reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Lenaka to ja taki mialam u w 6 tygodniu gin mi nie wlaczyl glosu a teraz go wyprosilam to dal na dwie sekundy
Ja słuchałam w 8 i w 10 tyg ale bardzo krótko. Wiesz jak lekarz widzi że kładę się z drżacymi rękami, blada jak ściana to żeby mnie uspokoić na chwilkę daje posłuchać ;)

reklama
Lenaka napewno cos w tym.jest :-)

A co to jest ten doppler?
No żebym to ja wiedziała. Tak na mój rozum to takie wypasione usg co ma taką opcję podświetlenia np na czerwono żywych naczyń krwionośnych no nie wiem jak to wytłumaczyć. Jak po poronieniu miałam usg z tym Dopplerem to już wtedy wiedziałam że serduszko dzieciątka nie bije i jak włączył tego dopplera to wszystkie ukrwione tkanki na tym usg były jakby na czerwono i migaly tylko nic nie migalo w pecherzyku ciazowym i tam było czarno. Tak to wyglądało choć przez łzy widziałam ten obraz na monitorze ale tak to zapamiętałam. Ale jutro o wszystko wypytam i już będziemy mądrzejsze :);)

U mnie Czarno biały bez żadnych kolorowych i migajacych fragmentów to taki standard standardów taki zwykły najzwyklejszy obraz i na nim widać jasny migajacy punkcik ale nie czerwony tylko zwykły biały. I jak włączy głośnik to słychać bicie serduszka. Jutro pokażę. No i dopytam lekarza.
Ja chyba tez takie miałam, juz nie pamietam.. Czyli to nie jest dopplerowskie?
Ciekawe czy takie tez jest niebezpieczne czy jest ok.

Chcecie sie posmiac?
Pol godziny wylam I smialam sie na zmiane sama z siebie. Moj brat mial przywiesc pierogi od babci I zajechal do kolegi a ja plakalam ze napewno mi zjedza a babcia sie narobila :-) hormony juz szaleja! Maz to sie prawie posikal a ja wylam az sie zanosilam placzem :-) pozniej sie smialam razem z nim a na.koniec nakrzyczalam na niego ze sie zemnie smieje. A pierogow dalej nie ma

reklama
Chcecie sie posmiac?
Pol godziny wylam I smialam sie na zmiane sama z siebie. Moj brat mial przywiesc pierogi od babci I zajechal do kolegi a ja plakalam ze napewno mi zjedza a babcia sie narobila :-) hormony juz szaleja! Maz to sie prawie posikal a ja wylam az sie zanosilam placzem :-) pozniej sie smialam razem z nim a na.koniec nakrzyczalam na niego ze sie zemnie smieje. A pierogow dalej nie ma
To w takim razie nie ma tu nic to śmiechu skoro pierogów jeszcze nie ma ;)Też bym płakała, no daj spokój żeby ciężarnej kazać tyle czekać na babcine pierożki. Skandal. Wytargaj ode mnie brata za ucho ;)

Do góry