reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Lanaka ja chyba bym wybrala sie do sklepu na tydzien przed weselem I kupila sukienke. Lepiej przymierzyc bo brzuszek ciagle rosnie

Wiadomo, że nie kupię na obecne wymiary tylko ze sporym zapasem i jeszcze trochę z kupnem poczekam. A druga sprawa że u mnie to takich sklepów nie ma, no chyba że zaliczymy sklepy z tymi wszystkimi kiecami w bardzo złym guście typu satynowe, turkusowe falbany ;)
Mnie chodzi o ładne, długie do ziemi, zwiewne, nie obcisłe z dobrej jakości tkanin i ładnie uszyte, a takie odcinane pod biustem o jakie mi chodzi to pomieszczą spokojnie rosnący brzuszek. Przypuszczam że tydzień przed weselem szukanie sukienki i lazenie po sklepach to będzie ostatnia rzecz którą będę chciała robić, na miesiąc przed rozwiązaniem daruje sobie takie wyprawy, więc już teraz powolutku się rozglądam. Jedyne co na razie jakoś w minimalnym stopniu spełnia moje oczekiwania to sukienki z firmy elpasa. Oglądałam też jakiś czas temu na ali express ale to jakaś chińszczyzna, niby podaje sie wymiary, wybiera krój, rodzaj i kolor tkanin. Szyją Chińczycy w 20 minut a w ciągu 2 tygodni sukienka u mnie, ale jakoś nie jestem do tego przekonana ;)

reklama
Hej dziewczyny. Podczytuje na bieżąco.
Ale jakiś kiepski okres u mnie nastał.
Praca wykańcza mnie psychicznie.
Nie daje rady, ledwo wytrzymuje.
Im bliżej maja i mojej wizyty u gina po roku nieudolnych starań tym bardziej zastanawiam się czy iść ... sama nie wiem czy warto. Bo może tak właśnie ma być ...
Zamiast mieć nadzieję czuję dosłownie przeciwnie. Może coś się wypalilo, może zgasło ... Nie wiem.
Codziennie dziękuję Bogu, że dał mi chociaż jeden cud. Moja córeczkę :)

Ściskam Was dziewczyny ! Wszystkie i każda z osobna ! :*

Cześć :) to znowu ja :) Kochane, robilam bete, wynik 43 w 24 dniu cyklu, bylam tez u mojej gin, zrobila usg ale nie bylo pecherzyka.. Troche sie zmartwilam, ale to w koncu dopiero 3 i pol tygodnia, i niektore pomysla ze to szalenstwo tak szybko isc na wizyte, ale ja sie lecze na arytmie oraz nerwice lękową, i musialam ustalić dawki leków i sprawdzic czy wszystko ok bo ja dwie poprzednie ciaze mialam ciezke i z problemami.. ale to dluga historia. U mnie w sumie ok, gin powiedziala ze w pn powtorzyc bete i na usg mam sie zjawic za poltora tygodnia, czyli 19 lub 21 kwietnia. Martwie sie, wiadomo, ale mowila ze wszystko jest prawidlowo i cialko zolte jakies tam i macica itd. Jest to moja trzecia ciąża i choc kestem raczej szczuplej budowy to juz wodac po mnie zmiany, np to ze urosly mi piersi.. mialam male woec widac roznice :-) :-) ogolnie mnie tez bola i sutki mam wieksze. Brzuch mi wypchalo ale to od tego ze czuje jak w jelitach mi sie cos przelewa :/, tak jakbym miala mega gazy. Poza tym ciagle chce mi sie pic. Nie smakuje mi kawa a dotychczas pilaj po kilka dziennie. Mam tez dosc duze cisnienie bo 130/70 a normalnie zawsze mialam 100/60 lub nawet 90/50, ale jest ok, w dwoch poprzrdnich ciazach tez mi tak cisnienie roslo w ciazy i tylko w ciazy tak mam. Co jeszcze moge dodac, hm, kreci mi sie chwilami w glowie, i ogolnie jakas taka ciezko kapujaca jestem haha :-D Czasem lapie mnie sennosc, ale przewaznie mam duzo energi :) Nosze soczewki kontaktowe i od paru dni mam takie "suche oczy" ale kropelki nawilzajace pomagaja :-) Trzymajcie kciuki zeby na nastepnych badaniach bylo wszystko dobrze :) Pozdrawiam! :-)

Hej! strasznie tu ucichło, rzeczywiscie. :)
u mnie zaraz @ sie rozkreci. mialam juz rano plamienie, brzuch cmi.
takze niestety juz na ten rok sie nie zalapie.. :( ech, dlaczego tyle to zachodzenie tyle zajmuje czasu.. to juz 5 cykl po poronieniu minal. a mialo byc po poronieniu niby łatwiej..
ale z pozytywow, udalo mi sie zaciagnac M na badanie nasienia, takze bedzie wiadomo czy wszystko ok po jego stronie.

