reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Dzisiaj miałam pozytywny test owu (wczoraj 1 dzień testami pominęłam bo mi sie skończyły) , takze przytulanki kolejne były. Pewnie ostatnie w tą owu, bo mój mąż zmęczony jest przytulaniem wg kalendarzyka... Owu przesunęła sie o jakies 4 dni, dlatego go męczyłam kilka dni więcej :)
Moze przesunęła sie z nastawiania się i stresu, moze z innego jajnika szło, a mój gin tłumaczył mi ze cykl często ma sie różny bo w zależności z jakiego jajnika idzie pęcherzyk, tyle trwa.
Wróciłam ze świąt do domku, takze jutro z rana ide do mojego gina i wszystko bede wiedziała.

termin @ to około 11.01. A test pierwszy zrobię sobie pewnie ok 6.01.
Trzymam kciuki zeby sie udalo ;)
Moj M bylby zadowolony gdybym go codziennie meczyla ;)

Bertha, torbiel czekoladowa to torbiel endometrialna, one powstaja jak sie ma endometrioze. Polega to na tym ze jak masz miesiaczke to kawaleczek endometrium zamiast wyleciec z krwia na zewnatrz cofa sie przez jajowod i przykleja zazwyczaj do jajnika i potem co cykl podczas miesiaczki zachowuje sie jak endometrium i a ze krew nie ma tam ujscia to co miesiac torbiel sie piwieksza. Tak w skrocie to wyglada jakbys tam miala druga miesiaczke. Te torbiele sie wycina laparoskopowo. Czasami jak jest mala lekarz daje jakies leki tak slyszalam ale te leki to ponoc malo komu pomagaja. Bardzo niebezpieczne jest jak torbiel peknie! Ja mialam torbiel wielkosci jaja. Po laparoskopi w pierwszym cyklu zaszlam w ciaze. Trzeba ja usunac przed ciaza.

Bertha z torbiela staralam 10 miesiecy i nic. Po wycieciu torbieli odrazu zaszlam w pierwszym cyklu. Podobno ta torbiel moze cos wydzielac ze nie dochodzi do zaplodnienia i zagniezdzenia. Jeden lekarz mowil starac sie bo torbiel w niczym nie przeszkadza, a drugi lekarz kazal odrazu na laparoskopie isc i sam mi ja wyluszczyl. Bertha nie wiem jaka masz duza ta torbiel ale ja bym radzila ja usunac bo ona bedzie Ci sie powiekszac i z czasem zniszczy jajnik. Ja jak szlam na laparo to z mysla ze strace jajnik bo torbiel sie tak wgryzla i lekarz mowil ze nie wie czy uratuje, ale uratowal i bardzo mu jestem wdzieczna.

Bertha z torbiela staralam 10 miesiecy i nic. Po wycieciu torbieli odrazu zaszlam w pierwszym cyklu. Podobno ta torbiel moze cos wydzielac ze nie dochodzi do zaplodnienia i zagniezdzenia. Jeden lekarz mowil starac sie bo torbiel w niczym nie przeszkadza, a drugi lekarz kazal odrazu na laparoskopie isc i sam mi ja wyluszczyl. Bertha nie wiem jaka masz duza ta torbiel ale ja bym radzila ja usunac bo ona bedzie Ci sie powiekszac i z czasem zniszczy jajnik. Ja jak szlam na laparo to z mysla ze strace jajnik bo torbiel sie tak wgryzla i lekarz mowil ze nie wie czy uratuje, ale uratowal i bardzo mu jestem wdzieczna.
To jest cjyba najgorsze jak jakis pseudolekarz mowi ze wszystko ok, a ifziesz do innego i ten podejmuje natuchmiast dzialanie zeby uratowac Twoje zdrowie.
Dlatego ja po wielu latach uczeszczanoa do jedej gin, zmienilam ja na inna. Na szczescie ja nigdy nie mialam zadnych ginekologicznych problenow, wiec nie zdawalam sobie sprawy ze ta gin jest do bani. Dopiero pozniej przemyslalam sobie , ze tyle czasu bralam tabletki anty, a ona nigdy zadnych bafan robic mi nie kazala, malo tego jak bylam u niej pierwszy raz po tabletki to sie mnie zapytala jakie ma mi przepisac, wiec sama sobie wybralam tabletki anty... A ona nawet cisnienia nie zbadala, zupelnie nic... Mam nadzieje ze antykoncepcja krzywdy mi nie wyrzadzila, w sumie bralam tabletki jakies 5 lat (od 18 roku zycia)

reklama
NorkAn swieta racja, dobrego lekarza ciezko znalezc. Ja juz mam swojego i nigdy nie zmienie na innego, odrazu sie mna szybko zajal , a tak bujalam sie po innych lekarzach i liczylam chyba na cud. Jak slysze jakie kolezanki maja problemy a lekarz mowi ze ok i zeby sie starac to az mi sie cos robi. Czesto jak sie odzywam i kaze kolezankom badania porobic to robie sobie wrogow, bo jak smie podwazac opinie lekarza do ktorego ona chodzi. Czesto tez potem sie nie odzywam, ale zal mi tych dziewczyn ze tylko czas traca i licza na cud, zamiast porobic badania. Laparoskopia histeroskopia czy droznosc jajowodow to podstawa jak dluzej nie ma ciazy. Duzo badan da sie zrobic na nfz i to od reki trzeba tylko dobrze poszukac. Poza tym to nie sa straszne zabiegi bo jest narkoza i sie spi. No ale kazdy ma swoj wybor, ja jestem zdania ze lepiej zrobic pelna diagnostyke, przynajmniej taka ktora mizna na nfz. Jestem z watku immunologicznego, udzielam sie u Was bo moze to pomoze choc jednejcosobie. Ja kiedys wiele bym dala zeby wiedziec to co teraz i zrobic odrazu pelna diagnostyke, ale nie przypuszczalam ze skoncze az na przypadku immunologicznym.

Do góry