reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
U nas już ok.Tak jak myślałam Piotruś Pan pękł w sobotę...Okazało się,że mają duże problemy w pracy i stąd ta agresja w domu...Pogadaliśmy szczerze po raz pierwszy od bardzo długiego czasu i mam nadzieję,że efekty tej rozmowy bedą trwałe. Myślę,że w dużej mierze podziałały na Michała moje złośliwe słowa,że muszę znaleźć reproduktora bo nie zmarnuję tylu miesięcy starania.Jak już to powiedziałam to chwilę później poprosił mnie o rozmowę. W niedzielę sam zaproponował wycieczkę rowerową,a już dawno nawet spaceru nie było.Zrobiliśmy ładnych kilka kilometrów,rozładowaliśmy do końca negatywne emocje i wróciliśmy w doskonałych nastrojach.Tak więc od jutra starania wracają pełną parą ;)

Bardzo się cieszę ;) wierze w was ;) . Tylko ta rozmowa musi trwać i trwać . Rozmawiajce ze sobą zawsze , krzyczcie , wściekacie się ale rozmawiajcie . Ukróć mu troszkę te wypady on nie jest kawalerem a jak ma problem z pracy niech rozmawia o tym z tobą , zawsze coś doradzisz czy podtrzymasz na duchu i pamietaj ty też jesteś WAŻNA ,,też przeszłaś dużo i on ma się tobą opiekować i nie ma innej opcji ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Pyzia trzymam kciuki za starania.

No to kończymy cykl u mnie.
Plamienie się rozkręca a szyjka zeszła niziutko i twarda. Zakładam że owulacji nie było. Zostaje mi czekać na następny miesiąc. :)

Hej dziewczyny . Klika dni mnie nie było i tym samym nie miałam dostępu do internetu... Wczoraj na wizycie zobaczyłam moje serduszko :) Z synkiem już trochę lepiej , przynajmniej śpi w nocy spokojniej , nie budzi si e setki razy z krzykiem. Mamy zmienione mleko, odstawione leki...

Dziewczyny, mam takie pytanie, ile dni od wziecia ostatniej tabletki clo wystepowala u was owualcja? Wczoraj mialam 12 dzień cyklu i pani ginekolog nie widziala jeszcze owu. Kazala przyjsc za 3dni rano.
Dowiedzialam się tez ze "jestem na drodze" do zespołu policystycznych jajnikow i jest mi trochę przykro z tym.

Jenta może występować nawet i w 20 dc, wszystko zależy od szybkości wzrostu pęcherzyków. Przyjęte jest ze rosną ok. 2 mm na dzień ale przyrost w zależności od kobiety może się różnić.
Tez jestem szczęśliwa posiadaczką PCO i mam jednego synka wiec to żaden wyrok:)

Jenta może występować nawet i w 20 dc, wszystko zależy od szybkości wzrostu pęcherzyków. Przyjęte jest ze rosną ok. 2 mm na dzień ale przyrost w zależności od kobiety może się różnić.
Tez jestem szczęśliwa posiadaczką PCO i mam jednego synka wiec to żaden wyrok:)
Madzia to dlatego pregnyl tak długo utrzymuje się w organiźmie? Żeby pomóc w pękaniu pęcherzyków dopiero jak dojrzeją? To jeśli dobrze rozumiem jeśli dziś będę miała zastrzyk a pęcherzyk nie będzie jeszcze całkiem dojrzały to pregnyl pomoże nawet za kilka dni?

Madzia to dlatego pregnyl tak długo utrzymuje się w organiźmie? Żeby pomóc w pękaniu pęcherzyków dopiero jak dojrzeją? To jeśli dobrze rozumiem jeśli dziś będę miała zastrzyk a pęcherzyk nie będzie jeszcze całkiem dojrzały to pregnyl pomoże nawet za kilka dni?

Powiem Ci Pyziu że nie mam pojęcia jaki jest mechanizm działania pregnylu:/
Wydaje mi sie że podaje sie go przy monitoringu i dopiero wtedy kiedy pęcherzyki osiągną wielkość 20 mm:)

reklama
Do góry