Cześć :) to znowu ja :) Kochane, robilam bete, wynik 43 w 24 dniu cyklu, bylam tez u mojej gin, zrobila usg ale nie bylo pecherzyka.. Troche sie zmartwilam, ale to w koncu dopiero 3 i pol tygodnia, i niektore pomysla ze to szalenstwo tak szybko isc na wizyte, ale ja sie lecze na arytmie oraz nerwice lękową, i musialam ustalić dawki leków i sprawdzic czy wszystko ok bo ja dwie poprzednie ciaze mialam ciezke i z problemami.. ale to dluga historia. U mnie w sumie ok, gin powiedziala ze w pn powtorzyc bete i na usg mam sie zjawic za poltora tygodnia, czyli 19 lub 21 kwietnia. Martwie sie, wiadomo, ale mowila ze wszystko jest prawidlowo i cialko zolte jakies tam i macica itd. Jest to moja trzecia ciąża i choc kestem raczej szczuplej budowy to juz wodac po mnie zmiany, np to ze urosly mi piersi.. mialam male woec widac roznice :-) :-) ogolnie mnie tez bola i sutki mam wieksze. Brzuch mi wypchalo ale to od tego ze czuje jak w jelitach mi sie cos przelewa :/, tak jakbym miala mega gazy. Poza tym ciagle chce mi sie pic. Nie smakuje mi kawa a dotychczas pilaj po kilka dziennie. Mam tez dosc duze cisnienie bo 130/70 a normalnie zawsze mialam 100/60 lub nawet 90/50, ale jest ok, w dwoch poprzrdnich ciazach tez mi tak cisnienie roslo w ciazy i tylko w ciazy tak mam. Co jeszcze moge dodac, hm, kreci mi sie chwilami w glowie, i ogolnie jakas taka ciezko kapujaca jestem haha :-D Czasem lapie mnie sennosc, ale przewaznie mam duzo energi :) Nosze soczewki kontaktowe i od paru dni mam takie "suche oczy" ale kropelki nawilzajace pomagaja :-) Trzymajcie kciuki zeby na nastepnych badaniach bylo wszystko dobrze :) Pozdrawiam! :-)
gratulacje!! ale duza beta jak na ten dzien cyklu! szybkie zagniezdzanie mialas :):) ile dni masz zwykle cykle?
trzymam kciuki za bete w poniedzialek!

Hej dziewczyny, dość dawno mnie tu nie było ale wracam ponownie. ;) Wracam z pytaniem - czy któraś z was bierze OVARIN? Gin mi zalecił brać ten lek, bo jest podejrzenie PCOS u mnie. Właśnie, zmieniłam ginekologa i już czegoś się dowiaduje. Mam brać ovarin przez dwa miesiące i po tym czasie mam przyjść na kontrol. Jeszcze dodatkowo w poniedziałek zarejestruje się do endokrynologa. Starania raczej wróciły, tak na spontanie coś tam wychodzi. No i za 90 dni ślub.

Bertha, a ja martwie się, że ta beta właśnie za mała troche..

Dziś rano fajnie sobie posprzatałam, ugotowałam obiad i teraz musiałam się położyć bo jakaś taka słaba się zrobiłam..

Napiszę później, pozdrawiam!

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej dziewczyny, dość dawno mnie tu nie było ale wracam ponownie. ;) Wracam z pytaniem - czy któraś z was bierze OVARIN? Gin mi zalecił brać ten lek, bo jest podejrzenie PCOS u mnie. Właśnie, zmieniłam ginekologa i już czegoś się dowiaduje. Mam brać ovarin przez dwa miesiące i po tym czasie mam przyjść na kontrol. Jeszcze dodatkowo w poniedziałek zarejestruje się do endokrynologa. Starania raczej wróciły, tak na spontanie coś tam wychodzi. No i za 90 dni ślub.

Hej!
Tam jest inozytol, to podobnie jak w inofem lub inofolik, i mi gin zalecał brać jedno z tych trzech. Kupilam to któreś na i, ale nie pamietam nigdy które :)
Powodzenia!!

Do góry