reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Lena ale nie możesz umyć się środkami przed pobraniem tego moczu tylko woda sama. Bynajmniej mi tak gin tłumaczył. I właśnie ten środkowy mocz.
Raz też miałam jakieś cuda w wynikach i gin kazał powtórzyć badania tak właśnie robiąc. I były już dobre.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę serio nigdy przed oddaniem moczu do analizy się nie myłam i mimo wszytko wyniki były dobre. Wiem że powinno się umyć ale absolutnie nie jest to do wykonania u mnie ;) potrzeba jest silniejsza. Dopiero jak zrobię siku mogę robić cokolwiek innego. Spróbuję powtórzyć badanie tak jak należy, ciekawe czy się uda

Nie wiem ale ja też nigdy tego nie robiłam. Raz wyszły złe i mnie tak poinstruowal gin.

To nie kap się to szybko przemyj zwykła woda. Myślę że to powinno wystarczyć.

Nie wiem ale ja też nigdy tego nie robiłam. Raz wyszły złe i mnie tak poinstruowal gin.

To nie kap się to szybko przemyj zwykła woda. Myślę że to powinno wystarczyć.

Tak właśnie zrobię, zaraz wyślę męża na poszukiwanie otwartej apteki bo mi pojemniczki się skończyły i rano mi zawiezie próbkę do laboratorium.

Na pewno wyniki będą lepsze. Nie denerwuj się, a jak nie to pójdziesz do lekarza i coś zaradzi.

Już się właśnie opanowałam i ukoiłam wszystkie nerwy :) zamówiłam 4 sukienki to jak tu się denerwować ;) a tak serio to rzeczywiście macie rację, powtórzyć badanie i wtedy będziemy coś robić jeśli będą nie takie jak trzeba.

Lenaka ty wyluzuj bo tylko nie potrzebnie sie stresujesz. Gdybym ja tak miala plakac po zlych wynikach badani to bym chyba cala ciaze plakala .. w moczu mi ostatnio wyszlo, ze mam krwiomocz, leukocyty i cos jeszcze nawet juz nie pamietam .. a szczawiany wapni co oznaczalo, ze moje nerki i w tej ciazy zle pracuja .. ale nie zalamalam sie tylko poszlam powtorzyc badania 2 dni pozniej i sie okazalo, ze jest wszystko ok.
Rozumiem, ze zle wyniki, ale uwierz mi, ze to co Ty masz to jeszcze nic takiego. Ja cala poerwsza ciaze mialam o wiele gorsze wyniki moczu.

reklama
Lenaka ty wyluzuj bo tylko nie potrzebnie sie stresujesz. Gdybym ja tak miala plakac po zlych wynikach badani to bym chyba cala ciaze plakala .. w moczu mi ostatnio wyszlo, ze mam krwiomocz, leukocyty i cos jeszcze nawet juz nie pamietam .. a szczawiany wapni co oznaczalo, ze moje nerki i w tej ciazy zle pracuja .. ale nie zalamalam sie tylko poszlam powtorzyc badania 2 dni pozniej i sie okazalo, ze jest wszystko ok.
Rozumiem, ze zle wyniki, ale uwierz mi, ze to co Ty masz to jeszcze nic takiego. Ja cala poerwsza ciaze mialam o wiele gorsze wyniki moczu.

Rozumiem kochana i współczuję, ale żadne to dla mnie pocieszenie że ktoś ma gorzej, raczej robi mi się wtedy przykro bo chciałabym żeby nikt nie musiał borykać się z problemami zwłaszcza zdrowotnymi. Nigdy też z nikim się nie porównuję, jeżeli chodzi o wyniki badań to mogę je jedynie porównać z poprzednimi. Dla mnie to było stresujące bo NIGDY się z czymś takim nie zetknełam i zwyczajnie martwię się o dziecko, wydaje mi się ze to jak najbardziej zdrowy odruch ;) jak doczytasz posty do końca to na pewno zobaczysz, że się już nie denerwuje, mam obrany plan działania i spokojnie będę czekać :) jeśli jutrzejsze wyniki badań będą również niezbyt dobre to pewnie też sobie popłaczę, jakoś ciężko zapanować na emocjami mając taką ciażową burzę hormonalną i średnio płaczę 4 razy dziennie, ze wzruszenia, ze szczęścia lub z niepokoju tak jak dziś.

Do góry