reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Tzn tak żeby była jasność to nie jestem zwolenniczką jakiegoś masowego usuwania ciąż tylko ze względu na widzi misie danej kobiety. Ale jestem w 100% w stanie zrozumieć przerwanie ciąży która jest wynikiem gwałtu, dziecko jest potwornie chore i po urodzeniu nie będzie żyło lub ciąża i ewentualny poród zagrażają życiu i zdrowiu kobiety.
Mało tego według tej ustawy wszystkie stracone samoistnie ciąże jak i te stracone w wyniku usunięcia martwego płodu będą rozpatrywane przez sąd i on będzie orzekać czy się nie przyczynilysmy do śmierci swojego dzieciątka. Może za długo kobieta pracowała, albo była na zbyt długim spacerze, albo spała na złym boku...POJEBANE. Teraz po poronieniu będzie szukanie jego przyczyny w zachowaniu kobiety która to dziecko nosiła.
Ciąża pozamaciczna która zagraża zdrowiu kobiety będzie przerywana w momencie gdy będzie ewidentne zagrożenie życia matki.
Badania prwnatalne jak amniopunkcja tez staną pod znakiem zapytania.
In vitro najprawdopodobniej będzie również zabronione jak i antykoncepcja długoterminowa.
Nie to się nie może dziać naprawdę :(:mad:
Oni są chorzy . Dziewczyny jak mieszkacie w Warszawie to dołączajcie do manifestacji . Tego się nie da opisać słowami tu potrzebne są czyny z granatem ;).

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Oni są chorzy . Dziewczyny jak mieszkacie w Warszawie to dołączajcie do manifestacji . Tego się nie da opisać słowami tu potrzebne są czyny z granatem ;).

Ja to Częstochowa i wczoraj na głównym placu w mieście popierdalała nawiedzona baba z krzyżem na plecach i megafonem przy ryju i potepiała wszystkich przeciwników tej ustawy :eek: paranoja

Moja dupa moja sprawa. Takie jest moje zdanie i banda starych pryków którym już nie staje oraz facetów w sukienkach nie powinni decydować o moim życiu. Mimo tego iż staram się tak długo i nie mogę zajść w ciążę to i tak uważam że aborcja to osobista sprawa każdej kobiety. Może teraz was zaszokuje ale gdyby teraz udało mi się zajść a po badaniach okazałoby się że dziecko jest chore to na pewno nie zdecydowalabym się urodzić... Nie byłabym w stanie ani fizycznie ani psychicznie ani finansowo wychować chorego dziecka. A przecież państwo raczej by mi za bardzo nie pomogło. Podsumowując jestem przeciwko tej nowej ustawie.

Jestem przeciwna tej ustawie jak i całemu temu rządowi. To co oni wyprawiają nie mieści się w żadnych kategoriach. Modlić to się tylko mogę żeby ich rządy nie trwały dłużej niż jedną kadencje. Ciemnogród, zacofanie, zabobon. Krzyż im na drogę :crazy:

Podpisuje sie pod wszystkim co napisala Lenaka. Ja jestem po poronieniu i nie wyobrazam sobie, ze mnie ciagna po sadach...
Też nie jestem w stanie tego sobie wyobrazić...chore, chore!
Leczyć po jednym, dwóch poronieniach nie chcą. Po trzecim z łaski dadzą skierowanie na podstawowe badania typu morfologia. Jak się chcesz leczyć to na własny koszt ale na procesy znajdzie się forsa i szukanie winy u biednych osieroconych matek bo może swym nieodpowiedzialnym zachowaniem przyczyniła się do tej tragedii.
Ja wiem to tylko projekt ustawy i oby jej nie wprowadzili choć może którejś pięknej nocy ją uchwalą a my obudzimy się w zupełnie nowej rzeczywistości...
Tutaj w bardzo czytelny sposób dziewczyna zinterpretowała tą ustawę https://m.facebook.com/oliwia.piotrowska/posts/10153997338250930

Pyzia fajny torcik ;-) malinowy musiał być pyszny, jeszcze takiego nie jadłam.

Lena o tak z siusianiem to tylko będzie górzej. Jeśli jeszcze nie wstajesz w nocy to się na pewno niedługo zacznie.

Lena to co piszesz jest straszne. Ja nie miałam okazji czytać ustawy i reszty uzasadnien. Mieszkając w de tylko przelotnie oglądam wiadomości.

Lena ja ci powiem co się dzieje z tymi krajem, dzieje Się PiS i niestety ale ponad połowa głosujących w tym kraju tak wybrała. Żal dupe ściska, alr już po wyborach wiedziałam że to będzie pogrom i szybko wyborcy pozaluja że tak wybrali.

Pyzia fajny torcik ;-) malinowy musiał być pyszny, jeszcze takiego nie jadłam.

Lena o tak z siusianiem to tylko będzie górzej. Jeśli jeszcze nie wstajesz w nocy to się na pewno niedługo zacznie.

Lena to co piszesz jest straszne. Ja nie miałam okazji czytać ustawy i reszty uzasadnien. Mieszkając w de tylko przelotnie oglądam wiadomości.

Lena ja ci powiem co się dzieje z tymi krajem, dzieje Się PiS i niestety ale ponad połowa głosujących w tym kraju tak wybrała. Żal dupe ściska, alr już po wyborach wiedziałam że to będzie pogrom i szybko wyborcy pozaluja że tak wybrali.

Oj wstaje w nocy tak ze dwa razy, a w ciągu dnia to przerwy mam takie maks 40 minut a często krótsze między wizytami w toalecie.

No niestety taki był głos ludu teraz to Ci co chcieli zmian mają za swoje, ale wiesz PiS dobry jest bo dał 500+... masakra to co sie dzieje :(

Dziewczyny pije ktoraś z was " przewrotnik pospolity "? . Dzisiaj była u mnie koleżanka i przyniosła mi te herbatki . Czytałam na necie i dziewczyny piszą że ma właściwości lecznicze w problemach kobiecych , po poronieniach i w nieregularne miesiaczki .

reklama
Dziewczyny pije ktoraś z was " przewrotnik pospolity "? . Dzisiaj była u mnie koleżanka i przyniosła mi te herbatki . Czytałam na necie i dziewczyny piszą że ma właściwości lecznicze w problemach kobiecych , po poronieniach i w nieregularne miesiaczki .

Nie słyszałam o nim ale ze mnie słaba zielara jest. Słyszałam jedynie o czystku i kiedyś piłam, ma super właściwości detoksykujace i uodparniajace, fajnie wzmacnia organizm.

Do góry