reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Izulqa! Super beta! Nic sie nie martw! Moze bliźniaki ;) albo po prostu szybciej sobie rośnie. Czytałam ze to moze oznaczać
Dziewczynkę :)

reklama
Zuzanna, dziękuję :) Powiedz mi, ile ten Twój brzdąc ma lat ? Może ma uczulenie na gluten ? Albo ogólnie alergie na coś. Może coś zjadł plastikowego ? Jak moja starsza córka miała okolo 2 i pół lat to też ciągle ją bolał brzuszek i wymiotowala baardzo dlugi czas, zeszło tak z kilka miesiecy, jezdzilismy do mnostwa lekarzy, robili usg, przeswietlenia, badali wzdluz i wszerz a to w koncu samo przeszło.. córcia od urodzenia ulewala i po prostu powiedzieli ze gdzies tam cos jej sie nie domyka ale jak podrosla to przeszlo tak wiec glowa do gory i trzymam kciuki za malucha :) A na Twoje mdlosci nie wiem co poradzic, ja jak tak cierpialam w pierwszej ciazy to jadlam tylko biszkopty, kwasne jablka bez skorki i brzoskwinie bez skorki, a i chleb z twarogiem i pietruszka :-) :-) i pilam zielona herbate. Nic wiecej nie trawilam przez 3-4 miesiace.. to byla masakra jak sobie to przypomne
Izu mój maluch ma silną alergię na białko mleka krowiego :( i tak w skrócie od 7-8 miesiąca byliśmy na kozim mleku i lekach tak zalcił "najlepszy" alergolog - porażka aż do początku kwietnia to trwało i było dobrze. Zaczęły się problemy. A pani alergolog stwierdziła nutramigen mu dajcie - na głowę upadła , bo które 15 miesięczne dziecko się tego tknie ? I kazała przyjść dopiero za miesiąc... Wczoraj byliśmy u gastroenterologa i całkowicie zmienił sposób żywienia mamy przetestować mleko sojowe, w smaku dobre młody zachwycony tylko trzymajcie kciuki żeby się nie okazało , że i na to jest uczulony, bo jesteśmy w d....e.

Ja w 12 dniu po owulacji w 25dniu cyklu maiłam betę 33.

Jej dziewczynki :* Dawno nie pisałam bo tak mi się wydawało że dałam sobie spokój z tymi staraniami z tym bieganiem po lekarzach i w ogóle że wszystkim... Dziś miałam mieć wizytę ale @ przyszła sobie wczoraj i lipa :( zadzwoniłam do pani doktor żeby powiedzieć że nie przyjdę a ta na to że mam od dziś brać CLO w dawce 3x na noc i przyjść do niej w czwartek lub piątek. I co? I nawet jeśli ja dałam sobie spokoj to moja ginka nie :D Czyli dalej trzeba walczyć ;)
Pyzia nie poddawaj się :)

Zuzanna nie możesz nosić dużo synka, więc życzę zdrówka
Ann tak wiem , ale czasami nie ma już rady , bo on jest za mały

Izu nie czytaj takich rzeczy , wszystji jest ok :) Też słyszałam , że mogą to być blizniaki albo dziewczynka :)

MamaNadii2 gratulacje !!! Super :)

Bertha trzymam kciuki :)

Izu mój maluch ma silną alergię na białko mleka krowiego :( i tak w skrócie od 7-8 miesiąca byliśmy na kozim mleku i lekach tak zalcił "najlepszy" alergolog - porażka aż do początku kwietnia to trwało i było dobrze. Zaczęły się problemy. A pani alergolog stwierdziła nutramigen mu dajcie - na głowę upadła , bo które 15 miesięczne dziecko się tego tknie ? I kazała przyjść dopiero za miesiąc... Wczoraj byliśmy u gastroenterologa i całkowicie zmienił sposób żywienia mamy przetestować mleko sojowe, w smaku dobre młody zachwycony tylko trzymajcie kciuki żeby się nie okazało , że i na to jest uczulony, bo jesteśmy w d....e.

Ja w 12 dniu po owulacji w 25dniu cyklu maiłam betę 33.

