reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

Magda, witaj. Bardzo wspolczuje straty I trzymam kciuki za Was.

Mili, ja od 15 tyg, kiedy mialam krwawienie, a w szpitalu nikt nawet dokladnie nie zbadal co jest przyczyna, zaczelam prywatnie chodzic do ginekologa. Na kazdej wizycie mam USG I badanie dowcipne, co daje mi poczucie bezpieczenstwa, ze z dzidzia wszystko OK.

reklama
Magda, witaj. Bardzo wspolczuje straty I trzymam kciuki za Was.

Mili, ja od 15 tyg, kiedy mialam krwawienie, a w szpitalu nikt nawet dokladnie nie zbadal co jest przyczyna, zaczelam prywatnie chodzic do ginekologa. Na kazdej wizycie mam USG I badanie dowcipne, co daje mi poczucie bezpieczenstwa, ze z dzidzia wszystko OK.

Chodzisz do polskiego lekarza?

Tak, bardzo dobra lekarka. Jak normalnie boje sie ginekologa bardziej niz dentysty, tak przy niej czuje sie komfortowo. Jedna dziewczyna forum mi ja polecila. Jesli jestes z Londynu lub okolic, to moge Ci dac namiary.

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za miłe przyjęcie :happy:

Mili ja mam uraz do polskich lekarzy tutaj...Moja GP jest Polką i nigdy mi jeszcze nie pomogła jak trzeba :eek: Mam za to super lekarza tutejszego ;-) Jak się czujesz teraz? Mam nadzieję,że lepiej.

Indi Ty już widzę na końcówce. Jak samopoczucie? Mocno kciuki trzymam :tak:

Kara przykro mi,że i Ty musiałaś to przejść :sorry: Mam nadzieję,że będziesz miała bardzo nudną dalszą część ciąży, bez niepotrzebnego stresu i przygód. Kciuki trzymam mocno jak nie wiem co :tak:

Tak, bardzo dobra lekarka. Jak normalnie boje sie ginekologa bardziej niz dentysty, tak przy niej czuje sie komfortowo. Jedna dziewczyna forum mi ja polecila. Jesli jestes z Londynu lub okolic, to moge Ci dac namiary.

W pierwszej ciazy bylam raz u polskiego gunekologa chyba pospiech mial na nazwisko pod londynem przyjmowal I zrazil mnie bardzo pojechalam do niego z plamieniami a on do nie ze jestem jeszcze mloda I jak poronie to napewno kiedys urodze dziecko na szczescie sie mylil I moja 2 latka smacznie sobie spi w swoim lozeczku :)

Magda troche lepiej :) dziekuje :)
Strasznie mi przykro z powodu Twojej coreczki przeczytalam co napisalas na raty bo serce mi pekalo z rozpaczy. Nie potrafie sobie wyobrazic co czujecie. Calym sercem z Wami :*

Ostatnia edycja:
Mili to dobrze,że lepiej. Może to tylko więzadła....jesteś na przełomie trymestrów. To ważny moment. Na pewno będzie dobrze. Ja bym i tak powiadomiła położną. Niech wie. I dzwoniłabym za każdym razem. Za którymś kolejnym zapewne by zaczęła działać. Uważaj na siebie. Oby jutro było już dużo lepiej :tak: I dziękuję za słówko wsparcia :happy:

