reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

sojna - dzięki. Planowo dzisiaj albo jutro, ale już wiem, że się spóźni, bo dzisiaj dopiero plamić zaczęłam. :no: Umówiłam się jutro do gin, może zobaczy to plamienie. Niech mi powie jakie badania mam zrobić, żeby wyeliminować te wszystkie hormonalne przypadłości.

Tarantina - ja myślę też, że może być przez przeziębienie. Spokojnie.

reklama
Wiesz, co do testów, mi 3 dni pod rząd pokazywała się druga jaśniejsza, później kolejne już bez tej drugiej, więc sama nie wiem... A długo trwa branie tego clo? Po jakim czasie można zajść w ciążę?
Ja nawet nie wiem gdzie u mnie na nfz jakiś przyjmuje :p

Skoro masz tak długie cykle to będzie ciężko z testami owu.
Bo może masz owulację ok. 50 dc, a nie 14, jak to książkowo jest.
Dlatego tym bardziej poszłabym do lekarza.
Clo bierze się 3 cykle przez 5 dni w cyklu.
Jak nie pomoże, to się odstawia i czeka kolejne 3, bo może dojść do przestymulowania jajników.
Ale to trzeba się zbadać, koniecznie.
No i można nie zajść wcale, to nie jest reguła, że po CLO się zachodzi...
Może przy tak długich cyklach możliwe że masz endometriozę albo PCOS - trzeba sprawdzić :tak:
Zachęcam do poszukania lekarza na NFZ.

apostrofa - :-( póki @ nie ma, jest nadzieja!

Tarantina - tak, przeziębienie może powodować powiększenie się węzłów chłonnych.
Jak bardzo Ci doskwiera, to skonsultuj z lekarzem :tak:

-------------------------------------

A u mnie dzisiaj @!
Jest, tym razem czekałam na nią baaaaaardzo.
No to czas start! :-)

Skoro masz tak długie cykle to będzie ciężko z testami owu.
Bo może masz owulację ok. 50 dc, a nie 14, jak to książkowo jest.
Dlatego tym bardziej poszłabym do lekarza.
Clo bierze się 3 cykle przez 5 dni w cyklu.
Jak nie pomoże, to się odstawia i czeka kolejne 3, bo może dojść do przestymulowania jajników.
Ale to trzeba się zbadać, koniecznie.
No i można nie zajść wcale, to nie jest reguła, że po CLO się zachodzi...
Może przy tak długich cyklach możliwe że masz endometriozę albo PCOS - trzeba sprawdzić :tak:
Zachęcam do poszukania lekarza na NFZ.

apostrofa - :-( póki @ nie ma, jest nadzieja!

Tarantina - tak, przeziębienie może powodować powiększenie się węzłów chłonnych.
Jak bardzo Ci doskwiera, to skonsultuj z lekarzem :tak:

-------------------------------------

A u mnie dzisiaj @!
Jest, tym razem czekałam na nią baaaaaardzo.
No to czas start! :-)
Wiesz, ja mam Hashimoto i insulinooponość, biorę euthyrox 100 od początku listopada dopiero, no i powinnam brać glucophage, ale ciągle o nim zapominam :sorry: Trochę dziwnie, bo na ostatnim usg jak byłam niedawno to miałam endometrium 14mm i nie pęknięty pęcherzyk, a w tym czasie zaczęłam już plamić, i od tamtej pory non stop, teraz się nawet nasiliło... Sama już nie wiem jak to ugryźć...

Dziewczyny, mam też do was pytanie, jak możecie odpowiedzieć oczywiście... Pytanie w szczególności do dziewczyn bez dzieci :p Jak spędzacie dni z waszymi mężczyznami? Nie chodzi mi o jakieś wyjścia czy coś, bo to wiadomo że nie codziennie wychodzi się do kina itp, ale taką zwykłą codzienność, co robicie wieczorami?

Witam staraczki [emoji4] jestem tutaj początkująca i zapewne posiadam mniejsza wiedzę niż Wy.. Stad tez moje pytanie - od piątku do niedzieli miałam plamienia implantacyjne. W sobotę zrobiłam betę ale wynik negatywny. Czy badanie z bety będzie wiarygodne dopiero po 48 godz. Od zakończenia zagnieżdżania czyli w moim przypadku licząc od niedzieli? Z góry wielkie dzieki za odp. [emoji4]

reklama
Czarnamadzia - będę testować bo czuje ze mnie w konia ten test zrobil, teraz kupiłam troche droższy, strumieniowy, zrobię go jutro ku pojutrze jesli oczywiście nie pojawi sie okres...

Do góry