reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Magda ja mam u siebie w miescie prywqatny szpital ale chyba mi sie bardziej bedzie oplacac jak wezme sobie ubezpieczenie zdrowotne musze poszukac jak to wyglada na sam koniec wizyty u poloznej walnelam jej tekstem ze chce sprobowac naturalnie rodzic omalo nie spadla z krzesla malpa jedna
dziewczyny to nie pech tylko chyba urok jakis

reklama
kara - bierzesz leki jeszcze na potrzymanie? ja też mam jeszcze nadzieję, że może być ok...
mama - dlaczego spadła z krzesła? miałaś jedną cesarke czy kilka? i tak w tej sprawie spotkasz się z lekarzem w szpitalu :)

Mar-chew no właśnie odstawiłam nie wiem czy dobrze ale lekarz jak dzwnil to mówił ze beta tylko trochę poszła w górę ale ostatnio miałam ponad 8 tysięcy, a znalazłam arykuly które mówią ze beta po przekroczeniu 6 tys ma już inny przyrost, no ale on chyba się zna lepiej odemnie, później ponic nie robi się bbety tylko obserwuje przez usg no a umnie jest pusty pechol, nawet ciałka żółtego nie widać, żadnych krwawien ani plamien, piersi wciąż bola ciagnie w pachwinach nadal mam, jestem glypia juz, nie wiem o co chodzi. Czytałam ze kobiety nie które tak mają ze rośnie pusty pecherzyk, beta rośnie i ciazowe symptomy mają.

Kara jak bylam oistatni u kolezanek na odziale to mi wlasnie opowiadaly ze cala masa kobiet lezy z ciazami urojonymi ale u ciebie przeciez pecherzyk jest I beta ci rosnie to wogole jakies dziwne moze zeczywiscie cos z tego bedzie
Marchew 3 cc nie chca nawet slyszec zeby sprobowala naturalnie

Tak to się właśnie nazywa puste jajo plodowe,
Mama nie ma ciaz urojonych :) tylko psiaki je mają, no ale w sumie jak się uprzec to tez tak można ją nazwać bo niby jest a jej nie ma.
Rosnące puste jajo plodowe podwyższa betę, beta spada wtedy kiedy ciąża jest obumarła. Ponoć każdej kobiecie raz w życiu może się zdążyć puste jajo plodowe. Zarodek na wczesnym etapie obumiera zostaje wchloniety najczęściej z przyczyn chromosomowych, lub złego podziału, a jajo rośnie.

Wg miesiączki to 8 tydz. Na poprzednim scanie pecherzyk miał rozmiar 5 tyg lub troszkę poniżej tak powiedziała a 10 dni później usg pokazało ze pecherzyk ma 6 tyg i 1 dzień, następne usg mam w czwartek.

reklama
Kara kobiety tez maj urojone ciaze brzuch rosnie piersi Ciąża rzekoma – Wikipedia, wolna encyklopedia
pierwszy raz sie styknelam z nia na studiach jak mialm praktyki w szpitalu babeczka normalnie dostala skurczy I wszytskim wmowila ze to ciaza ja bylam w szoku ale im wiecej sie dowiadywalam o ciazach to mnie mniej dziwilo ale najgozej wspominam pierwszy dzien praktyk przyjechal do porodu kobitka I sie okazalo ze dziecko nie zylo od 3 miesiecy ten porod to dla mnie byla taka trauma ze jak wrocilam do domu to oznajmilam wszytskim ze koncze to zabawe bo nie wytrzymam

Do góry