reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Nessi nie ja zaczelam. Wkurza mnie jak ktos mowi ze jestesmy tylko mami bo siedze w domu z synkiem
Ruda, dla mnie jestes Mama przez duze M :)
Ja nikogo nie bede oceniac czy chce pracowac czy nie, to indywidualna sprawa kazdego i kazdy ma prawo wyboru. Jesli chodzi o mnie to pierwsze lata zycia dziecka to najpiekniejsze chwile w zyciu i zazdroszcze tym Mama ktore siedza z dzieciakami i poswiecaja im kazda chwile.
Mamuski siedzace w domu i wychowujace swoje dzieci ja Was bardzo szanuje i tak jak Wy chcialabym potem siedziec z dzieciaczkami w domu i poswiecac im kazda chwile.

Czarna - ona się opiera na teorii, tak na chwilę obecną zakłada, i ma do tego prawo ... dopiero, praktyka jak wiadomo woli się kreować sama. Więc póty nie urodzi, nie poczuje co to nieprzespane noce, wyżynające zęby, kolki, skoki rozwojowe, ciągłe karmienie co 3 trzy godziny, nie oceniaj jej teraz. To tak jakby ganić ślepego, że nie widzi bo jeszcze nie był u okulisty po okulary. Swoją drogą, które noszę.
No dziewczyny ...

Czarna - ona się opiera na teorii, tak na chwilę obecną zakłada, i ma do tego prawo ... dopiero, praktyka jak wiadomo woli się kreować sama. Więc póty nie urodzi, nie poczuje co to nieprzespane noce, wyżynające zęby, kolki, skoki rozwojowe, ciągłe karmienie co 3 trzy godziny, nie oceniaj jej teraz. To tak jakby ganić ślepego, że nie widzi bo jeszcze nie był u okulisty po okulary. Swoją drogą, które noszę.
No dziewczyny ...

Nessi
ja jej nie oceniłam, tylko dałam jej do myślenia:)
Nie wiem co tam jej w głowie siedzi, po prostu uważam że czasami warto jest kogoś uświadomić "zawczasu":)

Ech dziewczyny nie ma o co się kłócić.Każdy ma inny światopogląd,każdy ma inny sposób na życie i każdy ma prawo do wypowiedzi ;) Ja akurat nie wyobrażam sobie krótko po porodzie pójść do pracy,a to dlatego że pracowałam jako opiekunka do dzieci i wiem jaki żal mają do siebie matki które nie słyszały pierwszego słowa,nie widziały pierwszego kroku,a ja to wszystko widziałam bo po prostu przy tym byłam...Za długo czekam na dziecko żeby przegapić choć jeden dzień z jego życia,no chyba że będę bardzo zmęczona,podrzucę dziecko babci a sama z moim M ucieknę na weekend ;) Ale to i tak nie wcześniej jak po jakimś roku...Z drugiej strony rozumiem kobiety,które chcą się spełniać zawodowo,które nie potrafią za długo w domu usiedzieć,taka ich natura i już ;) Finansowo to nie zawsze się pokrywa,bo opiekunka dużo kosztuje,no chyba że mama zarabia znacznie więcej to wtedy jest opłacalne.Tak więc nie ma sensu się spierać bo przecież każda z nas jest inna ;)

nie bede pisac z kims kto nie szanuje mojego zdania...ide do dziewczyn z ktorymi pisze juz dlugo, one szanuja to co ja pisze, paaaa
Ale ja bym nie przesadzala .. CzarnaMadzia wyrazila SWOJE ZDANIE na ten temat w sposob kulturalnym. Ty nie zrozumialas .. bo sama napisalas, ze nie wiesz czy nawet rok wytrzymasz w domu z dzieckiem. (Osobiscie nie wiem jak tak mozna powiedziec, ale to MOJE ZDANIE)
a potem sama nazwalas matki co siedza 3 lata w domu MATKAMI latajacymi z wozkami po miescie .. wiec o co chodzi? Bo nie rozumiem ..

reklama
Do góry