reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Kocham go... on ma duzo problemow... niewiele mu sie chce. Cale zycie przy komputerze tylko gry a teraz dorosle zycie go przerasta. Mowi ze za np 8 mcy zaczniemy jak schudne bo wtedy bd latwiej bo on nie chce zadnego poronienia czy problemow ze wzgledu na wage

reklama
Kocham go... on ma duzo problemow... niewiele mu sie chce. Cale zycie przy komputerze tylko gry a teraz dorosle zycie go przerasta. Mowi ze za np 8 mcy zaczniemy jak schudne bo wtedy bd latwiej bo on nie chce zadnego poronienia czy problemow ze wzgledu na wage
Ja pierdole... Jestem za cienka w uszach żeby rozkminiać tą popapraną sytuację. Ja pasuję. Lyara to Twoje życie nikt go za Ciebie nie przeżyje, bierz los w swoje ręce i działaj.

Lyara ty poprostu jestes w niego zaslepiona.
Cale zycie przy komputerzea to juz czas najwyzszy pomyslec o założeniu rodziny a nie jakies bajki wymysla ...
Kobieto sama wiesz co jest dla ciebie najlepsze !

Lyara zastanów się nad przyszłością z nim .
On potrzebuje kobiety , towarzyszki , przyjaciółki na zycie czy gosposi , bo ja widzę że on bardziej rozmawia ze swoja siostrą wiec może z nią założyć rodzinę bo dla mnie to jest jakiś chory układ , można mieć dobre kontakty z rodzeństwem ale nie żeby ktoś wnikał w wasze prywatne sprawy i decydował za was . A on jak taki komputerowiec to może niech sobie siedzi z tymi swoimi grami ale bez ciebie , spierdzielaj puki masz jeszcze czas i nie poświęcaj dla niego swojego pięknego życia bo jest tylko jedno .

A moze on się boi ze dziecko bedzie mu przeszkadzało w grach .

Ostatnia edycja:
Nie mam dokad... nawet jakbym chciala. On chyba sam nie wie czego chce od zycia...
Ale jak nie masz dokąd ?

Pracujesz ?

Wynająć coś sam dla ciebie ,
Albo do rodziny na jakiś czas lub przyjaciół .

No ja nie wiem lyara sama musisz podjąć decyzje , chyba wiesz co jest dla ciebie najlepsze i jakiego ojca chcesz dla swoich dzieci . Bo z takim facetem całe zycie bedziesz musiał brać problemy sama na swoje własne barki teraz jest ok ale jak przyjdą dzieci .

Sojna strasznie mi przykro - tulę :*

Pati Tobie gratuluje serdecznie .

Lenaka co do detektorów to mowia ze dopiero od 16 tc łapie ale ja słuchałam dużo dużo wczesniej nie wiem czy nie koło 9/10 tc ale jak juz miałam potwierdzone serduszko na usg/ a to wlanie ze strachu bo mi w 1 ciazy przestawało bic u mojego Aniołka .
A miałam ten
Link do: DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSOUNDS JPD-100S KTG ŻEL

Lyara mogę sie domyślać jaki smutek i żal czujesz ale chyba warto docenić ze przyznał sie ze nie jest gotowy i dać mu chwile abyście obydwoje mogli czerpać radość z posiadania dziecka ?
Ok czytam tez resztę Twojej wypowiedzi , chyba faktycznie powinniście porozmawiać na spokojnie o tym i wspólnie ustalić drogę działania . Ale z tego co piszesz skoro on Nie ogarnia siebie to tylko byś sie frustrowała jakbyście mieli razem dziecko bo pewnie wolałby siedzieć na kompie niz sie mim zajmować - mogę sie mylić - ale wiem jak dziewczyny ktore maja dzieci i taka sytuacja cierpią nad tym.

Lyara przykro mi...
Ale zgadzam się z dziewczynami. Facet zachował się jak dupek. Zdecydował za was oboje po konsultacji z siostra. Mnie by trafiło chyba. Jestem bardzo przeczulona na takim punkcie. I faktycznie wolałabym się zastanowić czy chce mieć dziecko z kimś takim jak on... zachowuje się nieodpowiedzialnie chwilami :(

Witajcie.
Za mną intensywny weekend. Wczoraj M.wyciagnal mnie na romantyczny obiad i zakupy. Nie pytajcie ile na siebie wydałam... ale to było "na poprawę nastroju bo zasłużyłam po tym co przeszlam". Mimo, że czasami mnie potrafi zagotować to jednak kochany facet. Dzisiaj ogarnęlismy w mieszkaniu, odebralismy Krzysia od babci i teraz oglądamy serial.

Siedze na l4. Nie utrzymam sie sama nie mam rodziny u ktorej mialabym wsparcie. Gdyby nie komp.miedzy nami byloby cudownie. Kocham go ale brak mi sil do walki. Dalam mu do poczytania posty. Zapytal po pierwszym czy jestem az taka tepa .

reklama
Layra jak facet moze ci tak powiedzieć ?
Przyjaciolka, kolezanka pakujesz sie i tyle , z tym facetem nie masz przyszlosci .

Do góry