reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ja chcę co najmniej trójkę, ale jak to będzie to się okaże :) Po porodzie stwierdziłam, że nigdy więcej i Adaś będzie jedynakiem hihi. Dobrze, że się szybko zapomina ;)

reklama
Niestety jak już pisałam, dużo siedzi w głowie i psychika blokuje. Zawsze tak jest, że jak coś bardzo chcemy to nam nie wychodzi.

Ło matko, Adaś ma teraz fazę na wsadzanie wszystkiego do buzi. Czego ja mu z niej nie wyciągałam. Niby mam go ciągle na oku, a i tak wszystkiego nie widzę.
taki wiek, kolo roku dzieci wszystko pakuja do dzioba,wczoraj obserwowalam synka kuzyna, ma 8 miesiecy i doslownie wszystko pakuje do paszczy co zlapie :biggrin2: ale jaki to strach, bo wiadomo co to w lapki malca wpadnie

Ja znowu zawsze chciałam małą różnice i gromadkę :p Ale nigdy nie wiedziałam, że dzieci to taki trud i obowiązek ;) Może to było naiwne myślenie. Często zostawałam z różnymi dzieciakami, ale to był dzień ,kilka godzin i jakoś tak inaczej. Człowiek wracał do domu i odpoczywał. Teraz nie ma odpoczynku, piątek, świątek trzeba zachrzaniać :cool2:, Oczywiście uwielbiam to i Adasiek to moja największe szczęście, ale czasem padam na twarz, więc zobaczę jak to będzie z dwójką ;)

ja mam kolezanke, ktora ma szostke, 7 lat, 6 lat, 4 lata, potem blizniaki 2 lata niecale i 9 miesiecy synek, na sierpnia porod planowany z 7 dzieckiem...podziwam ta kobiete, pod Bogiem, no ale tam jest niania, ciocia, kuzynki, bez tego ona by chyba zawriowala :szok:

Wbrew pozorom z dwojka jest latwiej niz z jedynakiem, zwlaszcxa jak jest mala roznica wieku. Bo we dwoje tondie razem bawia i masz chwile dla siebie, a jedynak niestety sxybko sie nudzi i co chwile trzeba wymyslac jakies zajecie.
Wiem cos na ten temat bo moja 6 latka strasznie meczy jak sie nudzi i caly czas chce chodzic do kuzynek bo nie ma sie z kim bawic. Jakby byla dwojka to troche sie pobawia troche pokloca ale razem razniej :) a i rodzice maja troche oddechu

Mujer zle sie wyrazilam, chodzilo mi o to ze najwiecej jej mamy ze slonca, tzn. ze jedzac te produkty z wit d to musialabym jesc codziennie np w bardzo duzych ilisciach np te ryby, a tak wyjdziesz na slonce na pol godz. i juz masz dzienna dawke zapewniona, oczywiscie w lecie. Polacy nie jadaja codziennie ryb w takich ilosciach, ryby sa dosyc drogie. Poza tym jesli chodzi o bezpiecznosc witamin, to trzeba sie tez zadac pytanie czy te ryby karmione maczka jak np lososie hodowlane sa zdrowe....a prawdziwego lososia ciezko dostac a jak juz to jest drogi i ciekawe kogo stac zeby tak cala rodzine dzien w dzien karmic. Co do jaj to owszem prawdziwe od zaprzyjaznionego gospodarza, te kupne maja mase antybiotykow i nie tylko. I tak mozna wyliczac. Musialam sie rozpisac zeby ujac o co mi chodzilo, bo jak tak sie pisze w kilku zdaniach to kazdy to inaczej zrozumie.
Mujer kazdy ma swoj rozum, ja wole suplementowac, w lecie kapiele sloneczne, a jesc nirmalnie, bo jak zaczne jesc same ryby i jaja to zaczne miec niedobory innych skladnikow albo zrobie sie jak beka. Tyle w temacie, kazdy zrobi jak uwaza.

Brawo !!! Ja mam takie samo zdanie

reklama
Do góry