reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Najchetniej teraz to bym mu pieklo na ziemi urzadzila! Zapytalam czemu sam podjal taka decyzje to uznal ze myslal ze jego siostra mnie przekonala bo powiedziala ze jak jeszcze w ciazy utyje to nie dam sobie rady :(
Co oni pierdolą !!!! Przrciez to twoja sprawa a moze ty chcesz urodzić i pózniej się wziasc za siebie po co dwa razy się odchudzać czy ćwiczyć . A on ma słuchać ciebie a nie siostry !!!

To wasze życie !!!
I to twój problem jak chcesz wyglądać przed i po ciąży , jescZe zrozumiałbym jakby lekarz kazał albo coś byłoby nie tak ale tutaj chodzi o wagę .

reklama
Teraz gada ze to dla mojego zdrowia zebym sie lepiej czula itp ze za rok zaczniemy starania jak wyzdrowieje. Jakos lekarz mi pozwolil. On nie rozumie tego co ja czuje....

Lyara po pierwsze to się nie upijaj w niczym to nie pomoże.
Powiedz słonko to była merytoryczna dyskusja czy wyrzut za wyrzutem. Może Twój mąż nie chce Cię narażać na pogorszenie stanu zdrowia. Sami najlepiej wiecie jaka jest sytuacja. Nie powiedział że nigdy nie chce dziecka tylko może chce byś skupiła się na sobie i zaczekala z decyzją o maleństwie i to jestem w stanie jakoś zrozumieć.
Ale jeśli było to przekazane w inny sposób w stylu nie będziemy mieć dziecka bo jesteś gruba i jeszcze bardziej utyjesz to może szkoda życia na takiego bobka?
Lyara serio jest aż taki problem z Twoją wagą? Czy to przeszkoda w drodze do macierzyństwa?

Wlasnie tak chcialam zrobic urodzic i wtedy zadbac dla malenstwa o siebie... wiem ze dam rade....
Wytłumacz mu . Powiedz ze to jest dla ciebie bardzo ważne , że chcesz mieć dziecko że to uszczęśliwi ciebie i jego też .

Że lekarz kazał i nikt tego nie zmieni co postanowiłaś i że to ty bedziesz nosić to dziecko i jak bedziesz grubsza to ty bedziesz nie on i nie jego Siostra a on powinien cię kochać jaka jestes .

Wiesz co ja mam inny charakter , jestem wredna wiec jakby mi tak facet powiedział to pokazałbym mu gdzie są drzwi . Bo dla mnie waga to nie problem . Ja jestem niska mam 156 cm i kiedys warzyłam 74 kg wiesz jak ja wyglądałam jak mała świnka i nigdy mi Moj M nie powiedział czegoś rówie podobnego . Schudłam bo lekarz kazał po 2 poronieniu , teraz warzę 59 kg cieżko mi jest schudnąć bo mam tarczyce i PCO i wszystko to blokuje mi ale chodzę czasami na siłownie , basen i jem wiecej warzyw i owoców , powinnam schudnąć jescZe ale daje sobie troszke luzu bo staram się o dziecko wiec odpuściłam troszke .

Ostatnia edycja:
Wytłumacz mu . Powiedz ze to jest dla ciebie bardzo ważne , że chcesz mieć dziecko że to uszczęśliwi ciebie i jego też .

Że lekarz kazał i nikt tego nie zmieni co postanowiłaś i że to ty bedziesz nosić to dziecko i jak bedziesz grubsza to ty bedziesz nie on i nie jego Siostra a on powinien cię kochać jaka jestes .

Wiesz co ja mam inny charakter , jestem wredna wiec jakby mi tak facet powiedział to pokazałbym mu gdzie są drzw .

Brawka, z tych samych bab i ja. Soczyste przekleństwo i kop na rozpęd ;)

Layra musicie jeszcze raz pogadać na spokojnie .. Moj tez ostatnio nie chciał bo za wcześnie bo to , ale pogadalismy i jest ok .
Kurczę mi po pierwszej ciąży też dużo zostało ale nie będę się teraz odchudzać na siłę jak chcę jeszcze jedno dziecko po którym na pewno mi dużo zostanie i będę miała bardziej więcej motywacji niż teraz .
A jak lekarz ci pozwolił to tym bardziej można zacząć starania .
Pogadajcie na spokojnie jeszcze raz , oby się udało trzymam kciuki !

reklama
Lyara mi rece opadly, najpierw nie chcial Cie zawiezc do szpitala jak krwawilas bo siedzial na kompie, teraz to...wybacz nie bede sie wypowiadac bo nie chce nikogo obrazic. Szkoda mi Cie ze masz takiego faceta.
Zawsze mozna zaczac jakas diete, wybrac sie na jakis fitnes i przy tym sie starac. Dziecko i tak sie pojawi w tym momencie w ktorym jest Ci pisane.
A takie gadanie jak schudniesz to wtedy dziecko jest dziecinne.
Pisalas ze masz duze problemy ze zdrowiem, hashi, a z roku na rok moze z tym byc gorzej im wczesniej zaczniesz sie starac tym lepiej.

Do góry