reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Lyara tak na magazynie to się chyba inaczej nazywa ale kompletnie zamówienia do biedronkek. Z tego co wiem ma być jakaś pościel i coś jeszcze;-) zobaczymy co dla dzieci dadzą ;-)

Tarantina a myślałam o tobie dzisiaj ;-) super ze w porządku
Podziwiam cie za mieszkanie z Teściowa ;-)

Apostrofa trzymam kciuki
Ja po ciąży też mam te plamienia. Wybieram się do gina i wybrać się nie mogę

Sojnabig zdrowka

Lecę ćwiczyć ;-)

reklama
Ja uważam że macierzyństwo to najpiękniejsze co mogło mi się w życiu przytrafić. Oczywiście nie zawsze jest różowo ale te małe rączki które mnie przytulaja i słodkie buziaki wynagradzaja mi wszystko ;-)
Każdej życzę żeby miała takie szczęście

Ja również życzę tego każdej oczekującej!
Dzisiaj pierwszy raz od kiedy Tomek jest z nami dał nam popalić w nocy.
Śpi zazwyczaj od 20:00-8:00 z 1 podubką na mleko.
A wczoraj wstał o 23 i SZALAŁ do 3:00 :szok:
Rano, wyjątkowo o 7:00 był już na nogach (już chodzi od 10,5mca) i... znowu SZALAŁ.

Tarantina - zdrówka dla Ciebie i maluszka! :tak:

apostrofa - poczekaj cierpliwie, lepiej się miło zaskoczyć, już na pewniaka, niż zrobić za szybko test.
A objawy całkiem całkiem ;-)

Czy któraś z Was stosuje "dopalacze" na zajście?
Acard? Selen dla faceta? Jakieś inne specyfiki?
Ja przed pierwszą ciążą brałam Acard, ale byłam na CLO i Duphastonie oprócz tego...

Fimka, też się zastanawiałam nad takimi "dopalaczami" . Zastanawiam się czy to skuteczne czy tylko takie naciaganie firm farmaceutycznych

Witam wszystkie nowe !
NorkAn w styczniu mi minie rok jak sie staramy oficjalnie .. nie oficjalnie ten rok minal we wrzesniu. Wiem, ze nie jest latwo, ale ten miesiac odpuscilam .. dolki sie pojawiaja taki jak dzisiaj np., ale dzisiaj to mam go raczej z powodu pracy. Nie mysle w ogole o tych wszystkich sluzach, owulacjach, bolch. Prawie tu nie wchodze, zeby nie myslec k tym wszystkim i udaje mi sie ;) ale musialam sie czyms zajac, wiec zasuwam w domu, wymyslam zajecia i byle tak dalej :)
Podobno jak się odpuści to wtedysię udaje :-) Życzę powodzenia! Mnie to chyba najbardziej dołuje, a może bardziej denerwuje jak wszyscy dookoła pytaja kiedy dziecko i kiedy dziecko... (w czerwcu braliśmy ślub i chyba dlatego te pytania). Też tak miałyście???

Fimka mi mały też dał popalić. Fajnie ze chodzi mój 5.11 skończyl rok i chodzi tylko z pchaczem lub za rękę sam sir boji

Norkan to normalne
Kiedy ślub, kiedy dziecko, kiedy drugie a może teraz dziewczynka/ chłopczyk. Ja jeszcze ze szpitala nie wyszłam a już się mnie koleżanka pytała kiedy drugie ;-)

Podobno jak się odpuści to wtedysię udaje :-) Życzę powodzenia! Mnie to chyba najbardziej dołuje, a może bardziej denerwuje jak wszyscy dookoła pytaja kiedy dziecko i kiedy dziecko... (w czerwcu braliśmy ślub i chyba dlatego te pytania). Też tak miałyście???

My tak nie mieliśmy, bo po 4 cyklach starań powiedzieliśmy, że się mają nie pytać (a byliśmy 2 lata po ślubie :p), więc się chyba domyślili o co chodzi.
I rzeczywiście, u nas sie udało, jak odpuściłam i przestałam się nakręcać (ale jednak na dopalaczach).
W 8 cyklu się udało, 7 cykli wcześniej miałam WSZYSTKIE ciążowe objawy, a w tym, co zaszłam i odpuściłam, ani jednego :D

ruda - każdy indywidualnie, widocznie Jaś jeszcze potrzebuje czasu :) Nic się nie martw.
Ja się znowu przejmuję że mój nic nie mówi! Tylko wszystko jest "tata" :D

Ostatnia edycja:
przede mna właśnie 8 cykl, może się uda tak jak Tobie. Czyli teraz poprostu musze sie wyluzować nie wyliczać płodnych dni itp. Po prostu zająć się czymś innym (świąteczne porządki, prezenty ):-)

Fimka mój 13 miesięczny synek tez na wszystko mowi tata :D mowie do niego, żeby powiedział do mnie mama... i co słyszę? TATA! ;p slodziaczek mój :sly:

reklama
No i jest. 70 dzień cyklu, 16 dni po zakończeniu brania luteiny. @ nadal nie ma...

Sojnabig - kochana.... marsz mi w tej chwili do lekarza, bo w pupę zleje!:D to stanowczo za długo, ja raz okresu nie miałam przez prawie 3 miesiące, i już po drugim się wkurzyłam i zadzwoniłam do mojej u wczesnej ginekolog. Usłyszałam tylko że ona jest na urlopie, a ja mam się nie martwić bo może to ciąża?:szok: Potem przestała odbierać a ja zmieniłam lekarza...

Mi ostatnie dwa dni dały niezłe w kość, odkąd urodziłam owulację są strasznie bolesne. Brzuch mam jak bania i okropnie boli w szczególności w okolicy jajników. Ale chyba już koniec bo wydzielina się zmieniła i brzuch nie jest obolały:) Cieszę się bo to oznacza że nie jest ze mną tak źle, coś tam się dzieje;)

Do góry