reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Ovli a ja myśle ze wlasnie zbyt emocjonalnie do tego podeszlyscie bo każda z Was jest gotowa na poświęcenie sie dziecku w 100% ale to tez nie o to chodzi . Wiesz każdy ma inne potrzeby mozna mieć dziecko i mozna sie realizować zawodowo, co powiecie ze każda aktorka , bizneswomen prowadząca swoją firmę ktora wraca do pracy jest zła bo nie wytrzyma z dzieckiem w domu z rożnych powodów - niefortunnie to lux nazwała ok moze to razić w oko ale nie linczujmy jej za to- wiesz mi sie wydawało jak
Juz nylam w ciazy ze dam radę w 100% sie poświecić dziecku, ale nie, potrzebuje tez sie realizować - i choć nie wyobrażam sobie pracować tak jak pracowałam wczesniej tak nie wyobrażam sobie siedzieć cały czas w domu, szanuje kobiety ktore siedzą z dziećmi tyle ile tego potrzebują , ale umowmy sie jest tez cała masa matek- nie mowię tu u Was , ktore potem juz nie chcą wracać do pracy z innych powodów nie dlatego ze dziecko jest malutkie i pewnie stad nagonka . Ale
Pozwólmy innym życ po swojemu i nie decydujmy za nikogo czy powinien czy nje powinien mieć dziecka. Ja osobiście bałam sie ze bede matka zafiksowana na dziecko po latach starań i stracie, nawet poprosiłam koleżankę zeby mi strzeliła w łeb jesli tak bedzie - na szczęście mam umiar. Pamietajmy ze szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Poza tym wiecie co jest dziwne - łaska oddaje dziecko i chce "nowe" prawie wszystkie stajecie murem bo nie znam sytuacji , każdy ma prawo do błędów, nie oceniaj tak drastycznie... A łaskę ktora używa niefortunnego sforumowwania i świadomie decyduje sie na macierzyństwo zakładając jak nedzie to wyglądać linczujecie - jak dla mnie trochę nieadekwatne "kary" jesli tak tk mogę nazwać .
Oczywiście wynika to z tego ze każda z nas podchodzi do tematu subiektywnie i każdej z nas dotyczy , ale pomyślmy trochę o tym.

reklama
Anik biała na szczęście dało radę choć juz zapalanowalismy tu inny wyjazd zarezerwowany na malowanie :) dzis akurat ma urodziny, wiex głupio mu rozwalać chatę by było, alw z tej okazji dowiedział
Sie juz wczoraj o ziarenku a miał dowiedzieć sie dzis :)

Dziewczyny blagam skaczcie juz ten temat. Kazdy ma swoje zdanie na ten temat i zadne dyskusje i tlumaczenia juz tego nie zmienia. A czytac juz sie tego nawet nie chce jak niektore z Was bronia Lux. Nie walkujcie juz tego tematu, bo dyskutowac mozna by jeszcze tak pol roku;)

Mi z wiekiem w każdym razie przeszło .. w 2009 roku jak codziennie nie było kłótni, to dzień był zmarnowany. Frekwencja obecności na wątku rosła, każdy czekał z napięciem na następnego posta i coraz bardziej się nakręcał. O każdą pierdołę dosłownie. Z czasem, nawet jak ktoś walnął gafę, nikt nie zwracał na to uwagi, bo kazda z Nas miała inne problemy, które chciała rozwiązać przy pomocy dziewczyn.

Nessi kazdy ma prawo sie wypowiedziec, a jak ktos sie z kims nie zgadza to nie bedzie tutaj dla swietego spokoju przytakiwal ze, tak ze wszystko w porzadku, tylko po to zeby klotni nie bylo. Po co komu takie sztuczne i zaklamane forum...
Sa tu rozne charaktery, takie co beztrosko podchodza do zycia i takie ktore z odpowiedzialnoscia do niego podchodza do tego stopnia ze zastanawiaja sie nad doborem wlasciwych slow piszac cos na forum.
Nie mozna od kazdego oczekiwac takiej samej reakcji na wpisy, tylko dlatego ze tak wypada.

reklama
A ja Wam powiem że być może jak Lux zajdzie w ciążę i urodzi to zmienią się jej priorytety ;) Tak się często dzieje bo dziecko zmienia życie o 180 stopni.Tak więc moje kochane skończmy już ten temat i proszę posłuchać starszej pani ha ha :D Miłej niedzieli kochane :*

Do góry