reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Sojnabig trzymam kciuki żeby ten był dłuższy tzn żebyś @ dostała za conajmniej 9 miesięcy ;-)

Ankaka a aplikacja na kiedy ci pokazywała @?

Norkan ja ćwiczę. Myślę że na początku nic dziecku nie zaszkodzi. Oczywiście jak się dowiem że jestem to przesłane

Fimka haha dobrze ze to napisałaś bo ja mam w ziarnach i tylko zalewam wrzątkiem ;-) wiedziałam że coś nie tak ;-)

Mychunia super ;-) a po co chodziliście do tej poradni?

Lyara ja jak leżała w szpitalu z kamieniami była babka po operacji ostrogi i była zachwycona że wkoncu nie boli bo rehabilitacje nic nie dawały.
Sorki ze zapytam jak niechcesz to nie odpowiadaj. Masz nadwagę? Najczęściej od tego boli

Kate ja się na tych testach nie znam

Apostrofa na śluz, ja w tym miesiącu zwiększyła dawkę tak jam któraś pisała 3x2 i było mega mokro ;-) wcześniej jak brałam dwie na dzień nie widziałam różnicy. I tam tylko do owu
Mam do zrzucenia jakieś min. 40-50 kg :(

reklama
A nie możnaby było siemienia jeść "na sucho"? Jakoś przerażają mnie te "gluty" zalane wrzątkiem:szok: O wiesiołku też słyszałam, że pomaga, niestety u mnie nie da rady kupić... pozostaje siemie.
A słyszałyście coś na temamt kawy i jej wpływu na płodność? Czytałam jakieś artykuły, że podobno picie większej ilości kawy, może negatywnie wpływać na płodność kobiety. Wierzyć nie wierzyć?

A co do obserwacji śluzu, żeby można było prowadzić rzetelną obserwacje, to chyba trzeba na ten czas zaprzestać przytulasów? Ja obserowałam jeden cykl (przy czym staraliśmy sie jak zwykle o ciążę) i nie zauważyłam jakichś szczególnych ogromnych różnic w sluzie. Testów owu też tu nie dostanę raczej, wiec nie ma jak dokładnie wyznaczyć owu. Tylko obliczenia pozostaja

Ruda nie wiem bo wywalilam aplikacje.

Nie udaly sie wcziraj przytulasy bo Fifi nie dal, wiec marne me nadzieje na ten miesiac :(

ankaka - to chyba coś w powietrzu wisiało, bo moja tak jak zawsze śpi jak zabita, wczoraj 1,5 h spać nie mogła. Rzucała się. Wzięłam w końcu do siebie bo nie chciało mi się co chwilę wstawać, ale też się rzucała, ryczała nie wiadomo o co... Wkurzyłam się. Opierdzieliłam i do jej pokoju wyniosłam. I od razu zasnęła. Ale 1,5 h snu w plecy. Na szczęście na zwolneninu z nią siedze, więc nie ma dramatu.

Ruda - a to widzisz, bo ja brałam chyba 1-2 na dzień.:zawstydzona/y:

Zuzanna dziękuję za wnikliwą analize mojego przypadku ;*

apostrofa Franio urodził się w 36 tyg

ruda przez to że mały jest wczesniakiem miał dodatkowe wizyty między innymi w tej poradni

a ja drugi dzień niewyspana ;/ mały wczoraj buszował od 3 do 5.30, a potem spał 1,5 h ale ja nie umiałam usnąć. A dziś od północy się burzył i nie spałam tylko czuwałam, bo popłakiwał przez brzuszek, a wstał o 5.30 ;/

Apostrofa - No nie wiem, spróbuję połykać te kapsułki, bo podobno działają też dobrze na cerę, włosy, paznokcie :)
Ruda - O! no i taka przerwa w okresie by mnie cieszyła :D

Czyli generalnie biorę ok 3 kapsułki dziennie i zaprzestaję je brać po owulacji tak?

A nie możnaby było siemienia jeść "na sucho"? Jakoś przerażają mnie te "gluty" zalane wrzątkiem:szok: O wiesiołku też słyszałam, że pomaga, niestety u mnie nie da rady kupić... pozostaje siemie.
A słyszałyście coś na temamt kawy i jej wpływu na płodność? Czytałam jakieś artykuły, że podobno picie większej ilości kawy, może negatywnie wpływać na płodność kobiety. Wierzyć nie wierzyć?

Nieeeeeeeee, na sucho (w sensie np. 1 łyżkę) nie, bo można zapchać przewód pokarmowy.
Ale jak sypniesz łyżkę do sałatki, 1/2 łyżki do jogurtu na śniadanie czy posypiesz na kanapkę, to spoko.
Jest też olej lniany w kapsułkach!
GAL, olej lniany do diety dr Budwig, 40 kapsułek - Bez recepty | AptekaGemini.pl

Kawa wiem, że wpływa na plemniki, ponoć na plus, że mają większą ruchliwość.
Oczywiście w rozsądnych ilościach.
A na kobietę, to nie wiem, ja nawet w ciąży miałam pozwolenie na 1 filiżankę dziennie, bo mam niskie ciśnienie i mdlałam.

