reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Nie wiem czy to zauwazyliscie ale polska to kraj lekomanow co druga reklama jakis specyfik albo na potencje albo na katar I tak w kolko juz nie wspomne ze co jakis czas musze tlumaczyc synowi ze nie potzreba mu tabletek na meskosc:szok:malo tego kanal dla dzieci cbebbec tez leca reklamy I tez lekow na angielskim tym samym kanale nie ma wogole reklam a tu co chwila juz rozumiem zabawki ale leki:szok:lutka kiedys byla Tania nie wiem jak teraz ale dupek wcale taki tani nie ejst a co druga ciezarna bierze ja tam nic nie mam kazdy ma wybor ja w pierszej ciazy bralam fenoterol co za glupi lek tak mi pomogl ze w 33 tyg szyjka odmowila wspolpracy I porod niestety chemia wokolo nas jedzenie I wszytsko ma wplyw na nasza plodnosci nie wiem czy moze widzieliscie program o kurczakach na tvn style az sie odechciewa jesc szczepionka na hpv np pamietam jak ja wprowadzili I gadalam z moja doktorka ma 3 dziewczyn I ona mi powiedzial ze wacha sie czy zaszczepic bo nie wiadomo co bedzie za 10 lat I te 10 lat minelo I juz slyszlam ze moze miec wplyw na plodnosc moja corka ma np azs I ciagle mi lekarz sugeruje sterydy bo ladnie sie skora goi ale czy to bedzie miec wplyw na jej plodnosc to nikt mi nie umie odp
Kara ja to ci zycze zeby sie okazalo ze ciaza jest wiem jakie to jest ciezkie czekanie staranie sie podejzewam ze nie jeden zwiazek juz sie rozlecial przez to wlasnie dzisiaj czytalam historie babeczki wydali 90 tys £ na leczenie I w koncu po 4 poronieniach urodzila synka w 23 tyg I ma juz roczek pol roku spedzil w szpitalu a na samym poczatku musial terminowac jedno dziecko bo to byly blizniaki szok

reklama
Mama ja też jestem przerażona lekomanią w Pl. Fakt,że jak tu przyjechałam te 9 lat temu, to byłam zaskoczona,że lekarze nic nie dają na przeziębienie itp....Dziś jednak uważam to za coś oczywistego i też nie biegam z byle czym do GP. Najgorsze jest to, że w Pl w zdrowej ciąży lekarze asekuracyjnie dają luteinę i nospe, jakby to były cukierki. Ja rozumiem, że czasem ciąża tego wymaga, ale bez przesady...A już co do dzieci, to porażka. Lizaki na gardło, czy jakoś tak, jakieś cuda na kiju...no po co to? Jakoś tu tego nie ma, a dzieci wcale więcej nie chorują :eek:

Kara a skąd Ty jesteś? Ja mam tego lekarza swojego. Bryan Beattie. On dostał w roku 2010 miano bohatera roku za doprowadzenie do szczęśliwego końca ciąży u babeczki po 11 poronieniach i tysiącach funtów wydanych na leczenie. Wrzucam artykuł, to może da Ci to choć troszkę nadziei, że jednak nawet tu w Uk są dobrzy lekarze :happy: Naszej Kajuni nie dało się uratować, ale robił więcej niż wszystko, by nam pomóc. Przydałby Ci się ktoś taki ....Masz rację z tym pozytywnym mysleniem. Kiedyś taka byłam. Umiałam sciągać na siebie te dobre rzeczy. Potem życie pokazało,że lekko nie ma i jakoś zatraciłam ten swój optymizm....Nawet teraz, jak staram się o kolejnego okruszka, to czasem snuję dziwne wizje i zaraz pytam samą siebie "po jaką cholerę?!!!". I wiesz,że też jestem taka nad wyraz spokojna? W Kajutką tego tak nie czułam....Kochana, kiedyś słyszałam,że jeśli Twoje wymarzone szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło, to znaczy,że jest ogromne i idzie maleńkimi kroczkami :happy: No z całego serca Ci życzę, byś doczekała się na swoje. By życie zaskoczyło Cię w najmniej oczekiwanym momencie. Niech ta karta się odwróci wreszcie. W to akurat wierzę bardzo mocno :tak:

