reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Zuzanna wszystko się da. Mój też był raczkowy. Ale stopniowo się nauczył i juz nie wola. Jak wyciągał ręce to ja kucalam i go przytulam ale mówiłam e mamusia nie może dźwigać i żeby zaczekal. Albo dałam mu dziecięce krzesełko żeby lepiej widział co robię. Teraz to sam już sobie je nosi wszędzie, tylko teraz pilnować żeby nic nie zabrał niebezpiecznego ;-) aa jak zaszlam to Wiktor miał 15 mc teraz ma 18,5 mc :-)

Pyzia oby wymienili go wam :-)

Lena jak nastroje? Czujesz już maluszka? :-)

reklama
Lena jak nastroje? Czujesz już maluszka? :-)
Hmm samopoczucie doskonale no i dlatego troszkę schizuje ale tłumaczę sobie że jest wszystko dobrze i czekam niecierpliwie do wizyty za tydzień. To chyba przez odstawienie dupka zrobiłam się taka niepewna i wystraszona, głupie ale jakoś bezpiecznie się z nim czułam. Miewam też albo głupie i abstrakcyjne sny albo straszne, każdej nocy coś się śni ale często w snach pojawia się dziecko i jakoś zawsze jest to dziewczynka :) ciekawe.
Dziecka raczej jeszcze nie czuję, choć zdarzają się jakieś takie różne "dotknięcia od środka" ale to na pewno nie dziecko, zresztą mam łożysko na przedniej ścianie i może być utrudnione tak wczesne wyczuwanie ruchów. Lekarz mówił ruchy dziecka od ok 20 tygodnia to mam jeszcze czas na razie leci 16 tydzień. Nie będę robić zamętu przy każdym ruchu jelit czy innych wnętrzności ;)
A Ty jak sie czujesz? A bierzesz jakiś progesteron? Chyba jesteśmy mniej więcej w tym samym tygodniu i tak się zastanawiam czy dobrze że mi tego dupka odstawił.

Achh i wiesz co Ann ostatnio mam rano taki ból choć to nawet nie jest ból tylko tak ćmi delikatnie podbrzusze jak na parę dni przed miesiączką. Bólem tego nie można nazwać na pewno i trwa w sumie tak jakoś maks do pół godziny chociaż dzisiaj to jakby dłużej i tak sobie myślę że może dziś się wybiorę do gina i to sprawdzę.

Lena tak ruchy w pierwszej ciąży raczej pozniej, ja miałam chyba koło 18 tc. Aneta czasami mam wrażenie że czuję jak nisko odczuje coś ale to za wcześnie mimo że w drugiej wcześniej się odczuwa. Nie liczyłbym na poerwsze ruchy przed 17-18 tc :-) A mam dopiero końcówkę 15 tc. Mamy tydzień różnicy. Albo nie cały.
Ja biorę tylko jakieś podstawowe witaminki i magnez. Nigdy nie brałam tych wspomagaczy bo nikt mi nie zalecal. Raz lutke bo miałam czyste w I trym z Wiktorem.
Twój stres po odstawieniu naturalny ale po wizycie się uspokoisz i juz nie będziesz miała powodów do stresu bo jesteś w miarę bezpiecznym okresie :-*
Myślę że jeśli to nie ból a taki dyskomfort, kwocie, ciągniecie to nie ma co panikowac. To pewnie rozciąganie macicy. Też tak miewam.

Fajnie macie już za sobą pierwszy trymestr, niedługo ruchy i w ogóle coraz bliżej terminu :p
Te bóle to pewnie rozciaganie się macicy, Maleństwo rośnie i potrzebuje więcej miejsca :)

A dziewczyny jakieś sprawdzone specyfiki na rozstępy i ogólnie coś ujedrniajacego? Do ciała i do biustu. Żeby się nie rozejść w szfach :p coś używacie? Możecie polecić?

Lena tak ruchy w pierwszej ciąży raczej pozniej, ja miałam chyba koło 18 tc. Aneta czasami mam wrażenie że czuję jak nisko odczuje coś ale to za wcześnie mimo że w drugiej wcześniej się odczuwa. Nie liczyłbym na poerwsze ruchy przed 17-18 tc :-) A mam dopiero końcówkę 15 tc. Mamy tydzień różnicy. Albo nie cały.
Ja biorę tylko jakieś podstawowe witaminki i magnez. Nigdy nie brałam tych wspomagaczy bo nikt mi nie zalecal. Raz lutke bo miałam czyste w I trym z Wiktorem.
Twój stres po odstawieniu naturalny ale po wizycie się uspokoisz i juz nie będziesz miała powodów do stresu bo jesteś w miarę bezpiecznym okresie :-*
Myślę że jeśli to nie ból a taki dyskomfort, kwocie, ciągniecie to nie ma co panikowac. To pewnie rozciąganie macicy. Też tak miewam.

Także czekam na te właściwe ruchy :)
Tak jak opisałaś to taki właśnie delikatny dyskomfort, kłucie i tak ćmi no ból to na pewno w żadnym wypadku nie jest ale chyba wolę to sprawdzić bo z tego zastanawiania się nic dobrego nie wyniknie a tak upewnię się że jest wszystko w porządku :)
Ja mam dokładnie 15 tydzień i 3 dzień, co niedzielę zaczynam nowy tydzień.

Fajnie macie już za sobą pierwszy trymestr, niedługo ruchy i w ogóle coraz bliżej terminu :p
Te bóle to pewnie rozciaganie się macicy, Maleństwo rośnie i potrzebuje więcej miejsca :)

A dziewczyny jakieś sprawdzone specyfiki na rozstępy i ogólnie coś ujedrniajacego? Do ciała i do biustu. Żeby się nie rozejść w szfach :p coś używacie? Możecie polecić?

No tak z każdym dniem coraz bliżej, aplikacja pokazuje, że do porodu pozostało 171 dni ;) choć poród to jeszcze dla mnie jakaś abstrakcja ale jest czas się do niego przygotować :)

Ja z mazideł używam całej serii dla ciężarnych z Tołpy, jakoś najbardziej mi odpowiada konsystencjami, zapachami, składem i cena jest w porządku bo też zastanawiałam się nad mustelą ale te ceny to przegięcie a jednak smaruje się dwa razy dziennie to trochę tych opakowań wyczyszcze ;) a i do biustu mam jeszcze fajne serum z liren, zapach jest obłędny, jak ciągle w ciąży jestem wrażliwa na zapachy to ten jest idealny, chciałabym takie perfumy :)

Muszę się już zacząć smarować, bo się rozstąpię w drobny mak. Jakoś w tej ciąży szybciej zaczęłam przybierać albo mi się wydaje ;/

Ostatnia edycja:
Lena to ja w soboty. Mam 14 i 4 dzisiaj. Czyli co idziesz do gina już dzisiaj? Nie w poniedziałek.

Agnesis ale pamiętać że dopiero od 4 mc możesz się smarować.
Pierwszy trymestr odpuść. Raczej tak ja każdym kremie zalecają.
Ja kupilam bellybutton czy jakiś tak oliwke bo jakaś dziewczyna na pazdziernikowkach polecala. A ja to raczej bez rozstępów się uchowam ale wolę coś się posmarować chociaż raz dziennie.

reklama
Ann właśnie na musteli napisane jest żeby stosować od początku ciąży, więc chyba zaszaleje i to na razie kupię. Bo faktycznie na większości kosmetyków napisane że od 4 miesiąca.

Do góry