reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Pójdę do innego gina, ale dopiero mam wizytę na 5 maja, póki co nie odstawie luteiny.
Dostałam luteine, bo miałam brązowe plamienia w środku cyklu. I od razu udało mi się zajść w ciążę. Czyli jeśli wcześniej nie mogłam zajść bo mój progesteron był za niski, teraz może być za niski żeby ta ciążę utrzymać. Nie będę ryzykować. Skonsultuje to z innym lekarzem, który ma same pozytywne opinie.
No i fajnie :) zawsze warto się skonsultować z innym lekarzem, ale będziesz czekać miesiąc żeby iść do innego gina czy wcześniej się wybierzesz? Bo ta wizyta na 05.05 to u tego co teraz byłaś?
A ja mam takie pytanie jak się czujesz po luteinie? Pytam bo ja to odczuwam raz mniejszy a raz większy dyskomfort, i tak mnie jakby podrażnia. Momentami myślałam że jakaś infekcja się przyplątała bo swędziało jak nigdy ale lekarz niczego takiego nie widział, zaproponował tylko żebym stosowała provag żel to złagodzi podrażnienia. Wkurza mnie ta luteina, wolałabym brać dupka, już za nim tęsknię ;)

reklama
Lenaka wizytę u tego samego lekarza co wczoraj mam za dwa tygodnie, pójdę bo teraz na usg nie wiele było widać, więc rezygnować nie będę. Ale nie powiem mu, że biorę lutke dalej, bo coś mi się wydaje, że on jakiś nawiedzony jest. A w maju idę do bardzo dobrego lekarza i jego decyzja będzie dla mnie ostateczna i być może zostanę u niego na prowadzenie ciąży.
A wgl to wczoraj jak byłam u gina okazało się że moja karta zniknęła ;) super, nawet wyniku z cytologii nie ma że stycznia :)

Ja się po luteinie dobrze czuję, ale biorę od pewnego czasu lacibios femina, bo wydawało mi się, że mam uplawy, ale to chyba resztki lutki po prostu. Może jesteś wrażliwa na któryś składnik i dlatego masz dyskomfort.

Agnesis aaa no i już wszystko rozumiem ;) dobry plan.
Ja też się zastanawiam czy nie zmienić lekarza, ostatnio mnie zirytował i już mu tak nie ufam jak wcześniej. Wkurza mnie też że to usg które ma jest jakieś stare albo nie wiem co ale porównując zdjecia z 4 różnych urządzeń to od niego są najgorszej jakości i najmniej czytelne, echh dam mu ostatnią szansę i pójdę 20.04 ale jak mi się coś nie spodoba to zrezygnuje z niego.

Właśnie poczytałam o tych tabletkach lacibios femina i koniecznie musi mi je mąż kupić :) jak długo robiłaś nimi kurację?

Agnesis aaa no i już wszystko rozumiem ;) dobry plan.
Ja też się zastanawiam czy nie zmienić lekarza, ostatnio mnie zirytował i już mu tak nie ufam jak wcześniej. Wkurza mnie też że to usg które ma jest jakieś stare albo nie wiem co ale porównując zdjecia z 4 różnych urządzeń to od niego są najgorszej jakości i najmniej czytelne, echh dam mu ostatnią szansę i pójdę 20.04 ale jak mi się coś nie spodoba to zrezygnuje z niego.

Do kogo chodzisz?

No wczoraj jeszcze babeczki na poczekalni tak chwalily tego lekarza, u którego byłam, a ja jak wyszłam to mysle 'kur*a nie wierzę'. Ale tak już jest, że jak bezproblemowo zachodzi sie w ciążę i całą przebiega dobrze, to każdy lekarz wydaje się dobry. W ogóle on mi kazał skończyć opakowanie. A przecież powinno się stopniowo zmniejszać dawkę...

No wczoraj jeszcze babeczki na poczekalni tak chwalily tego lekarza, u którego byłam, a ja jak wyszłam to mysle 'kur*a nie wierzę'. Ale tak już jest, że jak bezproblemowo zachodzi sie w ciążę i całą przebiega dobrze, to każdy lekarz wydaje się dobry. W ogóle on mi kazał skończyć opakowanie. A przecież powinno się stopniowo zmniejszać dawkę...

:eek: To mój tak z dupkiem kazał skończyć opakowanie i już ale sama stopniowo zmniejszyłam.

Lenaka na razie będę brała ten lacibios póki biorę luteine, ja podatna jestem na infekcje, a codziennie tam majstruje jednak :p

reklama
Do góry