Health Hero Awards: Doctor who promised us a baby - and delivered! | Daily Mail Online

Mama no z tymi lekami to przeginamy zdecydowanie, mąż mojej siostry od jakiegoś czasu promuje wszędzie gdzie może zdrowy tryb życia i on jest właśnie przeciwny szczepionka.
A jak byłam o znajomych to roznawiali o szczepiance dla dziewczynek na jakiś ridzaj szyjki macicy, dziewczynka ma 12 lat a ta szczepionka z tego co pamiętam mówiła ze podawana jest 12-13lat.Pierwszy raz o tym słyszę, jak szczepimy na jakąś chorobę to wszczepiamy dany wirus, chorobę żeby organizm się bronił, a co wszczepiamy jak szczepia na raka?
Ta chemia mnie przraza wlasnie jest wszedzie.

Magda dzięki wielkie mam nadzieje ze rzeczywiście mam jeszcze na co czekać, i nie tylko coś a coś dużego :)
Ja jestem z okolic Exeter, Devon.

Kara wlasnie ta szcepionka hpv to na raka szyjki macicy ale to jest chyba o ile sie nie myle tylko 5 typow wirusa w niej a tych typow jest bardzo duzo szkoda zdrowia moim zdaniem ja szczepie dzieci ale bez przesady nie szcepie na grype I ospe bo to dla mnie mija sie z celem sama tez bym sie w zyciu nie zaszczepila bo do mnie szczepionka na grype nie przemawia ja np uwywam pieluch wieolarozwych I to dopiero spotyka sie z dziwnym odbiorem moich polskich znajomych heheheh anglicy nie maja kompletnie z tym problemu ale wogole wizyty lekarskie I usg np w pl co miesiac sie biega do lekarza czesto gesto prywatnie bo panstwowo to czasem lipa mowie sie ze ciaza to nie choroba ale traktuja wlasnie tak kobiety rozumiem ciaze podwyzszonego ryzyka ale normalna ciaza ja juz tak sie odzwyczailam od takiego system

Mnie irytuje jak ktoś krytykuje NHS i ze niby w PL taka super opieka...Taaa....tylko,że prywatnie,bo państwow,to tylko czasami jest ok. Tutaj jakbym zapłaciła swojemu 3000 funta,to mam wszystko chcę całe 9 miesięcy i poród z moim lekarzem na NHS. Bardzo nie lubię takich porównań ;-)

Tak miałam, pecherzyk nawet trochę się zmiejszył,a więc nic z tego. Decyzję podjęłam taka ze czekam 2tyg na naturalne poronienie a jak nic się nie wydazy to mam zadzwonić i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Czyszczenia nie chce a więc innym krokiek jest wzięcie tabletki doustnej a później tabletki dopochwowe może to być w szpitalu albo w domu. No i jeszcze po skończonym krwieniu mam zrobić test tydzień później i tyle. Czuje ulgę juz mam dość tego szpitala i takiego uzalania się na demna.

Kara tak mi przykro :(nie wiem co ci napisać , bo trudno coś doradzić jak ktoś znów traci nadzieję . Teraz należy ci się odpoczynek a pozniej jakies przemyślenia i mozne znajdzie sie jakies wyjście z tej okropnej sytuacji , która wszystkie przechodzimy . A co mówią lekarze czy maja zamiar cos jeszcze robić jakies badania albo coś , no samo to się nie dzieje cos jest nie Hallo ?

reklama
Kara tak mi przykro nie moze sie ten pechol odczepic dobrze ze sie nie zgodzilas na zabieg moja kolezanke tak zalatwili ze przez pol roku mialam okres non stop po okazalo sie ze kawalek zostal omalo sepsy nie dostala a bierzesz aspiryne jeszcze???bo jak bys wziela wieksza dawke to by moglo przyspieszyc wszystko

Do góry