reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Stawiam na krupnik dzisiaj :)

Fizycznie znośnie, tylko coś siły mało mam, mdłości odeszły, piersi przestały boleć, delikatnie tylko plamię ...
Psychicznie też daję radę, dzięki mojemu K głównie. Bo na zwolnieniu nie pozwalał mi się nudzić ... chociaż i tak popłaczę sobie wieczorem jak nikt nie widzi. Ale wracam do żywych, jutro już do pracy idę .. więc będę mieć więcej zmartwień moimi pociechami. Nie będzie czasu na łzy w ciągu dnia.
Nessi, mnie też ciężko było, jest, ale trzeba nauczyć się z tym żyć. Ja miałam zabieg w 11 t.c. W 8 słyszałam serduszko i cały czas jak o tym myślę to płacze, ale coraz częściej myślę o przyszlosci i wierzę, że mojemu dziecku jeszcze będzie dane żyć, że ono nie umarło a urodzi się innego roku i miesiąca. U Ciebie też tak będzie, zobaczysz...

reklama
Stawiam na krupnik dzisiaj :)

Fizycznie znośnie, tylko coś siły mało mam, mdłości odeszły, piersi przestały boleć, delikatnie tylko plamię ...
Psychicznie też daję radę, dzięki mojemu K głównie. Bo na zwolnieniu nie pozwalał mi się nudzić ... chociaż i tak popłaczę sobie wieczorem jak nikt nie widzi. Ale wracam do żywych, jutro już do pracy idę .. więc będę mieć więcej zmartwień moimi pociechami. Nie będzie czasu na łzy w ciągu dnia.
Dobrze że sobie radzisz ;) . Na pewno jest przykro i nigdy o tym nie zapomnisz ale trzeba iść na przód i wierzyć że jeszcE przyjdzie ten piękny stan .

A to jest twoje pierwsze poronienie ?
Jakie masz plany ? Robic jakieś badania itd ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Tak pierwsze. Czy będę robić badania ? Nie wiem jeszcze ... za kilka dni przyjdzie wynik histopatologiczny i z tym do gina mam iść. Muszę też sprawdzić co jest w tym jajniku, czy to torbiel czy coś innego ... Zobaczymy co gin powie.

Wypytaj o wszytko lekarza i zapytaj o podstawie badania , moze coś ci się uda wynegocjować na NHS , bo z tego co kojarzę to niec za bardzo nie robią po pierwszej stracie , zresztą zależy od lekarza . I dawaj nam tutaj informacje . ;)

Dziewczyny już nie długo trZeba wstąpić na wątek staraczek na 2017 rok , ja już raczej się nie załapie na ten rok ;(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej laseczki :) U mnie dziś przepiękna pogoda i bardzo bym chciała żeby tak zostało. Dziś 35 urodziny mojego męża i muszę wam się pochwalić jaki torkt ode mnie dostal. Co prawda nie ja go robiłam ale pomysł moj ;)

Ovli gratulacje ze ta @ raczyła się pojawić, teraz na pewno będzie łatwiej kontrolować cykl. Masz jakiś plan? Termometry, obserwacja śluzu, badanie szyjki czy testy owu? I od kiedy będziesz brać progesteron?

Straw no niezły ten Twój mąż ;) ale fajnie, że się uzupełniacie a w ogóle to jeśli wierzyć "badaniom amerykańskich naukowców" to mężczyźni mają bardzo mocno rozwinięte poczucie stylu i umiejętności modowe, stylizacyjne itp... w sumie może to być racja bo najwięksi światowi projektanci mody to mężczyźni :)

Pyzia och ostatnio najczęstsze pytanie jakie zadaję w restauracjach i kawiarniach to czy ten tort jest nasączany alkoholem? Tak za mną chodził jakiś pyszny tort choć nigdy za nimi nie przepadałam i dziś po tylu tygodniach w super restauracji dostałam tort marzeń :D był tak zajebisty że się poplakalam, nigdy w życiu nie jadłam takiego pysznego, idealnego pod każdym względem tortu. Na samo wspomnienie się wzruszam ;) och no brak mi słów żeby to opisać :)

Nessi serduszko już Ci pisałam, Ty wiesz że jestem myślami z Tobą i tak bardzo życzę Ci wielkiego szczęścia, bardziej niż sobie samej kiedykolwiek.
Trochę wątpię by wyniki badania histopatologicznego cokolwiek mogły wyjaśnić, jeszcze się z tym nie spotkałam ale może akurat u Ciebie będzie inaczej. Zawsze warto zrobić badania, choćby te podstawowe z krwi. Mnie trochę zajęło zebranie się w sobie i rozpoczęcie szukania przyczyny i wyjaśnienia tej tragedii, i w zasadzie na chwilę przed zrobieniem badań genetycznych zobaczyłam dwie kreski i już nie drazylam żeby nie wpadać w jeszcze większą panikę. Jakby co to jestem, pisz jeśli tylko chcesz :-*

Jejku kochane czy u Was też był tak ciepły i słoneczny weekend? Troszkę z mężem pojezdzilismy, pozwiedzalismy i się relaksowalismy :) dziś już jestem strasznie zmęczona ale jakoś przeszła mi ochota na sen, więc sobie piszę do Was ;)
Dziś zaczęłam 15 tydzień, ale ten czas zapieprza, szok :eek: brzuszek mam całkiem całkiem pokaźny, u niektórych w 6 miesiącu jeszcze takiego nie ma ale szczerze to ani jakoś mnie to nie martwi ani się tym nie podniecam, jeśli tak ma być żeby dziecku było dobrze to nie mam z tym żadnego problemu. Od początku ciąży przytyłam 2 kilogramy więc to raczej w normie. Jeśli do tej pory wydawało mi się że często robię siusiu to teraz jest 100 razy częściej. Gdzie nie pójdę to tam "zaznaczam teren" ;):D czy są jakieś mobilne toitoi co można sobie podczepic do samochodu i sobie z nim podróżować? ;) a dziś z tego wszystkiego to w restauracji pomyliłam toalety i byłam wielce zdziwiona gdy po wyjściu czekał jakiś facet, oczywiście zwróciłam mu grzecznie uwagę że to damska toaleta lecz szybciutko wyprowadził mnie z błędu :D więc jeszcze psa przewodnika potrzebuję ;)
Ok teraz to już powinnam spać, buziaki kochane :-*

Lenka tort był bez alkoholu,malinowy,przepyszny :)
DSCN0623.JPG
DSCN0629.JPG

Załączniki

• DSCN0623.JPG
    DSCN0623.JPG
    405 KB · Wyświetleń: 231
  • DSCN0629.JPG
    DSCN0629.JPG
    442,5 KB · Wyświetleń: 285
reklama
Do góry