reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Zasugerowałam się tym, bo napisałaś Rudej "że nie zaszkodzi" ... Nie precyzując :) i pod postem agnesis zapytałaś czy nie próbowała magnetroniku... Obie są w ciąży... W takim razie błędnie się zasugerowałam...

Wiesz co , różne różności w swojej pracy widziałam :) Zabiegi, które są bezsensowne na różne schorzenia... Generalnie pole magnetyczne nie jest zabiegiem lekkim , mimo że się go nie odczuwa bardzo często niesie za sobą skutki uboczne ( rozdygotanie, bóle głowy, bezsenność , nerwowość). Producenci mogą cokolwiek napisać w opisie sprzętu... Totalnie nie rozumiem jak ma to działać na bezpłodność :biggrin2: Masz rozgraniczenie czy to dla mężczyzn czy kobiet ??? Bo strasznie mnie to nurtuje :biggrin2: Fakt jest taki, że pole magnetyczne działa przede wszystkim regenerująco, ale nigdy przenigdy nie słyszałam o leczeniu bezpłodności zabiegami fizykoterapeutycznymi, a wręcz przeciwnie często osoby zwłaszcza kobiet pracujące dłużej przy obsłudze aparatów mają problem zajściem w ciążę... Owszem balneologia, wodolecznictwo tak... No i ta tarczyca...
Bardzo często spotykam się z opisem sprzętu (zwłaszcza tych zakupionych niedawno) , że są cudowne na wszystko i leczą w mgnieniu oka... Chwyt marketingowy
Ja jednak wole tradycyjny, manualny dobór parametrów zabiegów opierając się na posiadanej wiedzy :)

reklama
I jeszcze pytanie takie... Bo może my nie mówimy o tym samym zabiegu/ urządzeniu... Mi chodzi o magnetronik do użytku leczniczego ... Ty masz taki domowy , przenośny mały sprzęt ?

Jak interesuje Cię to mogę porobic zdjęcia jutro tej książeczki :) są tu funkcje regeneracyjne R1 R2 i osobne tak jak pisałam bezpłodność, zapalenie Janików, moczenie dzieci, no różne różności ... Kupilam go jakiś czas temu jak jeździli taki busami jak jest na badanie piersi i też to było z jakiejś kliniki czy coś

Link do: Magnetoterapia Renaissance - producent pulsacyjnej magnetoterapii

Ostatnia edycja:
Zuza jak się orientuję to chyba przy padaczce też wykluczone takie zabiegi, bo pamietam, kiedyś jedna pacjentka opowiadała jak lekarz ją załatwił, wysłał na pole magnetyczne wiedząc że ma padaczkę i dostała tam strasznego ataku.

Ja już w domu, wyszłam wczoraj wieczorem. Stwierdzili, że ciąża umarła ta w macicy a drugi to nie bliźniak tylko jakiś hypoechogenny twór ..zrobili mi łyżeczkowanie i wypisali ze wpisem ''poronienie chybione'' A beta rośnie cały czas, przyszłam do szpitala z betą 28 tyś. a wyszłam z ponad 30 tyś.po łyżeczkowaniu. Boję się, że to jednak pozamaciczna ale im się nie chciało zabiegu przed świętami robić.

reklama
Do góry