reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Bertha - znalazłam wyniki z 3 września 2014 r.
Koncentracja - 11.3 / norma 15
Całkowita liczba - 17 / n. 39
Ruch postępowy - 12 % / n. 32%
Nieruchome - 76 % / norma do 40%
Plemniki prawidłowe - 1% / n. od 4%

Pocieszylam? :)
Tak właśnie moje kochane działa ołów we krwi...

O, to tez nisko.. Czyli sie mogą przebić te właściwe plemniory mimo takich wyników to dobrze :) dzięki :*

Dziewczyny a jak to jest z wyliczeniem macierzyńskiego przez ZUS? Liczą średnią z ostatniego roku, ale jak się idzie na zwolnienie to liczą ten okres też? Czy tylko ten fizycznie przepracowany? Chodzi mi o to że w styczniu dostałam podwyżkę, jak pójdę na zwolnienie np. w maju to liczyć będą od stycznia do maja, a resztę miesięcy z poprzedniego roku czy jak? Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi, bo nie umiem tego wytłumaczyć :-p

Dziewczyny a jak to jest z wyliczeniem macierzyńskiego przez ZUS? Liczą średnią z ostatniego roku, ale jak się idzie na zwolnienie to liczą ten okres też? Czy tylko ten fizycznie przepracowany? Chodzi mi o to że w styczniu dostałam podwyżkę, jak pójdę na zwolnienie np. w maju to liczyć będą od stycznia do maja, a resztę miesięcy z poprzedniego roku czy jak? Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi, bo nie umiem tego wytłumaczyć :-p
Chyba licza srednia z ostatnich przepracowanych 12 miesiecy. Tak mi sie wydaje.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczyny, jak weekend mija? My właśnie wróciliśmy z obiadku u mojej mamci, pojadłam pyszności a gotowanie mnie ominęło ;):D
z samego rana byłam też w laboratorium zrobić badanie moczu i morfologie a przy okazji TSH i po dwóch godzinach miałam już wyniki ale za to cholera kolejne dwie przepłakałam bo wydają mi się niezbyt dobre. Morfologia średnio a w dodatku w moczu obecne białko i TSH też skoczylo od ostatniego badania, a było 1,95. Jestem załamana, jeszcze mnie znów od wczoraj brzuch trochę pobolewa. Dobrze że w środę wizyta u lekarza to może coś zaradzi na te wyniki badań, a zresztą wrzucę je tutaj jesteście mądre i pewnie będziecie wiedzieć co mi dolega. Boże żeby to nie było nic poważnego i oby nie miało wpływu na maleństwo.

Do góry