reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

a co to jest BB? zdjęcie robione jakieś rok temu więc niemożliwe:) teraz mam ciemno różowe włosy zamiast fioletowych:)
BB babyboom. Ja mam świetną pamięć do zdjęć i ktoś miał taką fotkę na bodajże ''młode mamy''. Ze zdjęciem na pewno się nie mylę, jak poszukam to pewnie znajdę takiego avatara bo na 100% widziałam te pierwsze zdjęcie.

reklama
To raczej kwestia indywidualna, ja z synem nie miałam żadnych objawów, jedyną oznaką był plamienie i tyle... nawet na okres nie miałam boleści, nic zupełnie.
Ja juz tez zastanawiam sie czy bol piersi to byl moj normalny stan po owu czy to tylko teraz, czy bol jajnikow czy bezsennosc w nocy to tez objaw?
Moglabym sporo wyliczac ale sama nie wiem co jest objawem a co tylko wymyslem ;)

Kurczę dziewczyno powinnaś mieć trochę większe ciśnienie na wyjaśnienie twoich dolegliwości i problemów i nie ma co się tu wykręcać sytuacją finansową bo jak sumiennie podejdziesz do tematu to dostaniesz się na kasę chorych do każdego lekarza, będzie to rozłożone w czasie ale jednak. Chore że tak to wszystko bagatelizujesz, w końcu to o ciebie chodzi.
Zaczynają mnie już te wyjaśnienia męczyć ale ok, odpowiem żeby nie było znowu że jestem ta zła i w ogóle...
Od samego początku tych problemów zwiedziłam już wielu lekarzy, i KAŻDY mówił dokładnie to samo. TARCZYCA i nic więcej, i dopóki nie ureguluję hormonów to nic się nie zmieni. W tym miesiącu mimo że nie miałam kasy wydałam już 400 zł na wizyty u ginekologa. Wybacz, ale nie sram kasą... Na NFZ jak już tu pisałam, nie ma opcji dostać się do lekarza, 1 dnia każdego miesiąca zapisują na cały miesiąc z góry, i jak powiedziałam co się dzieje to kazała mi dzwonić po pierwszym stycznia. W kolejnej przychodni, a są TYLKO DWIE w których są lekarze na NFZ terminy są na połowę stycznia, więc NIC TO NIE ZMIENIA. Zabiegu w szpitalu mi nie zrobią, już mi to powiedzieli ostatnio, i kazali przyjść na poczatku stycznia jak poprawią się wyniki tarczycy, jedyne co mogę w tej sytuacji zrobić to to co napisałam, pojechać tam jutro i tak jak radziły dziewczyny jeśli mnie nie przyjmą to zażądać od nich potwierdzenia na piśmie.
Tyle... Nie mam już siły wałkować wszystkiego od samego początku.
PS. Zapomniałam dodać jednego, mam ciśnienie, i wierz mi, że mnie wkurwia to najbardziej, nie jest fajne jak się z ciebie leje kilka miesięcy łazisz non stop od przychodni do przychodni i słyszysz non stop to samo! Pewnych rzeczy w tym kraju nie przeskoczysz, i nie zawsze wszystko jest tak oczywiste jak się wydaje. Owszem, mogłam mieć to w dupie ale nie mam! Ile mogę tyle staram się zrobić dla siebie, ale nie wszystko jest tak jak bym chciała

To raczej kwestia indywidualna, ja z synem nie miałam żadnych objawów, jedyną oznaką był plamienie i tyle... nawet na okres nie miałam boleści, nic zupełnie.

W sumie racja...
Senność mnie ogarnęła. Wracamy do domu po odwiedzinach u teściów. Zjadłam dobry obiadek :p odpoczelam, zaliczyłam fryzjera. Dzien mega udany

BB babyboom. Ja mam świetną pamięć do zdjęć i ktoś miał taką fotkę na bodajże ''młode mamy''. Ze zdjęciem na pewno się nie mylę, jak poszukam to pewnie znajdę takiego avatara bo na 100% widziałam te pierwsze zdjęcie.
Jeśli to prawda, to ktoś ma moje zdjęcie, które swoją droga jest tylko na facebooku xD z ręką na sercu to ja!! jak znajdziesz to koniecznie pokaż, jestem aż ciekawa:) i swoją drogą mam dwa zdjęcia?

Jeśli to prawda, to ktoś ma moje zdjęcie, które swoją droga jest tylko na facebooku xD z ręką na sercu to ja!! jak znajdziesz to koniecznie pokaż, jestem aż ciekawa:) i swoją drogą mam dwa zdjęcia?

Nie wiem czy dwa, twierdzę tylko, że to pierwsze widziałam już wczesniej. Idę młodego spać położyć :)

Ale naprodukowalyscie...
Ledwo doczytałam :p

W którym dniu cyklu mogę już być objawy ciąży? Ewentualnie ile przed miesiączka?
4 dni po implatacji smierdzialo mi mieso i mialam kulke w gardle, to bylo tak w piatek owu, poniedzialek implantacja, klulo, bolalo podobnie jak na owu i myslalam, ze to druga heh, sluz sie znow plodny pojawil na chwile i poszlo, 4 dni pozniej ten smrod miesa i lekkie mdlosci, tydzien pozniej sennosc, bol zebow, kruszyly mi sie, zauwazylam bol brodawek, zyly na ciele i te mdloscim yffff, w 25 dc test-negatyw, potem dopiero w 30 dc i pozytyw

Nie wiem czy dwa, twierdzę tylko, że to pierwsze widziałam już wczesniej. Idę młodego spać położyć :)
możliwe, że to ja byłam bo juz 4 razy zdążyłam zmienić ten avatar:) najpierw było to, potem inne potem znowu to i tak w kółko:) z tymże bodajże dopiero na początku grudnia tu konto założyłam a na forum staraczek jestem od dzisiaj:) wczesniej byłam na tej grupie Potrzebuje porady czy cos takiego i na okrągło coś tam dodawałam :)

reklama
4 dni po implatacji smierdzialo mi mieso i mialam kulke w gardle, to bylo tak w piatek owu, poniedzialek implantacja, klulo, bolalo podobnie jak na owu i myslalam, ze to druga heh, sluz sie znow plodny pojawil na chwile i poszlo, 4 dni pozniej ten smrod miesa i lekkie mdlosci, tydzien pozniej sennosc, bol zebow, kruszyly mi sie, zauwazylam bol brodawek, zyly na ciele i te mdloscim yffff, w 25 dc test-negatyw, potem dopiero w 30 dc i pozytyw

U mnie pojawił się ból piersi. Wczoraj mocny ból brzucha dzisiaj rano nudności... sprawdzalam tez szyjkę i jest wysoko.
Wiec albo mam niezła siłę sugestii albo... ;)

Do góry