Pyzia nie poddawaj się :)

Ann tak wiem , ale czasami nie ma już rady , bo on jest za mały

Izu nie czytaj takich rzeczy , wszystji jest ok :) Też słyszałam , że mogą to być blizniaki albo dziewczynka :)

MamaNadii2 gratulacje !!! Super :)

Bertha trzymam kciuki :)
No mleko sojowe jest ok, ale czy chlopczyk moze duze ilosci soi ? Gdzies czytalam ze to wplywa na plodnosc czy cos bo soja zawiera "zenskie hormony", ale moge sie mylic oczywiscie, tak gdzies tylko wyczytalam kiedys. Oczywiscie trzymam kciuki zeby maluszek przyswoil nowa diete i zeby bylo wszystko w porzadku :)
Dziekuje Ci kochana, wszystkie mnie tak wspieracie :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Izulqa gratuluję pięknie rosnącej bety :)
MamaNadii2 czekamy na twoją betę ;)
U mnie gdyby liczyć od początku to chyba setny cykl starań haha :D A U nowej ginki 9... Po kosmicznej dawce CLO tak jak myślałam jestem jak bomba zegarowa wrrrrr! Dobrze że to tylko kilka dni tych tabletek bo chyba musiałabym się wyprowadzić do piwnicy bo nikt by ze mną nie wytrzymał :D
Dziś kupiliśmy nowe telewizory (w końcu bo mieliśmy tę stare z wielką dupą :) ) no i co ? No i nasz z walniętą matrycą :( Nie był sprawdzony w sklepie bo na ostatnią chwilę przed zamknięciem tak więc nie wiem czy nam go wymienią. Jak nie to nie wiem co zrobię. I dlaczego akurat nasz a nie teściów?

Izulqa gratuluję pięknie rosnącej bety :)
MamaNadii2 czekamy na twoją betę ;)
U mnie gdyby liczyć od początku to chyba setny cykl starań haha :D A U nowej ginki 9... Po kosmicznej dawce CLO tak jak myślałam jestem jak bomba zegarowa wrrrrr! Dobrze że to tylko kilka dni tych tabletek bo chyba musiałabym się wyprowadzić do piwnicy bo nikt by ze mną nie wytrzymał :D
Dziś kupiliśmy nowe telewizory (w końcu bo mieliśmy tę stare z wielką dupą :) ) no i co ? No i nasz z walniętą matrycą :( Nie był sprawdzony w sklepie bo na ostatnią chwilę przed zamknięciem tak więc nie wiem czy nam go wymienią. Jak nie to nie wiem co zrobię. I dlaczego akurat nasz a nie teściów?

Podmień w nocy teściowej :) A tak zupełnie na serio, to TV z wadą muszą Wam przyjąć :) Tyle,że się go naciągacie ..
Pyzia - obyś tylko po tych tabsach nie świeciła w nocy, bo TV będzie zbędny! :D Trzymam kciuki :)

Podmień w nocy teściowej :) A tak zupełnie na serio, to TV z wadą muszą Wam przyjąć :) Tyle,że się go naciągacie ..
Pyzia - obyś tylko po tych tabsach nie świeciła w nocy, bo TV będzie zbędny! :D Trzymam kciuki :)
Kochana dziekuje za kciuki :*
Mam nadzieję że wymienia bo naprawdę się cieszyłam. Całe życie na starych analogach rzadko kto jeszcze ma takie :D I jak już coś to kubeł zimnej wody na głowę.

reklama
Kochana dziekuje za kciuki :*
Mam nadzieję że wymienia bo naprawdę się cieszyłam. Całe życie na starych analogach rzadko kto jeszcze ma takie :D I jak już coś to kubeł zimnej wody na głowę.

Kurczę fajnie by było, nie wiem gdzie kupowalaś bo my jakoś miesiąc temu kupiliśmy tv w media markt i kilkukrotnie nas sprzedawca uczulał i przypominał żeby po wyjściu ze sklepu w wydzielonym obok miejscu do sprawdzania zobaczyć czy wszystko jest ok. Czy niczego nie brakuje i czy nic nie jest pęknięte no ogólnie uszkodzone. Bo takie rzeczy jak uszkodzenia mechaniczne to od razu jedynie można reklamować/zwracać, gdyby po powrocie do domu okazało się że coś jest uszkodzone to już nie ma szans że wymienia bo uznawane jest wtedy ze szkoda powstała z naszej winy. Ale to tylko jeśli chodzi o uszkodzenia mechaniczne natomiast wszystkie inne wady "ukryte" i widoczne dopiero po uruchomieniu sprzętu to oczywiście przyjmują. Nas tak nastraszyl że sprawdziliśmy, tani bydlak nie był no i szkoda by było gdyby po 20 minutach od kupna okazało się że jest uszkodzony i niestety nie przyjmą reklamacji. A tak jak Ty kupowalismy na zamknięcie sklepu więc też tak szybko i na wariata ale na szczęście wszystko jest ok.
Nie denerwuj się jeszcze parę dni i paskudny nastrój minie. Pij meliske i unikaj stresujacych sytuacji :)

Do góry