reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Burze hormonów widzę :)

Ja zawsze miałam dużo infekcji, ale odstawiłam wszystkie żele do higieny intymnej i wkładki zapachowe i się skończyło. Teraz tylko probiotyki i jogurciki. Jak to mówią częste mycie skraca życie. Wiadomo, że codziennie człowiek chce się umyć, ale nie trzeba nadużywać chemii. U nas w aptece żadna farmaceutka nie używa żeli do intymnej higieny.

Lena daj znać jak wyniki. I proszę nie martw się za wiele, bo Wam to nie służy :) zobaczysz że będzie dobrze i nic groźnego się nie dzieje ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę mam nadzieję że równie bezproblemowo pójdzie u mnie. Zastanawia mnie jedno jak do ciężkiej cholery mogę mieć stan zapalny układu moczowego bo do higieny intymnej podczas kąpieli używam dobrego żelu i robię to kilka razy dziennie, używam też żelu ochronnego po kąpieli, zmieniam bieliznę dwa razy dziennie i biorę doustny probiotyk, piję dwa razy dziennie herbatę żurawinową i zajadam suszoną żurawinę do śniadania, piję również dwa litry wody niegazowanej i nigdy nie przetrzymuje pełnego pęcherza tylko regularnie od razu gdy jest potrzeba korzystam więc cholera jak to możliwe skoro tak uważałam i przestrzegalam wszystkich zaleceń by uniknąć takich historii

Moj gin np. każe do mycia pipki używać tylko wody, żadnych żelów, bielizny w ogóle nie nosić, tylko wietrzyć pipke, a broń Boże jakis wkładek itp...

O goleniu tez mówi ze natura po cos te włosy tam zostawiła - zeby sie nie sklejała mokra piczka, tylko był delikatny przewiew. :)

Ostatnia edycja:
Bertha hehe też takie opinie słyszałam o włosach ale to chyba nie te czasy szczególnie dla młodych kobiet. Ja podczas porodu byłam z kilku dniowymi włosami i z lekka było mi wstyd hehe, no ale mnie zaskoczył poród, a nie jestem w stanie sir gonić codziennie za duży ból wtedy odczuwam.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ginka mówi że ma włosach zatrzymują się bakterie więc trochę działają jak filtr ale ja lubię być wygolona. Żeby jej nie denerwować przed wizytą się nie golę ;)

Hej dziewczyny, przychodzę po dobre słowo i poklepanie po plecach.
Wykres temperatur wygląda jakby owulacji nie było, (albo była i bardzo niski progesteron) brzuch boli jak na okres a śluz dzisiaj podbarwiony na brązowo.
Miałam się nie stresować nie napinać a tutaj taki popierniczony cykl się trafił.

aniay u mnie brązowy śluz przed @ okazał się być objawem zbyt niskiego progesteronu. Tylko u Was w Uk to chyba gorzej z lekarzem i lekami niż u nas...

Co do włosów to wiadomo, że po coś sa. Nietrzeba się na zero golić :p ale ja to przed porodem ze skurczami w wannie siedziałam, bo powiedziałam że muszę się ogolić i już ;)

aniay u mnie brązowy śluz przed @ okazał się być objawem zbyt niskiego progesteronu. Tylko u Was w Uk to chyba gorzej z lekarzem i lekami niż u nas...

Co do włosów to wiadomo, że po coś sa. Nietrzeba się na zero golić :p ale ja to przed porodem ze skurczami w wannie siedziałam, bo powiedziałam że muszę się ogolić i już ;)

Agnesis, progesteron mam w normie, miałam miec badanie prolaktyny w "21"dniu cyklu ale albo ovu nie bylo albo temperaturyy dziwne byly.
Nie czuje sie na okres. Brzuch mnie zazwyczaj nie boli zanim okres dostane a I szyjke mam wysoko I miekka wiec już nic nie wiem.

Agnesis, progesteron mam w normie, miałam miec badanie prolaktyny w "21"dniu cyklu ale albo ovu nie bylo albo temperaturyy dziwne byly.
Nie czuje sie na okres. Brzuch mnie zazwyczaj nie boli zanim okres dostane a I szyjke mam wysoko I miekka wiec już nic nie wiem.

To który dziś masz dc? Może jednak była owu, a plamienie nie zwiastuje okresu wcale.

Moja ginka mówi że ma włosach zatrzymują się bakterie więc trochę działają jak filtr ale ja lubię być wygolona. Żeby jej nie denerwować przed wizytą się nie golę ;)

:szok:

Ja tam chodzę goluśka na dole, nie ma nawet opcji by iść z brodą :D Infekcje pęcherza miewam tylko w ciąży ... :confused:

Zapalenia pęcherza są normalne u kobiet w ciąży, ponieważ przyczyniają się do niego hormony ciążowe, sex, i niestety Nasza anatomia :D Mamy przesrane na starcie :D
Inna sprawa, że progesteron osłabia mięśnie zwieracza, pęcherz pracuje mniej wydajnie, a cewka moczowa jest słabiej napięta. Dlatego w ciąży zalegają resztki moczu i bam- pożywka dla bakterii gotowa. :)
Mam nadzieję, że wytłumaczyłam :D

reklama
To który dziś masz dc? Może jednak była owu, a plamienie nie zwiastuje okresu wcale.
35 dzień cyklu, jak na mnie to bylby to krotki cykl jakby mial sie skonczyc za dwa dni.
Nie chce sie nastawiac. Wzielam nospe może poprostu stres mnie zalatwia. Jestem na granicy placzu, czuje jakby kolejny cykl byl stracony.
Dziekuje agnesis za zaimteresowanie.

Co do włosów to ja tylko przycinam, nie gole sie, tak zeby spod kostiumu kapielowego nie wystawaly.

Do góry