reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na Wyspach

abed fajna historia, sen tak jakby trochę proroczy...:tak: przynajmniej problem z imieniem się rozwiązał:-D
Ja miałam sen co do daty porodu i jestem bardzo ciekawa czy się sprawdzi. Było podobnie jak w Twoim śnie urodziłam małą i zapytałam M jaki dzisiaj jest dzień, jaka data, a on że 12 listopada... ja mu odpowiedziałam, że miałam takie przeczucie ze mała urodzi się szybciej:-D Dziwny sen ciekawe czy proroczy:-p A co do imienia to nic mi się nie śniło przynajmniej na razie...

reklama
Marchew no co Ty chcesz kobieto od tych testów??? przecież ładnie ciemnieją, nie będzie z dnia na dzień dużej różnicy bo na razie betka niska zresztą to jeszcze nie jest Twój termin @ i dlatego takie bladziochy:tak: ja myśle że wszystko jest dobrze i się udało jesteś w ciaży:-)
Powiem Ci że ja z tymi testami miałam podobną historię, też robiłam dużo wcześniej niż powinnam i oczywiście pierwszy to była taki bladzioch ze chyba tylko ja widziałam tą drugą kreskę:-p potem oczywiście każdego kolejnego dnia powtarzałam testy i też niewiele od siebie się różniły a nawet pamiętam ze chyba przez 2-3 dni wychodziły mi takie same nie były nic mocniejsze, jeszcze wtedy miałam jakieś małe plamienie i pamiętam że się załamałam bo byłam przekonana że nic z tego nie będzie skoro testy nie są mocniejsze. Nawet zapaliłam wtedy dwie fajki bo byłam przekonana że ciąza nie przetrwała. Następnego dnia miałam betkę i wyszła bardzo łada, byłam w szoku, jak wtedy zrobiłam test to dopiero wyszedł trochę mocnijeszy:tak: Dlatego nie ma co się sugerować tym że pomału ciemnieją bo jak widać na początku to normalne, bo i u mnie tak było a jak wiadomo dzidzia jest i wszystko było OK:-)
Kochana mocno trzymam kciuki i wierzę w to że się udało!!!! Próbuj umówić się na tą betkę, nie wiem czy pielegniarka może coś zdziałać, wydaje mi się ze nie, ze tylko lekarz może wystawić skierowanie. A dowiadywałaś się może u Ciebie w szpitalu ile kosztuje zrobienie prywatnie betki??? albo znajdź jakąs prywatna klinikę takie na pewno cos takiego wykonują tylko nie mam pojęcia ile może to kosztować....
Wiem ze łatwo się mówi ale ja na Twoim miejscu poczekałabym pare dni kiedy masz termin @???

Roxii - termin mam na jutro... a widzisz nie wpadłam na to, że sama mogę pójść i zapłacić za badnie:-p trzymajcie jednak kciuki aby lekarz mi jednak dał skierowanie...

Mar-chew to jak jeszcze przed terminem to mają być prawo blade... spróbuj jutro albo dzień po... a historię roxii dobrze pamiętam.... mówiła że nic z tego... że kreska słaba... że krwawi i znów się nie udało... a wraca z betki w szoku że taka wysoka :-) ja już prawie załamana jakie to niesprawiedliwe jest ... a tu niespodzianka :-) tak że testy różnie wychodzą, musisz jeszcze powtórzyć.... &&&&&&&&&&&& żeby się tylko potwierdziły :-D

Marchew spokojnie moje też były blade, na tyle że nawet jak wykonałam pierwszy test to nie zdradziłam tego dziewczynom, dopiero po fakcie. I ciągle mi się wydawało, że coś z nimi jest nie tak, dlatego kupiłam sobie te Clearblue co pokazuje, który to tydzień i sukcesywnie najpierw było, że jest ciąża 2-3 tydzień, a 8 dni później już było 3+

test z dzisiaj. dwa dni przerwy od ostatniej takiej 10.
udało mi się umówić z lekarzem na dzisiaj...

Załączniki

• 1381824916350.jpg
    1381824916350.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 35
Marchew no widzisz! piękny teścior! ja myślę że nie ma wątpliwości jesteś w ciąży!!!!!:-) teraz trzymam kciuki żebyś dostała skierowanie na betkę, a jeśli nie to Agitatka dobrze radzi kup sobie ze 2-3 testy te Clearblue co pokazują który tydzień one są dość wiarygodne:tak:

reklama
Do góry