reklama
G
Gość
Gość
Ruda, dla mnie jestes Mama przez duze MNessi nie ja zaczelam. Wkurza mnie jak ktos mowi ze jestesmy tylko mami bo siedze w domu z synkiem
Ja nikogo nie bede oceniac czy chce pracowac czy nie, to indywidualna sprawa kazdego i kazdy ma prawo wyboru. Jesli chodzi o mnie to pierwsze lata zycia dziecka to najpiekniejsze chwile w zyciu i zazdroszcze tym Mama ktore siedza z dzieciakami i poswiecaja im kazda chwile.
Mamuski siedzace w domu i wychowujace swoje dzieci ja Was bardzo szanuje i tak jak Wy chcialabym potem siedziec z dzieciaczkami w domu i poswiecac im kazda chwile.
CzarnaMadzia
Moderatorka
Boże głupio mi bo poniekąd to ja zaczęłam ten temat ...
Czemu Ci głupio? Myślałam ze każdy może mieć własne zdanie na ten temat.
Wszystko można normalnie wytłumaczyć, bez obrażania "matek siedzących z dziećmi"
NeSSi
Moderatorka
Czarna - ona się opiera na teorii, tak na chwilę obecną zakłada, i ma do tego prawo ... dopiero, praktyka jak wiadomo woli się kreować sama. Więc póty nie urodzi, nie poczuje co to nieprzespane noce, wyżynające zęby, kolki, skoki rozwojowe, ciągłe karmienie co 3 trzy godziny, nie oceniaj jej teraz. To tak jakby ganić ślepego, że nie widzi bo jeszcze nie był u okulisty po okulary. Swoją drogą, które noszę.
No dziewczyny ...
No dziewczyny ...
nie bede pisac z kims kto nie szanuje mojego zdania...ide do dziewczyn z ktorymi pisze juz dlugo, one szanuja to co ja pisze, paaaa@CzarnaMadzia
@ruda1991 podpisuje się pod Waszymi postami rękami i nogami. Amen.
@Luxuorius żartujesz, ze opuszczasz wątek prawda?
CzarnaMadzia
Moderatorka
Czarna - ona się opiera na teorii, tak na chwilę obecną zakłada, i ma do tego prawo ... dopiero, praktyka jak wiadomo woli się kreować sama. Więc póty nie urodzi, nie poczuje co to nieprzespane noce, wyżynające zęby, kolki, skoki rozwojowe, ciągłe karmienie co 3 trzy godziny, nie oceniaj jej teraz. To tak jakby ganić ślepego, że nie widzi bo jeszcze nie był u okulisty po okulary. Swoją drogą, które noszę.
No dziewczyny ...
Nessi ja jej nie oceniłam, tylko dałam jej do myślenia
Nie wiem co tam jej w głowie siedzi, po prostu uważam że czasami warto jest kogoś uświadomić "zawczasu"
CzarnaMadzia
Moderatorka
nie bede pisac z kims kto nie szanuje mojego zdania...ide do dziewczyn z ktorymi pisze juz dlugo, one szanuja to co ja pisze, paaaa
Lux, można wszystko normalnie wyjaśnić, nie obrażać się na każdą osobę która ma inne zdanie.
pyzia-75
Fanka BB :)
Ech dziewczyny nie ma o co się kłócić.Każdy ma inny światopogląd,każdy ma inny sposób na życie i każdy ma prawo do wypowiedzi Ja akurat nie wyobrażam sobie krótko po porodzie pójść do pracy,a to dlatego że pracowałam jako opiekunka do dzieci i wiem jaki żal mają do siebie matki które nie słyszały pierwszego słowa,nie widziały pierwszego kroku,a ja to wszystko widziałam bo po prostu przy tym byłam...Za długo czekam na dziecko żeby przegapić choć jeden dzień z jego życia,no chyba że będę bardzo zmęczona,podrzucę dziecko babci a sama z moim M ucieknę na weekend Ale to i tak nie wcześniej jak po jakimś roku...Z drugiej strony rozumiem kobiety,które chcą się spełniać zawodowo,które nie potrafią za długo w domu usiedzieć,taka ich natura i już Finansowo to nie zawsze się pokrywa,bo opiekunka dużo kosztuje,no chyba że mama zarabia znacznie więcej to wtedy jest opłacalne.Tak więc nie ma sensu się spierać bo przecież każda z nas jest inna
Ale ja bym nie przesadzala .. CzarnaMadzia wyrazila SWOJE ZDANIE na ten temat w sposob kulturalnym. Ty nie zrozumialas .. bo sama napisalas, ze nie wiesz czy nawet rok wytrzymasz w domu z dzieckiem. (Osobiscie nie wiem jak tak mozna powiedziec, ale to MOJE ZDANIE)nie bede pisac z kims kto nie szanuje mojego zdania...ide do dziewczyn z ktorymi pisze juz dlugo, one szanuja to co ja pisze, paaaa
a potem sama nazwalas matki co siedza 3 lata w domu MATKAMI latajacymi z wozkami po miescie .. wiec o co chodzi? Bo nie rozumiem ..
reklama
no widze, ze moje zdanie sie nie liczy, bo ktos wie lepiej ode mnie czy mam pracowac czy nie, dobra laski ja spadam, nie mam sily na ta zbedna dyskusje..paaa dzieki za wszystkoLux, można wszystko normalnie wyjaśnić, nie obrażać się na każdą osobę która ma inne zdanie.