reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Zasadniczo drożność robi się jako ostatnie badanie bo jest najbardziej nieprzyjemne ale jeśli lekarz ci je proponuje to zrób bez wahania. Często po tym badaniu kobiety szybko zachodzą w ciążę. Oczywiście nie wszystkie bo ja nie ale ja jestem z chińskiej wyprzedaży więc nie podlegam żadnym normom haha :D
Wcześniej jak o tym tutaj pisałam dziewczyny pisały, że się nie robi ot tak profilaktycznie udrożniania jajowodów, mój lekarz nie zlecił mi żadnych badań, od razu powiedzial, że za pół roku jak nie zajdę to od razu zabieg, bo jestem po cesarce.. można to zbadać czy jest taka potrzeba ? Sam powiedział, że bardzo nieprzyjemny, nawet z tego względu,że dużo ludzi kręci się wokół mojej 'dupy'

reklama
Wiesz co chyba wszystko zależy od tego czy masz znieczulenie ja pamietam dostałam jakiegos głupiego Jasia i nie wspominam tak złe, a łaski ktore nie miały nic mowia ze tragedia, bo wtedy na żywca ale to tez pewnie zależne od progu bólu.

Wcześniej jak o tym tutaj pisałam dziewczyny pisały, że się nie robi ot tak profilaktycznie udrożniania jajowodów, mój lekarz nie zlecił mi żadnych badań, od razu powiedzial, że za pół roku jak nie zajdę to od razu zabieg, bo jestem po cesarce.. można to zbadać czy jest taka potrzeba ? Sam powiedział, że bardzo nieprzyjemny, nawet z tego względu,że dużo ludzi kręci się wokół mojej 'dupy'
Ja miałam drożność robioną w znieczuleniu,nie było tak źle :) Tak więc najpierw sprawdzić czy są drożne.Ginka powiedziała,że jeśli okażą się niedrożne to podczas wpuszczania kontrastu zostaną udrożnione chyba że będzie coś poważniejszego to wtedy jakoś zabiegowo o_O okazało się że są drożne więc obyło się bez zabiegu.Ale uważam,że warto zrobić bo nawet jeśli już rodziłaś to mogło sie coś porobić....

Ja niestety nie wypowiem się, bo w tym temacie jestem zielona. Mimo iż sama jestem p cesarce nikt nigdy nie informował mnie o takich powikłaniach... Dzisiaj dowiedziałam się , że mogą być

Jak sa niedrozne to ponoc boli. Ale to zalezy od progu bolu. Na zywca nie robia, przynajmniej nie slyszalam. Daja glupiego jasia i jakies czopki. Ja mialam raz w szpitalu na nfz w narkozie. Drugi raz robilam niedawno prywatnie i tez w narkozie.
Jak masz drozne to nie boli.
Wiesz...z ta droznoscia to zalezy od Ciebie czy chcesz ja robic...mozesz nie robic i die starac, a np za pol roku zrobisz i okaze sie ze niedrozne i bedziesz zalowac ze nie zrobilas.
Druga opcja zrobisz teraz i okaze sie ze sa drozne. To wszystko to loteria, a decyzja nalezy do Ciebie, nikt tu Cie nie bedzie zmuszal, my tylko piszemy co bysmy same zrobily.
A jesli chodzi o krecenie sie wokol naszych dup... Jakbys tyle razy u lekarza sciagala majty co ja to bys przywykla, 5 razy zabiegi w narkozie, gdzie masz pelno ludzi na sali operacyjnej a lezysz z dupskiem na wierzchu. Przed kazdym zabiegiem wymazy z pochwy w labolatorium, srednio co miesiac, a czasami nawet co 2 tygodnie swiece dupskiem u gina. Przywyklam. Teraz in vitro i tez bede swiecic dupskiem przed wszystkimi przy punkcji i transferze.
Chyba tyle razy majtasow nie sciagalas co ja;)

reklama
Do góry