reklama
pyzia-75
Fanka BB :)
Mój Michał to piwożłop i pije tylko Żubra Aż do wniesienia tortu na stół nic o nim nie wiedział Miał naprawdę ogromną niespodziankęPyzia ale torcicho a czemu taka forma? Czy to ulubiony gatunek trunku Twojego męża?
lenaka
Słuchajcie moje kochane nie chcę wywoływać żadnej burzy a tym bardziej gównoburzy ale w związku z ostatnimi wydarzeniami w kraju mam pytanie jaki jest Wasz stosunek do tego nowego projektu ustawy antyaborcyjnej? Do tej pory jakoś nie zaglebiałam się w ten temat ale przeczytałam ustawę, jej uzasadnienie oraz wiele interpretacji i mam dość tego chorego kraju. Nie chcę się bardziej rozpisywać bo padło by wiele niecenzuralnych słów pod adresem polityków lepiej nie ryzykować wjazdu CBŚ na chatę o 5 rano ale szczerze co o tym myślicie? Czy są tutaj może zwolenniczki tej ustawy?
G
Gość
Gość
Mam takie zdanie na ten temat jak Ty!!! Nie chce tu pisac przeklenstw, wiec sobie daruje komentarze.Słuchajcie moje kochane nie chcę wywoływać żadnej burzy a tym bardziej gównoburzy ale w związku z ostatnimi wydarzeniami w kraju mam pytanie jaki jest Wasz stosunek do tego nowego projektu ustawy antyaborcyjnej? Do tej pory jakoś nie zaglebiałam się w ten temat ale przeczytałam ustawę, jej uzasadnienie oraz wiele interpretacji i mam dość tego chorego kraju. Nie chcę się bardziej rozpisywać bo padło by wiele niecenzuralnych słów pod adresem polityków lepiej nie ryzykować wjazdu CBŚ na chatę o 5 rano ale szczerze co o tym myślicie? Czy są tutaj może zwolenniczki tej ustawy?
Lena nie wiem co bedę robić , na pewno jakieś staranka bedą . Byłam dzisiaj u lekarza bo po tej operacji usunięcia przegrody bardzo boli mnie brzuch a szczególnie w czasie @ i to jest całkiem inny ból , że nawet chodzic nie mogę , nigdy wczesniej przed tą operacja tak nie miałam , wiec muszę zalatwic jakieś usg żeby sprawdzili czy wszytko jest ok.Ovli gratulacje ze ta @ raczyła się pojawić, teraz na pewno będzie łatwiej kontrolować cykl. Masz jakiś plan? Termometry, obserwacja śluzu, badanie szyjki czy testy owu? I od kiedy będziesz brać progesteron?
Straw no niezły ten Twój mąż ale fajnie, że się uzupełniacie a w ogóle to jeśli wierzyć "badaniom amerykańskich naukowców" to mężczyźni mają bardzo mocno rozwinięte poczucie stylu i umiejętności modowe, stylizacyjne itp... w sumie może to być racja bo najwięksi światowi projektanci mody to mężczyźni
Pyzia och ostatnio najczęstsze pytanie jakie zadaję w restauracjach i kawiarniach to czy ten tort jest nasączany alkoholem? Tak za mną chodził jakiś pyszny tort choć nigdy za nimi nie przepadałam i dziś po tylu tygodniach w super restauracji dostałam tort marzeń był tak zajebisty że się poplakalam, nigdy w życiu nie jadłam takiego pysznego, idealnego pod każdym względem tortu. Na samo wspomnienie się wzruszam och no brak mi słów żeby to opisać
Nessi serduszko już Ci pisałam, Ty wiesz że jestem myślami z Tobą i tak bardzo życzę Ci wielkiego szczęścia, bardziej niż sobie samej kiedykolwiek.
Trochę wątpię by wyniki badania histopatologicznego cokolwiek mogły wyjaśnić, jeszcze się z tym nie spotkałam ale może akurat u Ciebie będzie inaczej. Zawsze warto zrobić badania, choćby te podstawowe z krwi. Mnie trochę zajęło zebranie się w sobie i rozpoczęcie szukania przyczyny i wyjaśnienia tej tragedii, i w zasadzie na chwilę przed zrobieniem badań genetycznych zobaczyłam dwie kreski i już nie drazylam żeby nie wpadać w jeszcze większą panikę. Jakby co to jestem, pisz jeśli tylko chcesz :-*
Jejku kochane czy u Was też był tak ciepły i słoneczny weekend? Troszkę z mężem pojezdzilismy, pozwiedzalismy i się relaksowalismy dziś już jestem strasznie zmęczona ale jakoś przeszła mi ochota na sen, więc sobie piszę do Was
Dziś zaczęłam 15 tydzień, ale ten czas zapieprza, szok brzuszek mam całkiem całkiem pokaźny, u niektórych w 6 miesiącu jeszcze takiego nie ma ale szczerze to ani jakoś mnie to nie martwi ani się tym nie podniecam, jeśli tak ma być żeby dziecku było dobrze to nie mam z tym żadnego problemu. Od początku ciąży przytyłam 2 kilogramy więc to raczej w normie. Jeśli do tej pory wydawało mi się że często robię siusiu to teraz jest 100 razy częściej. Gdzie nie pójdę to tam "zaznaczam teren" czy są jakieś mobilne toitoi co można sobie podczepic do samochodu i sobie z nim podróżować? a dziś z tego wszystkiego to w restauracji pomyliłam toalety i byłam wielce zdziwiona gdy po wyjściu czekał jakiś facet, oczywiście zwróciłam mu grzecznie uwagę że to damska toaleta lecz szybciutko wyprowadził mnie z błędu więc jeszcze psa przewodnika potrzebuję
Ok teraz to już powinnam spać, buziaki kochane :-*
Co do ustawy aborcyjnej !!!