A co do obserwacji śluzu, żeby można było prowadzić rzetelną obserwacje, to chyba trzeba na ten czas zaprzestać przytulasów? Ja obserowałam jeden cykl (przy czym staraliśmy sie jak zwykle o ciążę) i nie zauważyłam jakichś szczególnych ogromnych różnic w sluzie. Testów owu też tu nie dostanę raczej, wiec nie ma jak dokładnie wyznaczyć owu. Tylko obliczenia pozostaja

Ale to by się mijało z celem.
Obserwuje się śluz, starając się :tak:
Najważniejsze żeby zapamiętać, że jak się ciągnie to jest płodny :-)
Polecam lektury dedykowane naturalnemu planowaniu rodziny - ja byłam zmuszona się nauczyć tzw. metody kalendarzykowej, bo nie było wiadomo, dlaczego nie zachodziłam.
Więc mierzyłam temp. i obserwowałam objawy płodności.
Jakby coś, służę pomocą.

A wiesiołek i testy owu można kupić online.
Wiesiołek GAL 150 kapsułek kosztuje niecałe 15zł :tak:
Olej z wiesiołka, Gal,150 kapsułek - Bez recepty | AptekaGemini.pl
Najtaniej w internetowej aptece gemini: Apteka internetowa: Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty | AptekaGemini.pl (POLECAM)
Niemniej, wiesiołek tylko do owulacji, bo później może wywołać mikroskurcze macicy i może dojść do poronienia.

Podobnie jest z wit. A - powoduje również mikroskurcze, więc na nią uważajcie (jest jej b. dużo np. w sokach jednodniowych z marchwi)

apostrofa - tak, wiesiołek też, tak jak wyżej napisałam, tylko do ovu.
Też brałam przy poprzednich staraniach.
I tak jak piszecie, można nawet 3x2 tabletki.
Ja brałam 4x1.

Ale nie ukrywam, że lepszy miałam po siemieniu, ale może to tylko u mnie ;)

Nie wiem czemu, ale nie pokazuje mi na bieżąco wszystkich postów :(
Dopiero dzisiaj widzę, że dużo wczoraj pominęłam :/

Witajcie dziewczyny ;) Tak bardzo nieśmiało się z wami witam, bo mimo, że początek starań mamy zaplanowany na początek marca, to powoli już zaczynam się przygotowywać ;) Kwas foliowy zakupiony, teraz nie pozostaje mi nic innego, tylko czekać ;) konto mam tutaj już od dłuższego czasu, po drodze sporo życiowych perypetii mnie spotkało, jednak mam nadzieję, ze teraz wszystko będzie już dobrze i ze ciepło mnie tutaj przyjmiecie ;) pozdrawiam cieplutko ;)

reklama
LISTA STARACZEK:

A
Nick: Anetkadg
Imię: Aneta
Skąd?: Krasice (okolice Częstochowy)
Cykl starań: 2
Dzieci: Syn Filip 28.03.2008r.
Następna @: 26.10

Nick: Ankaka.
Imię: Ania
Skąd?: Śląsk
Cykl starań: 10 :(
Dzieci: Syn - czerwiec 2013
Następna @: 05.11

C
Nick: CzarnaMadzia
Imię: Podejrzewam, że Magda :D
Skąd?:
Cykl starań: 1
Dzieci:
Następna @: 02.12
Strona na FB: https://web.facebook.com/dzikie.wlos...homepage_panel

E
Nick: Ewix124

Imię: Ewa
Skąd?: Tomaszów Lubelski
Cykl starań: 10
Dzieci: córka 21.09.2012
Następna @: 17.10.

F
Nick: Fimka
Imię: ---
Skąd?: dolnośląskie
Dzieci: syn Tomasz 28.11.2014 r.
Następna @: 24.12
G
Nick: Giśka
Imię: Agnieszka
Skąd?: Wrocław
Dzieci: Brak
Następna @: 14.10.

J
Nick: Julita1212

Imię:
Skąd?: Świętokrzyskie
Cykl starań: 4
Dzieci: Córka
Następny @: 06.01.2016 (przerwa)

K
Nick: Karola1507

Imię: Karolina
Skąd?: Śląsk
Cykl starań: 15
Następny @: 28.10

M
Nick: Marzycielka81
Imie: Zuzka
Skad: Poznan
Cykl staran: 3
Dzieci: syn sierpien 2013,
Nastepny okres: 15.12

Nick: Mehle
Imię: Marta
Skąd?: Kujawsko-pomorskie
Cykl starań: 3
Dzieci: Córka - kwiecień 2013
Następny @: 15.11.2015

Nick: Mika06
Imię: Martyna
Miasto: Ełk
Cykl starań: 4
Następna @: 21.12.2015r.

Nick: Mujer

Imię: Monika
Skąd?: Warszawa
Cykl starań: 2
Dzieci: Syn, 06.02.2015
Następny @: 25.10.2015

Nick: Mychunia
Imię: Ewelina
Skąd?: Pogwizdów (niedaleko Cieszyna)
Dzieci: Synus Franio 7.11.2014
Następny @: chyba 16.12
BLOG: mojemalekucharzenie@blogspot.com

R
Nick: Ruda1991
Imię: Patrycja
Skąd?: okolice Wrocławia
Cykl starań: 3
Dzieci: Jaś 5.11.2014
Następny @: 12.10

S
Nick: Sojnabig

Imię : Ania
Cykl starań : 13
Dzieci : nie ma

UDAŁO SIĘ:

C
Nick: Claudiaaudia

Imię: Klaudia
Skąd?: Kielce
Dzieci: Amelka - Czerwiec 2013
TERMIN PORODU:

Kochane lista jest taka! o wszelkie aktualizacje poproszę na PW! Jeżeli ktoś chce się dopisac równiez prosze na PW :)
jeżeli coś się nie zgadza to prosze o info na PW :D

Jednocześnie informuje, że mamy równiesz grupę na FB. Jeżeli któraś chciałaby do nas dołączyć prosze o info na PW do Mujer ewentualnie do mnie wtedy się z nią skontaktuje! :)

Do góry