reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Potrzebuję pomocy albo porady... nie wiem jak czytać te #*#* testy owu, pierwsze dwa testy pokazały tylko lekki cień, za to wczoraj kreska była juz fajna (jaśniejsza duzo od kontrolnej, ale była) a dzisiaj kurcze znowu tylko jakiś cień... jasna ***** ktoś cos doradzi, bo nie wiem co mam myśleć ;(

Tylko ciemniejsza kreska oznacza test pozytywny, czyli zbliżającą się owulacje. Jeśli testy były negatywne może to wskazywać na cykl bezowulacyjny

reklama
Ojojoj bardzo sie tego boje... jeżeli nie uda sie w tym cyklu to zostane bez pracy i mogę sie pożegnać z myślą o ciąży ;(
Bardzo źle... ;(

Ja mam termin następnej @ na 24.12.

Fimka - kurcze, fajnie to opisałaś wszystko, ale ja chyba nic z tego nie przełknę:no: Spróbuję może tylko zaparzyć i z herbatą albo sokiem wypić. A ile tego trzeba pić?

Mychunia - przepraszam jak nie doczytałam, ale dlaczego tam musieliście chodzić? Młody jest wcześniakiem? Jeśli tak, to który tc? Tak z ciekawości pytam, bo czytam (czytałam) kilka blogów o wcześniactwie.

Potrzebuję pomocy albo porady... nie wiem jak czytać te #*#* testy owu, pierwsze dwa testy pokazały tylko lekki cień, za to wczoraj kreska była juz fajna (jaśniejsza duzo od kontrolnej, ale była) a dzisiaj kurcze znowu tylko jakiś cień... jasna ***** ktoś cos doradzi, bo nie wiem co mam myśleć ;(

Kate, to może ja Cię pocieszę.
Mi testy ovu nigdy nie wyszły.
Na 6 cykli starań (jakoś ponad 8 mcy) nie wyszedł ŻADEN.
A lekarz na monitoringu potwierdzał ovu, więc też nie wiedziałam o co chodzi.
No i nawet w tym cyklu co zaszłam nie wyszły.
Ja kupiłam najtańsze na all, może to dlatego? :-p

Ja mam termin następnej @ na 24.12.

Fimka - kurcze, fajnie to opisałaś wszystko, ale ja chyba nic z tego nie przełknę:no: Spróbuję może tylko zaparzyć i z herbatą albo sokiem wypić. A ile tego trzeba pić?

1 szklankę dziennie najlepiej.
To niestety takie "gluty" wychodzą (w końcu śluz po nim też ma taki być XD).
Nie każdy daje radę, ja też nie, ale mój mąż to lubi i na deser sobie robi :O
Jeśli nie dasz rady to w chlebie można, albo najlepiej zrób sobie sezamki :)
Są smaczne!
Albo zamień na nasiona chia.
A te to juz można naprawdę przeróżnie przygotowywać.
Desery wychodzą wyśmienite - z owocami, z czekoladą, z musami :tak:

Ostatnia edycja:
Fimka - może się poświęcę, choć ja nie należę do miłośników ziaren. A ten olej z wiesiołka nie miał też na ślux robić? Czy on tylko owu wzmacnia? Która nam tu czary o tym pisała?! claudiaa chyba! Ruda pamiętasz jak z tym wiesiołkiem??

Fimka - może się poświęcę, choć ja nie należę do miłośników ziaren. A ten olej z wiesiołka nie miał też na ślux robić? Czy on tylko owu wzmacnia? Która nam tu czary o tym pisała?! claudiaa chyba! Ruda pamiętasz jak z tym wiesiołkiem??

Czytałam troche na temat tego wiesiołka i wyczytałam ze wzmacnia owulacje jak i produkcję śluzu płodnego. Można go kupić w kapsułkach, kosztuje ok 18 zł za 100 tabletek. Chyba się skuszę na te kapsułki bo wizja picia oleju trochę mnie przeraża :p

sojna - ja to brałam w tym cyklu. ale mi śluzu nie zwiększyło :zawstydzona/y: może dłużej trzeba to brać? choć po owu się odstawia bo może powodować skurcze macicy i wtedy komórka ma problem się zagnieździć, z tego co zrozumiałam.

reklama
Sojnabig trzymam kciuki żeby ten był dłuższy tzn żebyś @ dostała za conajmniej 9 miesięcy ;-)

Ankaka a aplikacja na kiedy ci pokazywała @?

Norkan ja ćwiczę. Myślę że na początku nic dziecku nie zaszkodzi. Oczywiście jak się dowiem że jestem to przesłane

Fimka haha dobrze ze to napisałaś bo ja mam w ziarnach i tylko zalewam wrzątkiem ;-) wiedziałam że coś nie tak ;-)

Mychunia super ;-) a po co chodziliście do tej poradni?

Lyara ja jak leżała w szpitalu z kamieniami była babka po operacji ostrogi i była zachwycona że wkoncu nie boli bo rehabilitacje nic nie dawały.
Sorki ze zapytam jak niechcesz to nie odpowiadaj. Masz nadwagę? Najczęściej od tego boli

Kate ja się na tych testach nie znam

Apostrofa na śluz, ja w tym miesiącu zwiększyła dawkę tak jam któraś pisała 3x2 i było mega mokro ;-) wcześniej jak brałam dwie na dzień nie widziałam różnicy. I tam tylko do owu

Do góry