reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Wróciłam cała i zdrowa. Z maluszkiem wszystko w porządku już mierzy 11 cm od pupki do główki ;) ze mną też ok ale doktor zalecił jeszcze więcej odpoczynku haha jakbym robiła coś innego i powraca duphaston do mojej diety ;) z tego wszystkiego zapomniałam zdjęcia ale za tydzień też tam będę to wtedy pokażę maluszka :) jest śliczny :D ależ ja go kocham <3 :D

reklama
Cześć dziewczyny.
Na pewno któraś z was probowala tego leku stymulujacego owulacje. Ja właśnie ten cykl mam z CLO i do tego monitoring cyklu. Czy ktorejs z was zdarzyly sie ciążę mnogie po tym leku?

Lena super, a dupka to na te "bóle" czy poprosilas? :-)
Duży Babelek, a było coś o płci?

Ja się mieszcze w swoje ciuchy, ale w niektórych jeansach czuje ucisk na brzuchu.

Lena ja mam 4 mają ale będe przed 20 tyg. Połowa 19.

Lena super, a dupka to na te "bóle" czy poprosilas? :-)
Duży Babelek, a było coś o płci?

Ja się mieszcze w swoje ciuchy, ale w niektórych jeansach czuje ucisk na brzuchu.

Lena ja mam 4 mają ale będe przed 20 tyg. Połowa 19.

Na bóle gdyby były bardzo mocne to kazał brać nospe i dupka tez sam z siebie zalecił, może jednak było to za szybko, może się wystraszył no nie wiem ale prawda taka że krzywdy mi dupek nie zrobi, jedynie moja cera cierpi ale wystarczy dwukrotne szpachlowanie i jest ok ;)
o płci nic nie mówił ja w sumie też nie zapytałam z wrażenia :) pewnie płeć poznam na kolejnych prenatalnych za nieco ponad miesiąc, ja już będę po 20 tygodniu ale chyba już w tych tygodniach okołopołówkowych to nie ma takiego znaczenia który tydzień jak podczas prenatalnych w pierwszym trymestrze.
Gdybym wiedziała że te jeansy z ciazowym pasem są tak wygodne to bym chyba nawet przed ciążą takie nosiła ;) najwygodniejsze na świecie.

Wróciłam cała i zdrowa. Z maluszkiem wszystko w porządku już mierzy 11 cm od pupki do główki ;) ze mną też ok ale doktor zalecił jeszcze więcej odpoczynku haha jakbym robiła coś innego i powraca duphaston do mojej diety ;) z tego wszystkiego zapomniałam zdjęcia ale za tydzień też tam będę to wtedy pokażę maluszka :) jest śliczny :D ależ ja go kocham <3 :D

Jej! Jaki juz duży!!!! Cudnie :)

No i ja tez po wizycie kropka juz jest.Tez musze duphaston zazywac 2x1 i wszystko wporzadku a tez mnie czasem brzuch pokluje i boli.A spiaca to sie taka zrobilam ze z Nadia tego nie mialam.
Calkiem inaczej przechodze poczatki niz Nadia.

Ostatnia edycja:
Lena no chyba można między 18 a 21 tc te pomiary wykonać. A takie jeansy to nie na brzuchu powinny się trzymać? Na mnie wszystkie takie spodnie wiszą :-(
Dlatego muszę zostać przy leginsach.

MamaNadii ja też inaczej ciążę przechodzę, a podobno drugi chłopak więc bym się nie sugerowala. Super że Fasolka już widoczna.

Ja w pierwszej ciąży ciągle spalam. Rano, po pracy, w nocy, kiedy się dało, teraz synek nie pozwala za dużo.
Niby tak ale czekam na potwierdzenie do kolejnej wizyty, bo tamto badanie było w 14 tc i nie jestem przekonana bo gin nie umiał znaleźć odpowiedniego dowodu na płeć ;-)

reklama
Lena no chyba można między 18 a 21 tc te pomiary wykonać. A takie jeansy to nie na brzuchu powinny się trzymać? Na mnie wszystkie takie spodnie wiszą :-(
Dlatego muszę zostać przy leginsach.

Czyli powinnam się załapać :)
No tak ten pas jest na brzuszku ale w tych które ja kupiłam to te pasy są tak elastyczne ze nawet jak nie miałam takiego brzuszka jak teraz to i tak ładnie leżały więc spokojnie nosiłam bo zwykłe troszkę mnie uciskaly a noszenie odpietych to nie dla mnie :) ważne żeby też pod brzuszkiem dobrze były dopasowane i w pupie bo na samym brzuchu to się nie utrzymają raczej.
Do tej pory jeszcze nie trafiłam na fajne legginsy, a nie była jedna para fajnych ciazowych w h&m ale były dużo za duże :-\ i nadal szukam.

Do góry