magda z uk przykro mi z powodu twojej córeczki :-( wyobrażam sobie jak cieżko jest stracić dziecko na końcówce ciąży. Ja straciłam moją trójeczkę w I trymestrze - z pierwsza stratą było najgorzej. Nie byłam świadoma co to poronienie. Dla mnie ciąża oznaczał dziecko po 9 miesiącach, wiec to co sie stało było ciosem w samo serce i rozwaliło mnie na milion kawałków, zbierałam sie ponad rok a i tak nie czuje, żebym sie po tym do końca podnosła. Dwie kolejne straty były lżejsze, bo byłam na nie przygotowana mimo, że bardzo wierzyłam że tym razem sie uda. Ja bardzo sie boje kolejnej ciąży, bo zdaje sobie sprawę, że historia sie moze powtórzyć. Mi lekarz powiedział, ze kiedyś donoszę ciąże, ale ile po drodze stracę dzieci tego nie wie nikt. I boje sie bardzo, ze to moze byc za 5,7,10 razem a nie jestem pewna czy fizycznie i psychicznie dam sobie z tym radę. Wiem jedno chce byc matką i sie nie poddam, bo wiem że moje zycie nie ma sensu bez dzieci. Strach bedzie zawsze i nie znam nikogo po stracie, kto by sie nie bal o swoje dziecko. Dobrze że masz zaufanie do swojego lekarza i dobrą opiekę bo to połowa sukcesu. Musisz wierzyć, ze to był tylko cholerny pech i wiecej cie to nie spotka. A Kaja czuwa nad wami
mIli dobrze by było jakbyś brała magnez i nospę przy stawianiu brzucha. I sprawdziła tą szyjkę. Jak cie położna zignoruje to spróbuj polskiego lekarza - widzę że jestes z Hampshire, gdzie dokładnie? Moim zdaniem lepiej sprawdzić 10 razy za duzo niz raz za mało.
kara pochwal sie brzusiem. Mam nadzieje, że ten sluz to nic takiego i bedziesz miała juz spokój do konca ciazy. Macie juz imię dla córeczki?
indi ty lada godzina!! Ale ten czas zleciał - a pamietam jak chwaliłas nam sie tu testem. Gotowa na poród ?

Magda, Aniolkowa, ja juz sie nie moge doczekac. Nie boje sie nawet bolu, bo wiem, ze zaraz po tym zobacze mojego synka.

Aniolkowa, faktycznie zlecialo, teraz tez pamietam jakby to wczoraj bylo, kiedy test wreszcie pokazal 2 kreski. Trzymam kciuki za Ciebie, czuje caly Twoj bol, ale najwazniejsze to sie nie poddawac, mimo wszystko.

Mili, Magda, ja mialam szczescie chyba ze dobrze trafilam na ginke. W sumie to oczywiscie ze nie ma znaczenia, czy to polski lekarz, czy tutejszy. Zawsze mozna trafic na takiego, u ktorego pacjentka czuje sie komfortowo ( co akurat jesli chodzi o ginekologa jest dla mnie bardzo wazne), albo na jakiegos dziada.

Kara, jak Ty sie czujesz?

reklama
Indi zgadzam się z Tobą w tym co piszesz. Na konowała można trafić i tu i w Pl...to na prawdę nie jest tak,że w Pl lekarze znają jakieś tajemne sposoby leczenia, albo tajniki medycyny, których nikt inny nie zna :język: Co z tego,że w Pl ktoś ma super opiekę, jak zazwyczaj jest ona prywatna. Tutaj prywatnie to ja mogę mieć za 2900 ciążę prowadzoną przez najlepszego lekarza, w najlepszej prywatnej klinice, a poród w wybranym szpitalu z moim lekarzem u boku. Nie słyszy się jakoś o takich luksusach w Pl na NFZ...nie uogólniam oczywiście, bo czasem piszą dziewczyny, że mają na NFZ dobrych lekarzy itp, ale jednak...cóż...za pewne rozumiesz o co mi chodzi ;-) Nie mogę doczekać się, kiedy będę Ci gratulować :tak:

Aniołkowa mama czytałam kilka stron wcześniej o Tobie...Ja zawsze byłam taką osobą,że im bardziej los mi na złość, tym bardziej ja mu na przekór. Przyznam jednak,że strata Kaji mnie zbyt mocno dotknęła...lekcja pokory największa z możliwych. Dziś już nic nie jest dla mnie pewne w życiu. Kiedy żegnałam Kajunie, obiecałam jej,że sobie poradzimy z tatusiem. Dziś mi to pomaga na każdym kroku. Tej obietnicy musze dotrzymać...Mimo, że mam dzieci, boję się. Mimo to, wierzę,że jestem ponad tym. Że uda się spełnić nasze marzenie o kolejnym maluszku :tak: Myślę,że Twoje Aniołki pomogą Ci utulić swoje marzenie :happy: Będę Cię wspierać z całego serca.

Mili
i jak? Napisz proszę co u Was? Kciuków nie puszczam :tak:

Do góry