reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

A mama mówiła, że ja to jestem taka odważna i śmiała dziewczynka ahaaa dupa blada, mam pełne portki.
Kobietom po poronieniach strach towarzyszy juz zawsze. To normalne.
U nas dziewczyny kupowaly detektory tetna i jak tylko ogarnial ich strach to sluchaly serduszka i sie uspokajaly. Ja tez bede w gacie s..c ze strachu, zobaczysz co ja bede wydziwiac, detektor na 100% kupie;)

reklama
Mam nadzieję ;) ciąża na pewno jest, test i czułości 20 mIU/ml wyszedł 14dpo dość ładny, więc jutro zrobię jeszcze jeden i zobaczę, czy kreseczka ciemnieje ;) a beta to na potwierdzenie dla ginekologa :)

Kobietom po poronieniach strach towarzyszy juz zawsze. To normalne.
U nas dziewczyny kupowaly detektory tetna i jak tylko ogarnial ich strach to sluchaly serduszka i sie uspokajaly. Ja tez bede w gacie s..c ze strachu, zobaczysz co ja bede wydziwiac, detektor na 100% kupie;)
A ja już mogę taki detektor kupić? Czy musi być starsza ciąża? To jest rewelacyjne rozwiązanie :)

Nie wiem, musisz na internecie poszukac, one kupowaly uzywane bo taniej bylo i przed koncem 1 trymestru jedna z nich juz lapala bicie serduszka.
Już się na szybko zorientowałam ceny nowych wahają się od 150 zł do 2000zł zależy jak wypasiony i czuły i jaka firma itd. I raczej przeznaczone tak po 15 tc pewnie nie wszystkie ale te z tańszych na pewno, więc muszę jeszcze poczekać :)

Lenaka u nas uzywane kupowaly, bo taniej i wtedy mozna lepszy kupic. A przeciez uzywany, nie znaczy gorszy bo ilez go tam kobieta uzywala;)

Teraz na necie wyczytalam ze juz od 10 tyg. Tylko kup sobie jakis lepszy, zeby szajs nie byl, bo mozesz nie zlapac bicia serduszka.
A to muszę dokładniej poszukać, może by ewentualnie zapytać w jakimś sklepie medycznym to może trochę pewniejszy sprzęt.
Na razie kazalam mężowi przyłożyć ucho do brzucha i słuchać ale twierdzi że same bulgoty ;)

reklama
Do góry