Jestem przeciwko aborcji jesli ciaza jest zdrowa i nie zagraża bezpieczeństwo dziecka i matki .
Ale to co rząd odwalą to jest sprzeczne z prawem kobiet , bo każą rodzic bez względu na wszytko ( gwałt , choroba dziecka lub matki ) , chcą zeby kobiety rodziły chore dzieci ale póżniej w niczym jej nie pomagają , nie ma kasy na nic , ani na leczenie ani na życie . Te dzieci są uznawane przez społeczeństwo i przez państwo jako dzieci gorszego Boga . Więźniowie mają lepsze warunki i godniejsze od tych biednych dzieci . Uważam , że kobieta powinna mieć swoje zdanie zwłaszcza w 21 wieku .
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
marzycielka81
Jestem przeciwna tej ustawie
lenaka
Tzn tak żeby była jasność to nie jestem zwolenniczką jakiegoś masowego usuwania ciąż tylko ze względu na widzi misie danej kobiety. Ale jestem w 100% w stanie zrozumieć przerwanie ciąży która jest wynikiem gwałtu, dziecko jest potwornie chore i po urodzeniu nie będzie żyło lub ciąża i ewentualny poród zagrażają życiu i zdrowiu kobiety.
Mało tego według tej ustawy wszystkie stracone samoistnie ciąże jak i te stracone w wyniku usunięcia martwego płodu będą rozpatrywane przez sąd i on będzie orzekać czy się nie przyczynilysmy do śmierci swojego dzieciątka. Może za długo kobieta pracowała, albo była na zbyt długim spacerze, albo spała na złym boku...POJEBANE. Teraz po poronieniu będzie szukanie jego przyczyny w zachowaniu kobiety która to dziecko nosiła.
Ciąża pozamaciczna która zagraża zdrowiu kobiety będzie przerywana w momencie gdy będzie ewidentne zagrożenie życia matki.
Badania prwnatalne jak amniopunkcja tez staną pod znakiem zapytania.
In vitro najprawdopodobniej będzie również zabronione jak i antykoncepcja długoterminowa.
Nie to się nie może dziać naprawdę
Mało tego według tej ustawy wszystkie stracone samoistnie ciąże jak i te stracone w wyniku usunięcia martwego płodu będą rozpatrywane przez sąd i on będzie orzekać czy się nie przyczynilysmy do śmierci swojego dzieciątka. Może za długo kobieta pracowała, albo była na zbyt długim spacerze, albo spała na złym boku...POJEBANE. Teraz po poronieniu będzie szukanie jego przyczyny w zachowaniu kobiety która to dziecko nosiła.
Ciąża pozamaciczna która zagraża zdrowiu kobiety będzie przerywana w momencie gdy będzie ewidentne zagrożenie życia matki.
In vitro najprawdopodobniej będzie również zabronione jak i antykoncepcja długoterminowa.
lenaka
To ogromne kciuki i do dzieła &&&&&&&&&&Lena nie wiem co bedę robić , na pewno jakieś staranka bedą . Byłam dzisiaj u lekarza bo po tej operacji usunięcia przegrody bardzo boli mnie brzuch a szczególnie w czasie @ i to jest całkiem inny ból , że nawet chodzic nie mogę , nigdy wczesniej przed tą operacja tak nie miałam , wiec muszę zalatwic jakieś usg żeby sprawdzili czy wszytko jest ok.
Co do ustawy aborcyjnej !!!
Jestem przeciwko aborcji jesli ciaza jest zdrowa i nie zagraża bezpieczeństwo dziecka i matki .
Ale to co rząd odwalą to jest sprzeczne z prawem kobiet , bo każą rodzic bez względu na wszytko ( gwałt , choroba dziecka lub matki ) , chcą zeby kobiety rodziły chore dzieci ale póżniej w niczym jej nie pomagają , nie ma kasy na nic , ani na leczenie ani na życie . Te dzieci są uznawane przez społeczeństwo i przez państwo jako dzieci gorszego Boga . Więźniowie mają lepsze warunki i godniejsze od tych biednych dzieci . Uważam , że kobieta powinna mieć swoje zdanie zwłaszcza w 21 wieku .
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Współczuję boleści, lekarz ma jakieś propozycje skąd ten ból?
Zgadzam się w pełni z tym co napisałaś. Wprost nie mogę uwierzyć w te chore pomysły naszego rządu masakra
G
Gość
Gość
Ciemnogrod!!!Tzn tak żeby była jasność to nie jestem zwolenniczką jakiegoś masowego usuwania ciąż tylko ze względu na widzi misie danej kobiety. Ale jestem w 100% w stanie zrozumieć przerwanie ciąży która jest wynikiem gwałtu, dziecko jest potwornie chore i po urodzeniu nie będzie żyło lub ciąża i ewentualny poród zagrażają życiu i zdrowiu kobiety.
reklama
lenaka
Otóż to, więcej nie trzeba dodawać. Tylko czekać na to aż jedyną formą leczenia chorób będzie żarliwa modlitwa i pielgrzymowanie. Co się dzieje z tym krajem...Ciemnogrod!!!