrobie sobie te same hormony :tak: tylko kurka wizyte u giny mam 8 i hormony tez 8 bede robic, nie wiem czy wyniki tego samego dnia beda...:unsure: jak nie to najwyzej wyniki dopiero skonsultuje we wrzesniu :szok:
ehhh zawsze napiete terminy jak do Polski jade...:-:)hmm:
a jak tobie w ogóle te wyniki wyszły??

reklama
Witam Was laseczki :-)
Pogoda przepiękna u nas. My cały weekend imprezowo,:cool2::biggrin2: właśnie dziś skończyłam 32 latka.:rolleyes2::rolleyes: Straszna liczba, jakoś nie chce mi się w to uwierzyć że to aż tyle.
No ale urodzinową dawkę bestyjek mojego M dostałam,:-D:-D:-D oby z tego była fasolka...
Lecę dalej łapać słoneczko bo od jutra do pracy...:huh:
Trzymajcie się

My cały weekend imprezowo,:cool2: właśnie dziś skończyłam 32 latka.:rolleyes2::rolleyes: Straszna liczba, jakoś nie chce mi się w to uwierzyć że to aż tyle.

Wszystkiego najlepszego bajeczko, spełnienia najskrytszych marzeń, szczególnie tego jedynego,brzdąca małego ;-).

Ale jak tak mówisz to ja jednak zrobie sobie te same hormony :tak: tylko kurka wizyte u giny mam 8 i hormony tez 8 bede robic, nie wiem czy wyniki tego samego dnia beda...:unsure: jak nie to najwyzej wyniki dopiero skonsultuje we wrzesniu :szok: ehhh zawsze napiete terminy jak do Polski jade...:-(

Mellisa umów się z ginem że jak będziesz miała wyniki to mu prześlesz mailem, lub listownie. Ja też miałam taką sytuację jak ty, poleciałam do polski tylko na 3 dni, tego samego dnia byłam na badaniach i u lekarza. Jak otrzymałam wyniki przesłałam ginkowi mailem i zadzwoniłam w celu konsultacji.
Myślę, że to najlepsze wyście, bo czekać do września....

A co do pogody oj to cudowny weekend, ja tym razem byłam w Southerndown, fajnie sie opaliłam i odpoczełam. Mam nadzieję, że kadży weekend taki będzie :-)

Cześć wszystkim :rofl2:

Co tu się tak cicho zrobiło? Na Wyspach upały to wszystkie teraz plackiem na słońcu pewnie leżą. :cool2::cool2::cool2:
U nas staranka pełną parą chociaż i tak według moich obserwacji owulki jeszcze nie ma, ale nie zaszkodzi próbować.;-)
Odezwijcie się czasem laseczki

U mnie nic ciekawego sie nie dzieje ,wiec sie nie odzywam. ;-)
Stwierdzilam ,ze nie nadaje do tych wszystkich pomiarow itp . Raz sie obudze na mierzenie ,raz zaspie ,innym razem wstane wczesniej niz powinnam i juz i tak nie bedzie to dokladnie ,bo trzeba od razu po obudzeniu. W koncu nic juz nie rozumiem ,bo jak tu cos zaobserwowac jak nie ma sie codziennie tempki zmierzonej.:sorry:
Szyjke sobie sprawdzam ,ale ciagle jest na dole i zamknieta i taka ani mieka ,ani twarda. Ze sluzem tez kierpsko ,bo jak sa przytulanki to i tak niewiadomo czy to moj sluzik ,czy mezusia :zawstydzona/y:. Tak wiec NIE NADAJE SIE DO TEGO !!!.

A tak wogle to sie czyms zatrulam przedwczoraj i taka mialam nadzieje ,ze to moze dzidzia ,ale nic z tego juz dzisiaj mi jest dobrze.:-(

Pozdrawiam Wyspiarki , korzystajcie z pogody ,bo od jutra ma byc ochlodzenie podobno . :happy:

PS.rudzia789 - witam serdecznie.

:tak: nie martw się jak tak samo jak ty wykańczają mnie te "pomiary" nigdy nie jestem pewna czy robię to dobrze... dlatego kupuje testy owulacyjne i jestem spokojna całą "robote" wykonują zamnie:tak: a mi pozostają przytulanki z moim M:-D:-D:tak:

Ostatnia edycja:
Wpadlam sie zameldowac. Pogoda dopisala wiec sie smarzylam na ogródku :) Niedlugo moja podróz poslubna wiec czekamy czekamy, no i staranka pelna para ida- oby owocne

reklama
Do góry