reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Zuzanna to ja mam pytanie. Od czego moze objawiać się mrowienie/dretwienie lopatki czasem klucie?
Żeby dokładnie określić przyczynę dolegliwości trzeba przeprowadzić badanie ruchowe. Napisz czy objawy występują stale czy okresowo , czy są pozycje które nasilają objawy albo je całkiem niwelują. Napisz też czy masz zdiagnozowane jakieś chorzenia kręgosłupa, typu zwyrodnienia i czy możesz dokładnie napisać , w którym miejscu Cię boli, czy jest to punkt czy cała obręcz kończyny górnej?

reklama
Hmm objawy wystepuja raczej okresowo.spanie na prawej ręce powoduje że się nasilają i gdy podnoszę malego. I czasem boli jak dotykam tego miejsca. Mam jedną lopatke wyżej od drugiej. A boli mnie na wysokości prawej lopatki

Hmm objawy wystepuja raczej okresowo.spanie na prawej ręce powoduje że się nasilają i gdy podnoszę malego. I czasem boli jak dotykam tego miejsca. Mam jedną lopatke wyżej od drugiej. A boli mnie na wysokości prawej lopatki
A może pamiętasz od kiedy masz ten ból? Może to pytanie wyda Ci się bez sensu , ale czy rodziłaś przez cc?

Dzisiaj miałam rentgen :) I co, całe 3 tyg na L4 mam być? Powiedz mi... czemu to aż tak cholernie boli :( Z każdym dniem jest coraz gorzej, mam duże problemy z chodzeniem od jakiś 2-3 lat, boje się że to już tam się nieźle musiało rozwinąć...
Lyara obejrzyj ten filmik. Tam znajdziesz trochę informacji na temat ostrogi.
https://www.youtube.com/watch?v=K5rAX08YobM
Wiem, że masaż poprzeczny bardzo boli , ale efekty są szybkie. Jednak jeżeli idziesz na NFZ to raczej mało prawdopodobne, że dostaniesz tego typu zabieg, więc jeżeli masz taką możliwość to udaj się do prywatnego terapeuty.

Potrzebuję pomocy albo porady... nie wiem jak czytać te #*#* testy owu, pierwsze dwa testy pokazały tylko lekki cień, za to wczoraj kreska była juz fajna (jaśniejsza duzo od kontrolnej, ale była) a dzisiaj kurcze znowu tylko jakiś cień... jasna ***** ktoś cos doradzi, bo nie wiem co mam myśleć ;(

Zuzanna rodzilam naturalnie w wielkich bolach bo nie mogli mi dać znieczulenia przez to ze syn jest wczesniakiem. A boli mnie od momentu jak synus się zrobił bardziej ruchliwy.

No i wstyd się przyznać ale od dziecka strasznie się garbie i mi się zrobił to chyba się na to mówi wdowi garb

Lyara obejrzyj ten filmik. Tam znajdziesz trochę informacji na temat ostrogi.
https://www.youtube.com/watch?v=K5rAX08YobM
Wiem, że masaż poprzeczny bardzo boli , ale efekty są szybkie. Jednak jeżeli idziesz na NFZ to raczej mało prawdopodobne, że dostaniesz tego typu zabieg, więc jeżeli masz taką możliwość to udaj się do prywatnego terapeuty.
No niestety ide na NFZ, na 3.12 mam wizytę w poradni rehabilitacyjnej... A orientujesz się jak długo zwolnienie musi być? Chyba już bym wolała zabieg i mieć to gdzieś... Szybciej będzie :-D

Zuzanna rodzilam naturalnie w wielkich bolach bo nie mogli mi dać znieczulenia przez to ze syn jest wczesniakiem. A boli mnie od momentu jak synus się zrobił bardziej ruchliwy.

No i wstyd się przyznać ale od dziecka strasznie się garbie i mi się zrobił to chyba się na to mówi wdowi garb
Pytałam o cc , bo czasami przy przenoszeniu dochodzi do urazu konkretnych mięśni.
Mychunia przyczyną Twoich dolegliwości mogą być: zmiany zwyrodnieniowe w obrębie kręgosłupa albo (moim zdaniem bardzo prawdopodobne) nadwyrężenie któregoś z mięśni obręczy kończyny górnej. Tak jak już wcześniej napisałam, nie da się postawić jednoznacznej diagnozy bez obejrzenia pacjenta.

reklama
Zuzanna stawiam na te zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa a niestety czasu do specjalisty żeby zajsc brak. Juz i tak kontrola u ortopedy miała być po ciąży i jakos mi nie po drodze... a kolana zaś siadają

Do góry