reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ruda tzn ze chcesz moje zdjecie zobaczyc bo nie rozumiem

Ja w dniu wesela wstawalam po 4, bo o 5 mialam fryzjera ;) ślub niby o 12, ale mąż musiał po mnie przyjechać 100 km i trzeba było wrócić do jego miejscowości bo tam był ślub

reklama
Sojnabig i bielizna na noc ;-)
Podstawowa zasada nie mów makijazystce, fryzjerce ani w kwiaciarni że to na twój ślub bo zdzieraja ;-)

Mychunia myślałam że to ty robiłaś i że widziałam twoje prace na jakieś stronie szyciowej na Facebooku.
Przecież wiem jak wyglądasz bo jesteś w naszej grupie ;-)

Sojnabig tak xi się tylko wydaje. Ja przy stole byłam tylko chwile a z mężem zatańczylam może z 6 razy ;-) nie było czasu ;-)

Co do obserwacji cyklu, od nastepnego cyklu tez chce sie dokladniej poobsewowac (no chyba ze sie uda) , jak to wyglada z tym mierzeniem temp, trzeba mierzyc rano zanim sie wstanie tak? I zwykly termometr wystarczy? O ile dobrze kojsrze to nalezy mierzyc w ustach lub pochwie?

Wystarczy zwykły, ale bezpieczniej elektroniczny niż rtęciowy.
Trzeba mierzyć zanim się podniesie z łóżka, najlepiej zawsze o tej samej porze, z poślizgiem do 30min.
W pochwie temp. jest bardziej stabilna niż w ustach.
W pochwie temp. jest wyższa niż w ustach.
Nie należy podczas cyklu zmieniać miejsca pomiaru.
Mam nadzieję, że pomogłam ;-)

mychunia - też jestem ciekawa, kiedy Tomek prześpi nockę.
Czy są jakieś zabiegi żeby to przyspieszyć? :-)

ankaka - ja na swoim z wrażenia też nic nie przełknęłam :D Chyba tylko rosół :D

Dziewczyny to ja zaproszę do siebie i do mojej siostry - ja piekę, siostra szyje.
Może skorzystacie z mojego przepisu na jakiś świąteczny wypiek.
Służę radą ;-)

https://www.facebook.com/Cake-Caprice-340663112721041/?fref=ts
https://www.facebook.com/meeshka.handmade/?fref=ts

Mychunia - nie zazdroszczę :O Ja na szczęście 10 km od rodziców mam kościół, w którym biorę ślub a do mnie do domu przyjeżdża dziewczyna, co mnie czesze :)
Ruda - właśnie z fryzjerem mam ok, bo to znajoma, ale z tym makijażem to rzeczywiście... o 40 zł mam zapłacić drożej niż siostry bo mój jest ślubny a ich WIECZOROWY. wtf... oO... Rzeczywiście różnica... No właśnie coś czuję, że też tak będzie, że z mężem z kilka razy tylko zatańczę... :p

Mychunia - ja tylko mam nadzieję, że z tymi torbielami to nic poważnego, ale wyglądała ona na taką poowulacyjną, tak jakby nie do końca mi pękło to jajeczko i z tego się zrobiła torbiel. Przynajmniej tak zrozumiałam. I boję się tylko, czy to nie jest jakaś choroba, czy po prostu jednorazowy wybryk mojego organizmu... kiedyś mi się już robiły torbiele na jajnikach, ale to było po odstawieniu antykoncepcji i po tych przebojach przez 3 lata miałam spokój.

reklama
Ja miałam kiedyś 8 cm torbiel krwotoczną na jajniku... Ból jak przy wyrostku.. Lekarz dał mi na to standardowo TABLETKI. Jak mi pękała, to myślałam, że umieram, ból niesamowity, 40 st gorączki, wymiotowałam... Jak już pękła i "zeszła" ze mnie to wszystkie dolegliwości jak ręką odjął... Nie życzę nikomu..

Do góry